sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Las Palmas: Mercado del puerto eli sataman kauppahalli

Las Palmasin pohjoiskärjessä, sataman tuntumassa, sijaitsee Mercado del puerto eli sataman kauppahalli. Mitään tyypillisiä kauppahallin kauppoja ei sisältä kuitenkaan löydy sillä nykyisellään paikan ovat vallanneet pikkuravintolat. Täällähän on erittäin suosittua viettää iltaa siten, että mennään kuppilasta kuppilaan, nautitaan siinä sitten juomien kera samalla tapaksia, pintxoja ja muita suolapaloja. Ja tämä kauppahalli on siis nykyisin täynnä tällaisia pikkupaikkoja. Varsinaisia ravintolapöytiä ei ole vaan baaritiskejä sekä korkeita baarijakkaroita. Etenkin viikonloppuiltaisin paikka on täynnä väkeä ja tunnelmaa mutta paikka on avoinna myös lounasaikaan. Itse en ole päässyt vielä läheskään kaikkia paikkoja testaamaan eli ravintoloista en lähde sen enempää kirjoittelemaan. Mutta tarkoituksena on vielä yksi illanvietto ainakin ystävien kanssa viettää ennen tuonne saaren eteläosaan muuttoa eli ehkäpä siinä vaiheessa saan jo omat suosikit kasattua. 

Tällä kertaa emme olleet liikkeellä iltasella vaan sunnuntaina lounasaikaan. Olimme sopineet ystäväperheen kanssa lounastreffit ja sattumalta paikalla oli japanilaiset festivaalit eli tarjolla oli aiheeseen liittyvää ohjelmaa sekä tietysti ruokaa. 

 Hetken kiertelimme ulkosalla ja seurasimme japanilaista laulantaa mutta aika nopeasti menimme kauppahallin suojaan, sillä ilma oli viileä ja tuulinen. Talvi tuntuu alkaneen Las Palmasissa tänä viikonloppuna! 

Sisällä oli kuitenkin lämmintä ja löysimme sopivan sopukan meidän porukalle kauppahallin kulmasta. Ravintola itsessään ei ollut kummoinen mutta lapsille tilasimme sieltä pizzat ja koko seurueelle juotavat. Ja aikuisille haimme sitten ruoat ulkopuolella olevista japanilaisista ruokakojuista. Siinä vierähtikin sitten käytännössä koko iltapäivä - klo 13 lähdimme kotoa ja klo 17.15 saavuimme kotiin. Mutta kivaa oli - ruoka oli maukasta, juoma laadukasta ja seura mitä parasta. Niin lapset kuin aikuiset nauttivat.
Bongasimme myös uuden viinituttavuuden Lanzaroten saarelta eli Vulcano malvasia seco -valkoviinin. Kyseessä on ilmeisesti suhteellisen uusi viinitila, bodegas de Vulcano, sillä aikaisemmin en ole kyseiseen merkkiin törmännyt.  Nuo Lanzaroten viinithän ovat monesti aika pistävän makuisia mutta tämä oli raikas ja hieman hedelmäinen. Pitänee bongata kotiin jostain pari pulloa odottamaan sopivaa hetkeä. Tämä viini sopi nimittäin erinomaisesti juuri sushin seuraksi! Hinta oli tilan nettikaupassa 10 €/ pullo mutta kaupassa tietysti jonkin verran enemmän. Veikkaisin, että samaa hintaluokkaa kuin toinen lanzarotelainen suosikkini eli Bermejo malvasia seco. Huomenna sitten edessä taas maanantai ja arki eli remonttietyömaalle vie taas matka aamusella... Veikkaisin, että tällä viikolla asunto kokee ison muodonmuutoksen sillä pohjatyöt on nyt tehty eli tästä eteenpäin laitetaan jo uutta seinää ja lattiaa. Loppuviikosta varmaan jo uutta päivitystä sitten siltä osastolta. 

Mukavaa alkavaa viikkoa ja talven alkua - se taisi nimiättin alkaa tällä viikolla niin täällä Las Palmasissa kuin myös Suomessa.... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti