torstai 17. syyskuuta 2015

Paluu arkeen

Lomat on lompsittu ja maanantaina alkoi taas kauan kaivattu arki. Kyllä sitä on jo odotettu ihan koko perheen osalta - Kia kaipasi jo arkirutiineita ja ystäviä koulussa. Myös omasta mielestäni on ihan kivaa palata taas tuttuihin kuvioihin - itseäni ei nuo klo 7 aamuherätykset häiritse ollenkaan. Päinvastoin - kivaa kun on taas tuttu rytmi elämässä.

Kia palasi koulurytmiin todella helposti - kesällä vähän normaalia myöhemmäksi siirtynyt nukkumaanmeno palautui heti loman jälkeen normaaliksi eli viimeistään klo 21 on neiti jo unten mailla. Myös kouluun meno sujui hienoissa tunnelmissa - iloisesti ja hyvillä mielin meni kouluun heti ekasta aamusta lähtien ja samoissa tunnelmissa on oltu koulun jälkeenkin. Eli selvästi on neidillä ollut jo koulua "ikävä". Ja tietysti tutut kouluystävät tekevät paljon. Toki luokassa on paljon uuttakin - koko luokkahuone on saanut uuden sisustuksen, noin kolmannes luokan lapsista on uusia ja molemmat opettajatkin uusia. Mutta tämä ei näköjään menoa haitannut yhtään. Reppu selkään ja menoksi! 
Nyt on sitten "aikaa" keskittyä asuntoprojektiin. Tällä viikolla olemme käyneet mittailemassa paikkoja ja paikalla on käynyt myös muutamia remonttiyhtiötä, joilta haluamme tarjoukset projektista. Jännityksellä odotamme, että minkälaisia summia sieltä tulee :-)  Ja toivottavasti töihin päästään viimeistään lokakuun alussa. Mutta sitä ennen meillä riittää asunnossa puuhaa - nimittäin asunnon entinen omistaja jätti sinne kaikki huonekalut ja muutaman komeron täyteen romua, joten pieni tyhjennysoperaatio on pitää ensin hoitaa ennen kuin mitään remonttia päästään aloittamaan. Tämähän ei ole mitenkään "erikoista" vaan aika lailla maan tapa. Asunnot useasti myydään huonekaluineen, tarvitsi niitä itse tai ei.

Tulevan viikonlopun vietämme siis varmaankin tuon tyhjennysoperaation parissa. Ja lisäksi lauantai-iltapäivällä pitää ehiä Cantajuegos- konserttiin, joka on espanjalainen versio Fröbelin palikoille. Ja ehkäpä uima-altaallekin pitää hetkeki piipahtaa... Sitä onkin tullut harrastettua tällä viikolla todella paljon - melkeinpä joka päivä olemme viettäneet pari tuntia taloyhtiön uima-altaalle. Nyt kun se vihdoin ja viimein saatiin avattua koko kesän kestäneen remontin jälkeen. No, onneksi nyt syyskuussa on täydelliset kelit nauttia altaasta sillä aurinko paistaa lähes joka päivä pilvettömältä taivaalta ja lämpöä on yli 25 astetta. Eli täällä kesä on vasta nyt parhaimmillaan! Ja pitähän sitä nauttia... Altaalla on arkiaamuisin hyvin hiljaista lasten ollessa koulussa mutta iltapäivällä klo 17 alkaa allasalue täyttyä ja meno jatkuu klo 19 asti. Eli uinti- ja leikkiseuraa on pikkuneidille tarjolle ja tietysti jutteluseuraa myös itselle. 


Huomiselle sääennusteet lupaavat sitten vaihteeksi sadetta! Saapa nähdä, että pitävätkö ennusteet paikkansa... 

Mukavaa viikonloppua! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti