keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Sairastelua kotosalla

Täällä Espanjassa on takana jälleen vaihteeksi ns. pitkä viikonloppu sillä maanantai 12.10. oli täällä pyhäpäivä.  Kialla on ollut siis jälleen kolme päivää koulusta vapaata. Tällä kertaa vietimme kuitenkin koko pitkän viikonlopun lähes kokonaan kotosalla. Neidillä nimittäin nousi lauantai-iltana kuume ja kova yskä, joka haittaa etenkin nukkumista. Kotipäivät ovat itse asiassa jatkuneet vielä viikonlopun jälkeenkin sillä neiti on edelleen kipeänä eikä näin ollen kouluun ole asiaa. Lääkärissäkin kävimme mutta ainakaan vielä ei löytynyt mitään normaalia flunssaa vakavampaa. 

Mutta ilmeisesti tämä syksy on melkoinen "virus-syksy" sillä meidänkin perheessä on jo ekan koulukuukauden aikana kärsitty oksennustauti, ripuli ja nyt sitten tämä kuume-yskä. Tämä onkin itse asiassa ensimmäinen kerta kun Kia sairastelee näin paljon sillä olemme tähän asti selvinneet hyvin vähäisellä sairastelulla. Viime vuonna neiti oli koulusta pois ehkä yhteensä kolme päivää eli kaikki sairastelut ovat normaalisti menneet ohi vuorokaudessa. Mutta nyt sitten vietetään kotona jo kolmatta päivää... No, tärkeintä on kuitenkin toipua rauhassa.

Toisaalta ei ole lainkaan harmittanut tämä kotona olo sillä sääkin on ollut viikonlopusta lähtien pilvistä ja sateitakin on saatu jonkin verran. Eli näyttää siltä, että syksy on vähitellen tulossa. 

No, onneksi ihan sohvalla makaamiseksi eivät nämäkään päivät ole menneet. Lauantaina ehdimme käydä Suomi-koulussa ja päivisin neiti on jaksanut kyllä ihan leikkiä ja touhuilla. Muuten sitten olemme ottaneet "rauhallisesti" kotosalla eli olemme leikkineet paljon, harrastaneet piirtämistä&maalaamista&leipomista ja muuta vähän rauhallisempaa touhua. 

Ja itsekin olen tehnyt sitten juttuja, jotka ovat odottaneet tekemistä täällä kotosalla. Sunnuntaina ehdin järjestellä alakerran kaappeja, jotka ovat olleet to do- listalla jo pitkän aikaa. Sinne kaappeihin on nimittäin kertynyt melkoinen määrä Kian aktiviteettijuttuja, Montessorivälineitä, askartelumateriaaleja jne. ja ne ovat siellä odottaneet järjestämistä. Pakkailin tavaroita jo siististi pahvilaatikoihin tulevaa muuttoa ajatellen. Ja samalla kun niitä järjestelin, niin Kia tietysti innostui monella vanhalla jutulla touhuamaan. Niinhän se on, että kun hetkeksi tavarat & lelut laittaa piiloon niin muutaman kuukauden päästä ne tuntuvat kuin uusilta! 


 

Toki neiti on saanut paljon myös levätä ja yleensä iltapäivisin lounaan jälkeen on neidillä ollut rauhallinen elokuvahetki. Sillä aikaa olen itse ehtinyt sitten tehdä omia juttuja eli lomasuunnitelmia, remonttisuunnitelmia ja sisutussuunnitelmia. Tällä viikolla toivottavasti saamme tehtyä vihdoin ja viimein sopimuksen remonttifirman kanssa ja päästään pikku hiljaa itse asiaan. Mutta näiden päivien aikana on toki paljon pitänyt etsiä tietoa materiaaleista, tehdä päätöksiä koskien sisustusta (mm. keittiösuunnitelma ja kaappien värit alkavat vihdoin olemaan selvillä) ja näin homma alkaa pikku hiljaa hahmottua. Eikös se niin ole, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! 

Lomasuunnitelmiakin olemme ehtineet vähän viedä eteenpäin. Ensi vuoden lomien ajankohdat on päätetty ja tuleva joululomakin alkaa vähitellen hahmottua. Lennot Suomeen on varattu, junaliput Lapin reissua varten sekä majoitus Leville. Nyt sitten pitää vielä etsiä tietoa sopivista aktiviteeteista siellä Levillä ja  paluuliputkin on vielä ostamatta. Mutta onneksi on vielä pari kuukautta aikaa... 

Toivottavasti neiti kuitenkin pikku hiljaa alkaa toipua ja pääsemme takaisin arkirytmiin. Siihen asti jatkamme rauhallista kotielämää! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti