keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Remontti alkakoon!

Eilen oli vihdoin ja viimeine se odotettu päivä kun remontti meidän uudessa kodissa alkoi. Jee! Kyllä tätä on odotettu... Ja kyllä sen eteen on tehty hommia - remonttitarjouksia on pyydetty usealta firmalta ja jokainen on käynyt paikalla vähintään kaksi kertaa. Osa jopa useammin. On suunniteltu, muutettu suunnitelmia, haettu tietoa ja ideoita, tehty hintavertailuita jne. Niin se on sitten 1.5 kuukautta kulunut siitä hetkestä kun kauppakirjat tehtiin. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Toivottavasti... 

Alussa suunnitelmissa oli pelkän alakerran remontointi mutta loppujen lopuksi tulimme siihen tulokseen, että paras tehdä koko remontti kerralla ja se on sitten ohi. Loppujen lopuksi ihan sama, että maksammeko remonttia takaisin vuoden vai kaksi. Sentään asunnon ostoa varten emme joutuneet ottamaan lainaa ja osa remonttirahoistakin on saatu jo etukäteen säästettyä. Toki silti vielä 20 000 euroa joudumme lainaamaan Jesuksen vanhemmilta mutta onneksi ei sentään pankkiin tarvitse mennä sitä varten. 

Remonttifirman päätimme osittain hinta-arvion perusteella mutta ennen kaikkea fiilis-pohjalta. Eli tästä firmasta tuli alusta alkaen molemmille hyvä fiilis - tuntui, että tietävät mitä tekevät ja puhuvat. Ei ollut kaikista halvin mutta ei myöskään kallein vaihtoehto. Tätä firmaa suositteli meille eräs suomi-tuttavani sillä hänen arkkitehti ystävänsä on tehnyt paljon töitä kyseisen firman kanssa. Ja yleensä kun joku suomalainen jotain suosittelee, niin siihen voi luottaa. Toisin on espanjalaisten kanssa... olemme nimittäin saaneet Jesuksen ystäviltä ja tutuilta suosituksia firmoihin, joihin itse eivät olleet edes täysin tyytyväisiä. Näin täällä..

No, toivotaan että homma sujuu hyvin. Ainakin ovat hyvin joustavia olleet monien asioiden suhteen. Olemme itse ostaneet pääasiassa materiaalit (täällä yleensä remonttifirmat hankkii) koska näin voi sitten vain itse syyttää, että jos ei ole laatuun, väriin, muotoon tmv. tyytyväinen. Ainakin tehokkaasti ovat aloittaneet sillä eilen aloittivat aamulla klo 8 ja pari tuntia myöhemmin olivat jo purkaneet kaikki lattiat sekä aloittivat seinissä olevien kivilaattojen irroittamista. Ja töitä tekevät ma-to klo 8-18, perjantaisin tosin vain klo 13 asti. Mutta tuolla tahdilla luulisi valmista tulevan mukavaan tahtiin - ellei sitten tule mitään yllätyksiä matkan varrella vastaan... Arvio on, että isoimmat hommat olisivat valmiina joulukuun puoleenväliin mennessä. Saapa nähdä, että miten käy. Nimittäin kaikki sanovat, että remonttiin luvattu aikataulu venyy yleensä ainakin 1.5 kertaiseiksi :-)

Onneksi meillä ei ole kiire. Joulukuussa olemme joka tapauksessa koko loppukuun reissussa eli muutto menisi joka tapauksessa helmikuulle. Eli pientä pelivaraa on remontin viivästymisen suhteen. 

Keittiökalusteet valmistetaan puusepällä mittojen mukaan eli täysin meidän toivomusten mukaan. Tarjouksia pyysin niin Ikealta kuin Leroy Merlinin rautakaupasta mutta samaan hintaan tekee puuseppä ja vielä asentaakin kaapistot samalla.  Sama mies valmistaa meille myös kaikki sisätilojen väliovet sekä yhden vaatekaapin. Kodinkoneet kävin varaamassa tänään - niitä pitää odotella 21 päivää sillä osa tulee mantereelta asti. Täällähän on vähän se ongelma, että tavaraa ei aina löydy varastoista ja silloin niiden saaminen saattaa kestä kuukauden päivät kun ne joudutaan tuomaan mantereelta asti. 

Kaikki kodinkoneet ovat Balay-merkkiä, joka on espanjalainen kodinkonemerkki. Heidän tuotteensa valmistetaan pääasiassa täällä Espanjassa, Zaragozan kaupungissa. Näin tuemme siis samalla myös kotimaista tuotantoa. 

Integroitava mikro - 121 €


Integroitava uuni - 269 € 


Integroitava astianpesukone - 494 €

Aktiivihiilipuhdistimella varustettu liesituuletin - 215 €


Induktio-liesi - 375 € 

Nyt sitten edessä on paljon ajamista sillä yritämme käydä remonttipaikalla melkein päivittäin. Toki  rakennusfirman vastaava teknikko käy myös paikalla päivittäin valvomassa töiden edistymistä. Ja hän tuntuu olevan ns. "mies paikallaan" eli tietää asiat mutta ei tee niistä tai osaamisestaan sen kummempaa numeroa. Eli häneen meillä on täysi luotto ja juuri häntä ystäväni suositteli töitä valvomaan. Olemme siis tyytyväisin mielin vaikka jännityksellä odotamme, että mitä remontti tuo tullessaa :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti