perjantai 16. lokakuuta 2015

Helppo & nopea gluteeniton sämpylä

En nykyään syö enää juurikaan leipää mutta silloin tällöin sitäkin tekee mieli. Ja silloin yleensä valmistan 5 minuutin gluteenittoman siemensämpylän. Joka todellakin valmistuu 5 minuutissa ja se kypsytetään mikrossa! 

Yleensä teen valmiin seoksen tiiviiseen lasikulhoon ja otan sieltä sitten tarvittaessa aina yhden sämpylän ainekset. Purkkiin laitan:
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
1/4 dl chia-siemeniä
1/4 dl psylliumjauhetta
½ tl suolaa

Ja sitten kun leivän himo yllättää (tai kaapissa ei ole mitään sopivia aamupala-aineksia) otan tuota valmista jauhoseosta 1 dl verran. Laitan sen mikron kestävään muovipurkkiin ja lisään sinne myös 1 kananmunan ja 1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä. Joskus olen lisännyt n. 1/4 tl leivinjauhettakin mutta ilmankin tulee oikein hyvää. Sitten vain koko seos sekaisin ja mikroon 1-1.5 minuutiksi, tehoista riippuen. Ja sämpylä on valmis! Itse tosin laitan lopuksi vielä paahtimeen, jotta leivästä tulee mukavan rapea. Ja sitten vaan täytteet päälle ja sämpylä on valmis nautittavaksi. 

         valmis jauhoseos                          1 dl mikronkestävässä purkissa


 Joukkoon kananmuna&öljy                             Mikroon 1-1.5 min. 
 
      Valmis! 

                                                  Rakenne paranee vielä paahtamalla

                                                            Valmista nautittavaksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti