torstai 8. lokakuuta 2015

Hommat etenee - remonttibudjetin laadintaa

Vihdoin ja viimein tuntuu, että uuden kodin remontti lähtee etenemään. Olemme vihdoin ja viimein saanet valmiita remonttibudjetteja eri firmoilta - enää yksi puuttuu mutta sitä edes tuskin tarvitaan sillä olemme jo aika varmoja siitä, että kenen vastuulle homma menee. Mutta toki vielä muutamia täsmennyksiä tarvitsemme myös heidänkin suunnitelmaansa ennen kuin itse remonttia päästään aloittamaan.

Tällä viikolla olemme saaneet "työmaalle" myös ensimmäiset materiaalit sillä maanantaina saapuivat lattialaatat koko asuntoon sekä kylpyhuoneiden seinälaatat. Eli näillä päästään jo alkuun... Täällä Kanarialla kun on monesti se ongelma, että yritykset myyvät tavaraa mutta varastoissa ei kuitenkaan ole mitään vaan ne tuodaan sitten mantereelta. Ja siihen saattaa helposti mennä kuukauden verran, jopa enemmän. Eli siksi on hyvä tilata materiaalit hyvissä ajoin ja näin remontti pääsee etenemään aikataulussa ainakin niiden osalta. Meillä on myös jo tilattuna kaikki kylpyhuonekalusteet ja niiden toimitus pitäisi olla parin viikon sisällä. Eli kaiken pitäisi olla valmiina siinä vaiheessa kun remppamiehet saapuvat paikalle. 

 

Tosin edessä on ensin aika paljon purkutöitä ja niihin todennäköisesti menee vähintään viikko, todennäköisesti enemmän. Riippuen paljon esim. siitä, että pitääkö laminaattien alla olevat lattialaatatkin poistaa vai voiko uuden asentaa niiden päälle. Lisäksi kylppäreistä pitää kaikki seinä- ja lattialaatat poistaa ja lisäksi entisen omistajan jäljiltä poistaa valtavat määrät seinissä olevia koristelaattoja. 


Yksi osa budjetista menee siis noihin purkukuluihin ja tietysti materiaalien kuljettamiseen kaatopaikalle. Jopa täällä Kanarialla materiaalit pitää erotella sillä ne menevät eri paikkoihin tuhottaviksi. Tämänhetkisen arvion mukaan erilaiset purkutyöt tulevat kustantamaan n. 3000 €. 

Kun kaikki tarpeelliset on saatu purettua, alkaa toinen iso osa projektista eli kosteusvaurioiden korjaus. Täällä Kanariallahan ne ovat enemmän sääntö kuin poikkeus koska talot rakennetaan huonoista materiaaleista, nopeaan tahtiin, mahdollisimman edullisesti ja usein vailla kunnon tieto-taitoa. Valitettavasti. Joten näiden ongelmien kanssa täällä sitten eletään - oli asunto uusi tai vanha... Mutta kun nyt kerran remonttia teemme, niin yritämme tehdä sitten kunnolla eli vanhoja rakenteita tullaan korjaamaan ihan kunnolla ja rakentamaan mahdollisimman laadukkaat ratkaisut tilalle. Täällähän rakentaminen poikkeaa paljon esim. suomalaisesta tavasta, sillä taloihin ei esim. rakenneta mitään tuulettuvia pohjia, salaojia jne muutenkin talot rakennetaan aika yksinkertaisesti. Lekaharkkoa vaan toisen päälle ja vähän sementtiä pintaan... No, näihin korjauspuuhiin on budjetista varattu n. 5500 € eli eiköhän niillä saada jo sisä- ja ulkopintoja korjattua aika mukavasti. 

Kaikki putkityöt ja sähkötyöt tehdään myös uudelleen, jotta niitä ei tarvitse sitten ihan lähitulevaisuudessa heti remontoida. Ne ovat kyllä ihan asuttavassa kunnossa mutta kun nyt remppaa tehdää, niin hoidetaan nekin alta pois. Niihin on arvioitu menevän noin. 5000 €. Ja siihen sisältyy jo pari ilmastointilaitettakin. 

Lisäksi tulee sitten asennustyöt päälle - lattiat, ovet, ikkunat, kattoikkunat, kylpyhuonekalusteet, laatoitukset jne. Niihin on budjetoitu tällä hetkellä n. 8500 €, sisältäen uudet ovet karmeineen, uudet ikkunat, uudet kattoikkunat jne. 

Keittiö tulee kustantamaan n. 5000 €, sisältäen vanhojen kaappien poiston sekä uusien asentamisen. 

Koko talon maalaus (seinät ja katot ) maksaa noin 1500 €. 

Lisäksi vaatekaappeihin on budjetoitu n. 1000 €. 

Erilaisia kuluja (luvat, tarkastusmaksut ym.) tulee arviolta 3000 €  edestä. 

Materiaaleihin olemme käyttäneet vajaa 5000 € (lattialaatat, seinälaatat, kylpyhuoneiden täydellinen varustus kolmeen kylppäriin). 

Näin karkeasti arvioituna koko remontti tulee siis maksamaan 30 000 - 35 000 € (riippuen siitä, että mitä loppupeleissä haluamme tehdä nyt ja mitä jätämme tulevaisuuteen) ja tämä on aika lailla se summa, johon olimme varautuneet. Sillä summalla saadaan rakennettua asunto aika lailla uusiksi lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Kuitenkaan laadusta tinkimättä. Neliöitä on remontoitavana vajaa 100m2. 

Aikamoisia heittoja muuten oli budjeteissa - halvin firma tarjosi 16 000 eurolla hyvin pelkistetyn version ja kallein taas oli lähes 60 000 €. 

Pieniä yksityiskohtia vielä pitää hioa remonttifirman kanssa ennen kuin sopimus voidaan allekirjoittaa mutta tällä hetkellä näyttää lupaavalta. Vihdoinkin!! Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja remontti päästään aloittamaan mahdollisimman pian. Vaikkapa marraskuun alussa :-) 

Olemme jo varautuneet siihen, että muuttopäivä tulee olemaan vuoden 2016 puolella ja todennäköisesti menee helmikuulle. Mutta tärkeintä on, että homma tehdään hyvin. 

Nyt sitten vain odottelemme... jälleen kerran.... Mañana, mañana... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti