torstai 29. lokakuuta 2015

Kuin pommin jäljiltä

Näitä remonttijuttuja alkaa nyt tulla aika tiiviisti mutta tällä hetkellä elämä nyt pyörii aika pitkälti sen ympärillä. Purkutyöt ovat kovassa vauhdissa ja kahden päivän jälkeen työmaalla näytti tältä. Ihan hyvin oli töitä tehty! 

Terassi oli jo täynnä purkujätettä ja lisää tuli koko ajan. 


Keittiön väliseinät oli jo kaadettu ja laatat sekä lattia irroitettu. Nyt on tilaa uudelle keittiölle ja saarekkeelle. Koko keittiö, olohuone ja ruokailutila tulevat olemaan yhtä avonaista tilaa.  Molemmista kylpyhuoneista oli kaakelit jo irroitettu. 


 Seiniä poraillaan ahkerasti joka puolella taloa, sillä kosteus on täällä Kanarialla iso ongelma. Talot rakennetaan ilman mitään tuulettavia pohjia ja rakennusmateriaalitkin ovat huonolaatuisia. Ja mitä ne ovat olleet silloin 30 vuotta sitten kun tämäkin talo on rakennettu - eihän silloin tavaraa tänne saarille edes saatu mantereelta kuten nykypäivinä. Saatikka tunnettu mitään kosteudelta suojaavia materiaaleja. Suolaista rantahiekkaa käytettiin betoniin ja lattioiden täytteeksi (lattia on vain ohut kerros betonia ja sen alla samaa rantahiekkaa) ja senhän tietää, että mitä siitä seuraa... No, nyt kaavitaan kaikki mahdollinen pois ja uutta tilalle. Huomenna tulee vielä paikalle kosteusvauriohin erikoistunut henkilö mittailemaan, joten toivottavasti häneltä saamme parhaimmat mahdolliset ideat seinien ja lattioiden käsittelyyn. 


Eihän täällä tunneta myöskään mitään salaojituksia tai muitakaan vastaavia järjestelmiä. Talo on koko ajan "nojannut" suoran kosteaan nurmikkoon ja kaiken lisäksi seinien ympärillä on ollut valtavia puskia, joita on kasteltu päivittäin automaattikastelulla. Eli normaalin sadeveden lisäksi seinät ovat saaneet osansa myös kasteluvesistä. Nyt kaikki puskat on kaivettu pois ja maata kaivetaan seinien vierestä pois noin metrin syvyydestä. Ja tilalle rakennetaan sitten tuulettava "tunneli" . Toivottavasti se vie vähän kosteutta pois seinistä. 


Näin se homma sitten etenee... Tässä vielä muutama kuva siitä, että miltä asunnossa näytti ennen remontin alkamista ;-)


Nyt töihin tulee kuitenkin pieni tauko sillä huomenna työmiehillä on lyhyempi päivä, viikonloppuna tietysti on vapaata ja maanantai on sitten vielä ylimääräinen pyhä täällä Espanjassa.  

Happy Halloween!!!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti