tiistai 20. lokakuuta 2015

Sataa, sataa, ropisee...

Kesä taitaa olla lopullisesti ohi täällä Kanarialla sillä syyssateet ovat nyt alkaneet ihan kunnolla. Tähän asti on saatu muutamia yksittäisiä kuuroja mutta eilen ja tänään on tullut jatkuvampaa sadetta ja ihan reilusti. Ennusteet lupaavat sateita myös tuleville päiville. 

Tällaisessa paikassa, jossa sateet eivät ole jokapäiväisiä, nämä isommat kuurot aiheuttavat aina ongelmia. Liikenne on jumissa, joka paikassa kadut täyttyvät vedestä, kellarit lainehtivat jne. Ja niin on käynyt myös tänään. Sadetta tuli pahimmillaan jopa 60 litraa /m2 kohden ja tämä pahin kuuro osui itärannikolle, lentokentän seudulle. Tästä syystä jopa useita lentoja jouduttiin käännyttämään muille Kanarian kentille odottamaan sään parantumista. 

Koska ennusteet lupaavat vielä lisää sateita, on saarihallitus aktivoinut oranssin "varoituksen" sääolojen takia. Yksi tieosuus länsirannikolla on toistaiseksi kokonaan suljettu koska alue on vuoristoista ja sateet ovat pudottaneet tielle valtavia kivenlohkareita. 

Eli näin alkaa syksy täällä Kanarialla - tervetuloa viettämään "etelän" lomaa! Ihan rehellisesti voin sanoa, että onneksi en ole enää töissä matkaoppaana. Voin vain kuvitella sitä valituksen ja kitinän määrää - eihän täällä etelässä nyt pitäisi vettä sataa kun esitteissäkin aina paistaa aurinko... 

No, onneksi se aurinkokin välillä pilkahtaa sateiden välissä ja tänäänkin oli hetkiä jolloin lämpötila nousi jopa 27 asteeseen ja aurinko paistoi hetken kauniin siniseltä taivaalta. Eli päivään mahtuu kaikenlaista säätä!  Itse asiassa sateet alkoivat vasta iltapäivällä, juuri kun pääsin hakemaan Kia koulusta. Onneksi neidillä oli tanssitunti heti koulupäivän perään niin ei tarvinut kaatosateeseen lähteä vaan saatoin ihailla sitä ihan mukavasti katoksen alla istuen. Onhan se mukavaa kuunnella sateen ropinaa - varsinkin kun se ei täällä ole kovinkaan yleistä. 


Iltapäivän vietimmekin sitten ihan kotosalla leikkien, piirtäen, askarrellen ja kirjoja lueskellen. Mukavaa ja rauhaisaa yhdessäoloa! Ennusteet lupaavat tosiaan sateita tästä eteenpäin jokaiselle päivälle tulevan viikon ajaksi. Ja lämpötilatkin ilmeisesti tulevat putoamaan vähitellen syksyisiin lukemiin. Eli taitaa olla allaskelit ohitse täällä Las Palmasissa.. Mutta mukavaa vaihtelua tämäkin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti