sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kuluneen viikon juttuja

Meillä elämä pyörii tällä hetkellä hyvin pitkälti remontin ympärillä ja siinä samalla sitten yritetään pyörittää normiarkea. Aika kiireisiä ovat päivät mutta kyllähän sen jaksaa kun tietää, että kyse on vain muutamasta kuukaudesta. Ja kuitenkin omaa kotia siellä remontoidaan. Toki olemme siinä mielessä onnekkaita, että emme joudu itse sitä remonttia tekemään vaan meillä on palkattuna remonttifirma, joka tekee kaikki työt. Tai lähes kaikki - alumiini- ja puutyöt joudutaan hankkimaan sitten muilta erikoismiehiltä. Ja lisäksi vastaamme itse kaikista materiaalihankinnoista eli rautakaupoissa on tullut asioitua melkoisesti viime aikoina. 

Mutta organisointia ja suunnittelua riittää, kun pitää hoitaa ne alumiini- ja puutyöt eri tekijöiden kanssa.  Ikkunat, ulko-ovi, kattoterassin kattaminen sekä kattoikkunat tulevat alumiinifirmalta sekä sisäovet, keittiö ja vaatehuoneen kalusteet puusepältä. Mutta nyt on niidenkin kanssa homma onneksi siinä vaiheessa, että kaikki tarvittavat mittaukset, materiaalivalinnat jne on tehty eli nyt pääsevät hekin hommiin. Tai ei varsinaisesti asennushommiin vielä mutta valmisteluja kuitenkin tekemään. Itse asennus todennäköisesti menee sitten tuonne joulukuun puolelle. Riippuen siitä, että miten itse remontti etenee. Mutta tällä hetkellä mennään edelleen ihan aikataulun mukaisesti. 

Koti, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, näyttää tällä hetkellä aika hurjalta. Seinät ja lattiat on jyrsitty auki, jotta saamme kaikki mahdolliset kosteusvaurita aiheuttavat viat korjattua. Ensi viikolla aletaan sitten tekemään jo "uutta" tilalle, asentamaan sähköjä, putkia jne. Viime viikolla pari iltaa meni puolison kanssa siihen, kun teimme sähkösuunnitelmaa mutta sekin saatiin valmiiksi. Nyt kun kaikki tehdään uusiksi niin piti tarkkaan miettiä, että miten haluamme pistorasiat, kytkimet ym. asennettavan. Mutta muutaman kompromissin jälkeen pääsimme isännän kanssa yhteisymmärrykseen :-) 

Pikkuhiljaa pitäisi myös miettiä vähän sisustusta sillä kuukauden päästä lähdemme jo "joululoman" viettoon ja palaamme vasta vuodenvaihteessa. Ja silloin remontti pitäisi sitten olla valmis tai ainakin lähes valmis. Eli tarkoitus olisi tammikuun aikana sitten muuttaa! Ja jonkin verran pitää huonekaluja ostaa ennen muuttoa. Täällä nimittäin monesti vuokra-asunnot ovat valmiiksi sisustettuja ja niinpä meidänkin nykyisessä asunnossa on kaikki olohuoneen kalusteet asunnon puolesta. Joten sohva, tv-taso ja iso ruokapöytä pitäisi hankkia, sitten lisäksi vaatekaapit, kaikki matot ja valaisimet. No, onneksi on Ikea :-) Ja lisäksi tänne avattiin myös JYSK, josta löysimme ihan kivannäköisiä puukalusteita. Ja vaikuttivat myös ihan laadukkailta. 

Jotain suunnitelmia on siis jo tehty ja ehkä näiden pohjalta lähdemme sitten ostoksia tekemään. Pöytä, tv-taso ja lasikaapisto on kaikissa kuvissa samat ja siis JYSKin valikoimista. Sohvan ostamme Ikeasta mutta valintaa emme ole vielä tehneet. Tuo kuvien yksittäinen "puupalanen" on väri, joka on keittiönkaapiston alaosassa. Ja taustan puujäljitelmä on koko taloon tuleva laattalattia, joka siis muistuttaa puuta mutta on laattaa.

No, ihan täysin elämä ei sentään pyöri remontin ympärillä. Treenailemaan olen ehtinyt edelleen 3-4 kertaa viikossa. Viime viikonloppuna kävimme katsomassa hauskan Disney- musikaalin. Tykkäsimme kovasti. 
 
Yhtenä päivänä kävimme myös Jesuksen kanssa kahdestaan lounaalla. Ystävät suosittelivat Fuji-nimistä japanilaista, joten kävimme sen sitten testaamassa. Onneksi varasimme pöydän etukäteen sillä ravintola oli aivan täynnä vaikka oli lounasaika! Lista oli aika "perussettiä" ja sikäli vähän pettymys, että odotimme jotain extraa. Jotain vähän erikoisempaa. Toki kaikki tilaamamme ruoat olivat hyviä, tehty laadukkaista materiaaleista. Mutta tuskimpa menemme toista kertaa... 


 


Eilinen meillä meni melkeinpä kokonaan Suomi-koulun askartelutalkoissa ja tänään olemme viettäneet aamupäivän ihan rauhassa kotona. Kävimme pikaisesti hakemassa ruokaa La Cocotte-noutoravintolasta. Kyseessä on siis paikka, jossa valmistavat itse tuoreista aineksista ruokia kotiinvietäväksi. Lasivitriinissä on aina runsas valikoima ja etukäteen tilaamalla se melkeinpä mitä tahansa. Olemme esim. muutamiin juhliin tilanneet ruokia heidän kauttanne. Helppoa ja kohtuuhintaista. Tällä kertaa otin mukaan ruoat myös huomiselle koska tiedossa on taas kiireinen päivä, joten eipähän tarvitse pariin päivään huolehtia ruoanlaitosta. 

Tarjolla on aika perusespanjalaista ruokaa mutta myös marokkolaisia & lähi-idän makuja löytyy. Olemme esim. kotiin tilanneet kokonaisen lähi-idän menun viime vuotisiin karnevaalijuhliin. Ruoka ei ole mitään gourmetruokaa vain maistuvaa kotiruokaa ja mikä tärkeintä, tehty paikan päällä alusta asti eli eivät käytä mitään eineksiä ja valmisjuttuja. Sunnuntai-iltapäivän ohjelmassa oli vielä Kian koulukaverin synttärit. Tällä kertaa ne järjestettiin ulkoilmakahvilassa, joka sijaitsi sopivasti leikkipuiston vieressä. Väkeä tuli paikalle paljon ja lapset viettivät mukavan iltapäivän ulkosalla leikkien. Ja toki aikuisillakin oli mukavaa - itse pääsin juttelemaan paremmin muutaman äidin kanssa, joihin en ollut aikaisemmin vielä ehtinyt kunnolla tutustumaan. Joten taas uusia tuttavuuksia! 

 

Näin on tämäkin viikko taas "pulkassa". Vielä yksi jakso rakkaan kanssa Australian Masterchefiä sohvalla ja sitten nukkumaan. Huomenna aloitetaan taas uusi viikko ja matka vie aamulla taas remonttityömaalle - minnekäs muualle... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti