perjantai 27. marraskuuta 2015

Kuulumisia remonttityömaalta

Taas on viikko vierähtänyt ja melkeinpä päivittäin olemme ajelleet etelään remonttityömaalle. Homma etenee hyvää vauhtia ja aikataulussa edelleen mennään! Niin uskomatonta kuin se täällä Kanarialla onkin... Isoimmat työt on nyt saatu valmiiksi - kaikki sähkötyöt valmiina, putkityöt tehty, kylpyhuoneet on kaakeloitu, lattiat eristetty ja tehty uudelleen sekä yläkerta on saanut katon. Toki työtä vielä riittää mutta tuntuu mukavalta kun talo alkaa jo näyttää talolta eikä vain luolalta kuten vielä pari viikkoa sitten. Kyllä siitä vielä koti saadaan. Ja hieno sellainen! 

Kylpyhuoneiden seinät on laatoitettu ja saumattu. Molempiin asennetaan sitten vielä suihkuseinät kunhan lattiat on saatu valmiiksi. 

 

Yläkerrasta poistettiin vielä yksi seinä ja näin vierashuone sai lisää tilaa. 


 Yläkerta sai katon, joka valmistui nopeasti alumiinirakenteesta sekä laattajäljitelmäkatosta. Kiinteätä kattoahan näihin ei saisi rakentaa, joten tämä oli paras vaihtoehto. Vielä jäi asentamatta lasiovet sekä sivurakenteiden pienet ikkunat mutta ne tulevat varmaankin ensi viikolla. Keittiön laatat seinässä ja saumattu. Myös koko talon lattiat valettu uudelleen eristämisen jälkeen. Seuraavaksi käsittelyyn pääsevät sitten seinät ja sen jälkeen vain laatat lattiaan. Lattialaattojen "testausta" eli mihin suuntaan niitä asennetaan. Hyvältä näyttää! Koko asuntoon (myös kylpyhuoneet sekä yläkerta) tulee samaa vaaleanharmaata puujäljitelmälaattaa. 


Ulkopuolella meidän "tuulitunneli" on saanut katteet päälle. Ulkopuolelta maalataan kaikki sitten lopuksi kun muut työt on saatu valmiiksi. Kunhan nyt ensin saadaan sisältä asuttavaan kuntoon :-) 

Ensi viikolla projekti jatkuu sitten seinillä, joihin asennetaan kosteuttava eristävät erikoislevyt. Tarjolla oli useitakin eri vaihtoehtoja mutta loppujen lopuksi päädyimme tähän. Näissä taloissa kun on ollut paljon ongelmia seinien kapillaarikosteuden kanssa, joten halusimme tehdä kaiken niin, että näiltä ongelmilta voisimme toivottavasti tulevaisuudessa välttyä. Seinät on raspattu täydellisesti, vedetty päälle uudet pinnoitteet ja sitten vielä nämä levyt, jotka lopuksi tietysti maalataan. 


Lisää kuvia ja tunnelmia remonttityömalta taas viikon päästä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti