sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Suomi-koulun jouluaskartelutalkoot

Eilen meillä oli taas ohjelmassa vuosittaiset Suomi-koulun jouluaskartelutalkoot. Tarkoitettu lapsille ja kaikille lasten vanhemmille. Talkoissa valmistamme koristeita ja kortteja, joiden myynnistä saaduilla varoilla katamme sitten koulun kuluja. Viime vuonna askartelimme korttien lisäksi "piparikoristeita", jotka menivätkin erinomaisesti kaupaksi. Ne olivat hyvinkin monikäyttöisiä, toimivat esim. kuusenkoristeina ja pakettikortteina. Tänä vuonna lapset suunnittelivat tonttukoristeen, joka toimii samalla tavalla. Niitä myydään sitten 8 kpl pusseissa, hintaan 5 €. Toivottavasti saamme kaikki tänäkin vuonna kaupaksi! 
Lisäksi teimme useita satoja joulukortteja. Hienoja tuli! 

Jouluaskartelutalkoot meillä kestivät kaikkiaan neljä tuntia ja jokainen vanhemmista toi jotain pikkusyötävää jaettavaksi. Tarjolla oli pizzapaloja, lihapullia, vihanneksia, hedelmiä, hot doggeja, sämpyöitä sekä keksejä ja pähkinöitä. Ei päässyt kenelläkään nälkä yllättämään. 
Lapset pääsivät tietysti askartelun ohessa myös leikkimään ja touhuamaan, aikuiset puolestaan vaihtamaan kuulumisia. Mukava päivä kaiken kaikkiaan! 

Vielä on edessä koristeiden ja korttien pussittaminen valmiisiin myyntipaketteihin ja sitten vaan tavarat jakeluun. Myyntiaikaa on onneksi vielä paljon edessä eli varmasti suurin osa menee kaupaksi. Suomikoululaisten lisäksi koriste- ja korttipaketteja voi ostaa muutamista myyntipisteistä Playa del Inglesissä - esim. Kuparipannu-ravintolasta niitä löytyy!  Kun kaikki on pussittettu, niin laitan vielä kuvia valmiista tuotoksista! 

Ai niin, saimme taas lisää oppilaita kouluun - peräti kolme kappaletta. Joten yhteensä meillä on nyt 22 lasta - tämä taitaa olla ennätys moneen vuoteen. Kivaa, että toiminta ei ole hiipumassa kuten on joissakin kohteissa vaan uusia lapsia on tullut viime vuosina kivasti lisää. Ilmeisesti koulun uudet nettisivut ovat tuoneet koulua tutuksi - hyvä juttu. Meidän toimintaan voi tutustua siis myös netissä, http://grancanariansuomikoulu.simplesite.com/

Seuraavalla Suomi-koulukerralla ohjelmassa on perhe&koti -teema. Sitä siis suunnittelemaan... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti