keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Remontti etenee

Takana on nyt kolme viikkoa remonttia ja homma etenee hyvällä vauhdilla. Tähän mennessä jopa paljon paremmalla kuin osasimme odottaa. Sormet ristissä voin todeta, että ainakin tähän asti olemme erittäin tyytyväisiä remonttifirman valintaan. Ovat juuri sitä, mitä halusimme eli tehokkaita mutta huolellisia. 

Ensimmäiset viikot ovat olleet purkamista, purkamista ja purkamista. Käytännössä koko kämppä kaluttiin siihen malliin että se muistutti enemmän luolaa kuin kotia. Mutta nyt kun uutta on jo alettu laittaa tilalle niin näyttää jo paremmalta. Talossa on ollut ongelmia kosteuden kanssa (kuten lähes aina kaikissa taloissa täällä Kanarialla) joten halusimme tehdä pohjatyöt kunnolla. Ja toivottavasti näin vältymme tulevaisuudessa samoilta ongelmilta. Mitään takuuta ei kuitenkaan kukaan firma suostu antamaan koska talot perustuksineen ovat mitä ovat.... 

Nyt on kuitenkin vanhat kosteudet ja huonot materiaalit poistettu seinistä ja korvattu paremmilla. Ulkoseinää kiertää ns. tuulitunneli, joka takaa sen, että maaperä ja kosteus eivät ole suoraan kosketuksissa talon rakenteisiin. Seinät tullaan vielä käsittelemään jonkinlaisella kosteutta eristävällä laastilla, jotta kapillaarisesti seiniä pitkin nouseva kosteus ei aiheuttaisi ongelmia. 

Tästä lähdettiin liikkelle 3 viikkoa sitten... 


Tältä näytti vielä viime viikolla... 


Mutta nyt laitetaan jo uutta seinää tilalle.. 


Ulkotunnelia varten kaivettiin ensin kaikki maa-aines talon ympäriltä pois. 

Sitte sokkeli suojattiin erikoislaastilla ja sen päälle asennettiin kosteuseristyslevyä. Ja lopuksi koko tunneli katettiin ja tehtiin tuuletusaukot. 


Kaikki sähkö- ja putkityöt tehtiin alusta lähtien uudelleen, nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti. Nämä talothan on rakennettu n. 30 vuotta sitten ja siihen aikaan rakennusalan tietotaito ei ollut ihan tämän päivän tasolla. Ja vuosien aikana on sitten jotain korjailtu ja yritetty parantaa mutta melkoisilla vippaskonsteilla. Eli nyt pitäisi olla kunnossa pitkäksi aikaa! 

 


Nyt kun remonttia tehdään, niin tehdään sitten kaikki kerralla. Jo päätimme laittaa yläkerrankin kuntoon. Alunperinhän yläkertaan johtava portaikko oli katettu ja portaiden päässä oli ovi, josta astuttiin yläkerran ulkoterassille. Ja sieltä oli sitten sisäänkäynti kahteen yläkerran makuuhuoneeseen. 


Halusimme kuitenkin ottaa tuon yläkerran terassin sisäkäyttöön eli koko yläkerta tullaan kattamaan. Portaikkoa suojaava rakennelma siis hajoitettiin ja tilalle tulee avaruutta tuova lasikaide. Näin yläkertaan tulee oleskelutila. Tämä on ihan kivaa vieraiden kannalta ja voisin kuvitella, että kun Kia tuosta kasvaa vielä 10 vuotta niin sitten neiti varmaankin haluaa muuttaa tuonne yläkertaan asumaan, jotta saa omaa rauhaa. 


Tällä viikolla olemme käyneet hakemassa viimeiset hankinnat rautakaupasta, valinneet pistorasioiden ja katkaisijoiden suojia, keittiökaapistojen materiaaleja, sisäovien pinnoituksia, ikkunoiden materiaaleja, hyttyssuojia jne. Ja huonekalutkin on jo pääasiassa ostettu. Alkuperäinen budjetti on tietysti kasvanut sitä mukaan kun olemme päättäneet remontoida enemmän ja enemmän nyt samantien mutta mitään suurempia yllätyksiä ei ole toistaiseksi tullut vastaan. Toivotaan, että loppuun asti menee kaikki yhtä hyvin kuin tähän asti. 


Kolmen viikon päästä lähdemme jo Suomeen joululomareissulle ja takaisin tullessa koti onkin sitten jo valmis. Eli pakkauspuuhat olen jo aloittanut, jotta heti tammikuun alussa pääsemme muuttopuuhiin! 


Niin se homma etenee! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti