keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä... vai onko?

Tänään vietetään syyspäiväntasausta eli päivä ja yö ovat yhtä pitkiä. Aurinko on siis päivän aikana siirtynyt pohjoiselta pallonpuoliskolta eteläiselle - kesä on virallisesti loppunut ja syksy alkanut. Ainakin siis kalenterin mukaan.. 

Täällä ei vielä kovin syksyiseltä tunnu. Koko syyskuu on ollut kaunis ja lämmin, jopa harvinaisen helteinen. Joka päivä lämpötilat nousevat 25-30 asteen välille ja kun siihen vielä lisää sopivan kosteuden, niin voi sanoa että helteistä on ollut. Näin syyskuussa ei tuuletkaan juuri puhaltele sillä kesän ajan puhaltanut koillispasaati yleensä heikkenee tähän vuoden aikaan eli sekään ei virkistystä tarjoa. Mutta ei voi valittaa - nautitaan nyt näistä kesäkeleistä kun ne vihdoinkin tänne Las Palmasiinkin saapuivat. 

Ihan pelkkää auringonpaistetta ei tämä viikko sentään ole ollut nimittäin maanantai-aamulla saari heräsi kunnon ukkosmyrskyyn. Vettä ei tosin Las Palmasissa satanut montaakaan pisaraa mutta ilmeisesti saaren muissa osissa sitä saatiin vähän enemmänkin. Tosin kuuro oli nopeasti ohi ja puolen päivän aikaan paistoi jo aurinko kirkkaalta taivaalta. Sen verran ukkoskuuri kuitenkin vaikutti säähän, että kosteusprosentti nousi tuonne 80 % ja sen kyllä huomasi. Hiki virtasi ihan kiitettävästi kun lämpöä oli mittarissa 30 astetta. 


 
Onneksi taloyhtiön uima-allas sentään tarjoaa ihanaa viilennystä ja siellä olemmekin viettäneet kaikki iltapäivät. Yleensä aluksi saamme olla aika rauhassa mutta klo 17.30 alkaen väkeä tulee sitten lisää kun monet lapset pääsevät koulusta. Todellakin. Täällä monissa kouluissa päivä loppuu vasta klo 17. Ja siihen kun lyödään päälle vielä kotitehtäviä ainakin 30 minuuttia niin päivälle tulee pituutta ihan kiitettävästi. Ja vielä näillä helteillä... Edes yksityiskouluissa ei ilmastointilaitteita löydy ja siellä sitten hikoillaan koulupuvut päällä koko päivä. Ihanaa... tai sitten ei... 

Sääennusteet lupaavat vielä ainakin viikonlopulle asti helteisiä ilmoja mutta sen jälkeen alkaa ehkä se syksy tekeä tuloaan myös täällä. Ainakin joidenkin ennusteiden mukaan on odotettavissa jopa 5 asteen pudotus tämän viikon lukemiin. Saapa nähdä, että miten käy. 

Hyvää harjoitusta nämä helteet tulevaa muuttoa ajatellen sillä nyt Las Palmasissakin on sellaisia lämpötiloja, mitä tuolla saaren eteläosassa on valtaosan vuodesta. Eli jos Las Palmasissa "taistelemme" epävakaisuutta ja pilvisyyttä vastaan niin tulevaisuudessa sitten "taistellaan" lämpöä vastaan. No, onneksi uuteen kotiin tulee ilmastointi joten eiköhän siellä pärjätä ;-) 

Tulevaisuudessa päiväkahvit vaihtunevat jääkahviin - vielä kun saisi jostain hyvän reseptin Starbucksin Frappuccino kahviin... Se on vain niin parasta kuumana kesäpäivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti