lauantai 31. lokakuuta 2015

Happy Halloween

Jälleen on se aika vuodesta kun kaupat ovat täynnä kurpitsoita, hämähäkinseittejä, erilaisia naamareita ja naamiaisasuja sekä kaikenlaista muuta Halloween-aiheista krääsää. Halloween on "kotiutunut" myös tänne Espanjaan ja sitä vietetään niin kodeissa kuin kouluissa. No, onpahan taas hyvä syy koota ystävät kasaan ja juhlia! 

Täällähän tämä viikonloppu on jälleen kerran ns. pitkä viikonloppu sillä 1.11. on pyhäpäivä mutta koska se osuu sunnuntaille niin paikalliset tietysti saavat vapaaksi myös seuraavan päivän eli 2.11. on myös pyhäpäivä. Mutta 1.11. on siis  virallisesti dia de Todos los Santos eli kaikkien pyhimysten päivä. 

Meillä on ystäväporukassa tapana viettää Halloween-juhlia yhdessä ja yleensä täällä meillä, koska taloyhtiössämme Halloween-juhlinta on viety huippuunsa. Terassit on koristeltu teeman mukaisesti ja useissa kodissa on ystäviä kutsuttu koolle. 

Ja totta kai tänä vuonnakin meillä juhlittiin. Kaiken kaikkiaan 10 aikuista ja 12 lasta saapui tänään meille klo 17 alkaen ja yhdessä sitten koristeltiin terassi ja laitettiin herkut esille. Jokainen toi mukanaan jotain aiheeseen sopivaa syötävää ja melkoinen noutopöytä saatiinkin aikaiseksi. Ja tietysti kaikki enemmän ja vähemmän puketuneita myös teeman mukaisesti - totta kai! 
 Lapset pääsivät sitten illalla trick or treat - kierrokselle taloyhtiön asuntoja kiertämään. Täällähän tämä on oikein perinne eli monissa kodeissa kutsutaan ystäviä iltaa viettämään, terassit koristellaan teeman mukaisesti ja lapset sitten lähtevät kiertämään naapurustoa karkkien keruun merkeissä. Aika hurjaa touhua - ensimmäiset kummitukset saapuivat "kerjuulle" klo 18 ja viimeistä soittelivat ovikelloa klo 22. Ja siinä välissä väkeä kävi lähes tauotta. Etukäteen olin ostanut 120 tikkaria tarjottavaksi ja lähes kaikki menivät illan aikana. 
Mutta hauskaa oli! 

Halloweenia vietettiin jo perjantaina myös Kian koulussa, jossa lapsilla oli oma Halloween -juhla ja he menivät kouluun tietysti pukeutuneina. Kurpitsoita ja appelsiineja oli koristeltu päivän aikana sekä leikitty, laulettu ja pelattu pelejä. Nyt on sitten Halloweenit juhlittu tämän vuoden osalta. Vieraat lähtivät reilu tunti sitten ja nyt on jo koti siisti ja järjestyksessä. Onneksi ystävät aina auttavat ennen lähtöä ja itselle jää sitten vain imurointi ja pikkujuttujen järjestely.

Kivaa oli - teki hyvää saada vaihteeksi muuta ajateltavaa remontin lisäksi ja erityisen kivaa oli tietysti viettää aikaa ystävien kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti