perjantai 13. marraskuuta 2015

Plaza Santa Ana eli Santa Anan aukio, Las Palmas

Las Palmasin vanhakaupunki sijaitsee Veguetan kaupunginosassa. Se on kaupungin vanhinta aluetta ja tämä näkyy etenkin rakennustyylissä. Paljon kauniita, vanhoja rakennuksia vuosisatojen takaa. 


Vanhankaupungin keskusaukiona pidetään katedraalin edessä olevaa Plaza de Santa Anaa, jonka laitamilla sijaitsee tuomiokirkon lisäksi myös muita upeita rakennuksia. Itse kirkon rakentaminen aloitettiin jo 1400-luvun alkupuolella mutta sen valmistuminen kesti yli 300 vuotta. Katedraalissa on mahdollisuus vierailla aamupäivisin ja myös kirkon torniin pääsee vierailemaan. Sieltä onkin mukavat näkymät. 

Lähellä Santa Anan aukiota sijaitsee myös muita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Casa Colón, Kolumbuksen mukaan nimetty museorakennus. Muitakin museoita alueella sijaitsee, kuten esim. Museo Canario-Kanariansaarten museo, Centro Atlántico de Arte Moderne - Nykytaiteen museo eli CAAM ja Centro de Cultura San Martin eli San Martinin kulttuurikeskus, jossa on erilaisia taidenäyttelyitä. 

Alueella on paljon ravintoloita ja baareja mutta itse aukion laidalla on vain kaksi pientä kahvila-ravintolaa. Lähellä on myös Mercade de Vegueta eli kauppahalli. 

Veguetan alueen pikkukujilla on mukava kierrellä sillä alue on pääasiassa kävelykatualuetta. Mutta viikonloppuiltaisin tunnelmaa onkin sitten enemän kun väki suuntaa alueen terasseille iltaa viettämään. 

Meillä on tapana aina silloin tällöin suunnata Santa Anan aukiolle, kun Kian koulupäivä päättyy. Sinne monesti suuntaa monet muutkin koulun lapsista, etenkin jos sattuu kaunis ja aurinkoinen iltapäivä. Ja tänään oli juuri sellainen - lämmin mutta ei liian kuuma. Kaunis loppusyksyn iltapäivä ja lämpöäkin vielä 25 astetta. 

Kia lainasi puhelintani ja ikuisti kameralla oman näkemyksensä aukiosta. 

 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti