sunnuntai 23. elokuuta 2015

Remonttisuunnitelmia ja muita tämän viikon touhuja

Tämä viikko on mennyt taas vauhdikkaasti vaikka emme ole mitään ihmeellisempää edes ehtineet touhuilla. Kiireisenä meidät pitää tällä hetkellä tuo asunnonmetsästys- projekti, joka on jo edennyt jopa siihen vaiheeseen että olemme tehneet tarjouksen yhdestä asunnosta. Tosin omistaja ei sitä hyväksynyt. Hänen pyyntönsä on tällä hetkellä 12 000 € enemmän kuin meidän tarjouksemme mutta katsotaan miten käy. Paljon emme suostu hintaa nostamaan koska kunnon remppaa pitää asuntoon tehdä ennen kuin siihen voi muuttaa joten hinta pitää laskea sen mukaan. Hinta on kuitenkin ihan kohtuullisesti jo laskenut sillä asunnon pyyntihinta oli alkuvaiheessa 315 000 € ja siitä se on pikkuhiljaa laskenut. Tällä hetkellä omistaja haluaisi 262 000 €.  Jesus olisi valmis senkin maksamaan mutta itse olen sitä mieltä, että 250 000 € on maksimi. Sillä 12 000 € nimittäin saisi sen remontin alakertaan jo tehtyä... 


Tällä viikolla olemme siis käyneet asuntoa läpi parin eri remonttimiehen kanssa ja lisäksi yhden arkkitehdin. Eli kuva asunnon kunnosta ja remontin tarpeesta alkaa olla selkeä. Toki tarkempi budjetti selviää vasta sitten kun tarkemmin alamme selvittää, että mitä materiaaleja remonttiin käytetään. Mutta mitään luksusta ei ole tarkoitus rakentaa vaan remontoida asunto mahdollisimman "järkevästi" niin että se olisi tulevaisuudessa mahdollisimman helppo myydä ja tietysti mahdollisimman hyvällä katteella. Sillä en oikein usko, että tuo asunto olisi meidän loppuelämämme asunto... 

Joka tapauksessa tällä viikolla olemme siis käyneet asunnolla tarkistelemassa, käyneet Ikeassa & Leroy Merlinin rautakaupassa sekä lueskelleet erilaisia esitteitä läpi jne. En tiedä, että paljonko remontoiminen Suomessa nykyään maksaa mutta voisin veikata, että jonkin verran kalliimpaa on kuin täällä.  

Esimerkkinä voisin sanoa, että asunnon alakerran (n. 70 neliötä) remonttiarvio tarvikkeineen on tällä hetkellä noin 10 000 € ja sillä hinnalla asuntoon tehdään melko hyvä pintaremontti. Tämä summa on saatu molemmilta remonttimiehiltä, joten uskoisimme sen olevan varsin todenmukainen. 

Ensimmäisinä projekteina olisi lattioiden vaihto koko asunnossa (vanhat laminaatit pois ja uudet tilalle), seinien ja parin rakennelman kaataminen (keittiön seinä alas sekä kaksi isoa, kiinteäksi rakennettua betonikirjahyllyä olohuoneesta), seinien paikkaus sekä maalaus (purkamisen jäljiltä seinät pitää siis rapata uudelleen ja lisäksi makuuhuoneen seinästä tullaan repimään alas sinne kiinteästi laitettu peili sekä sen ympärillä olevat luonnonkivilaatat), toisen kylpyhuoneen täydellinen remontti ja keittiön remontti uusien kaappien kera. Eli kaikkien huoneiden lattiat ja seinät käydään läpi sekä lisäksi keittiö & kylpyhuone remontoidaan kokonaan. Ja tuossa hinta-arviossa on jo mukana keittiön kaapistot sekä kylpyhuone kaikkine varusteineen. Toki hinta on arvioitu normaalihintaisia materiaaleja käyttäen - lattioihin laminaattia, seinät maalataan, Ikean keittiö + Leroy Merlinin kylpyhuone. Mielestäni ihan kohtuusumma. Ja remontin kestoksi on arvioitu 2 viikkoa. 

Keittiö näyttää nykyisellään tältä:

Mutta suunnitelmissa olisi kaataa tuo vasemmalla oleva seinämä ja sen paikalle tulisi pieni saareke. 
Tässä yksi esimerkki näistä purettavista jutuista eli toisessa makuuhuoneessa oleva kiinteä seinäpeili. 
Mutta olemme kuitenkin realistisia, olemmehan Kanarialla. Eli todennäköisesti remonttiin menee ainakin kuukausi ja veikkaisin, että kulujakin pitää laskea hieman ylöspäin. Mutta uskoisin, että 12 000 € remonttikuluilla pitäisi selvitä. Ja siihen mahtuu jo muutama pieni yllätyskin - jos pitää esim. sähköjä uusia sekä vaihtaa väliovia ym. 

Toki remontin toiseen vaiheeseen menee vielä sitten lisää rahaa - nimittäin yläkerta jää odottamaan vielä sopivaa hetkeä. Se on toki ihan asuttavassa kunnossa eli sieltä löytyy kaksi makuuhuonetta ja pieni wc-kylpyhuone sekä kattamaton terassi. Tuo terassi olisi tulevaisuudessa tarkoitus kattaa eli tulevaan yläkerran remonttiin menee varmasti vielä 5000 € lisää. 

Yläkerta näyttää tällä hetkellä tältä eli oikealla puolella on portaikko ja vasemmalla kaksi makuuhuonetta mutta tämä välitila siis täysin kattamaton. No, eihän se tuolla saaren eteläosassa taida iso ongelma olla säiden puolesta ainakaan. Mutta tokihan se tulevaisuudessa pitäisi kattaa. Tämän enempää en nyt suunnitelmakuvia laita koska kauppojakaan ei ole vielä tehty. Katsellaan sitten tulevaisuudessa, että pitääkö suunnitelmia lähteä toteuttamaan. 

No, onneksi ihan koko viikko ei ole sentään mennyt noissa puuhissa vaan toki olemme muutakin ehtineet touhuilla. Lähinnä ohjelmassa on ollut ystävätapaamisia sillä Kia on kovasti kaipaillut leikkiseuraa. Meillä kun taloyhtiö on melko autio näin elokuussa sillä valtaosa paikallisista pitää kesälomansa aina elokuussa ja silloin väki lähtee hyvin nopeasti pois täältä Las Palmasista. Eli tämä tarkoittaa sitä, että leikkiseuraa ei neidille juurikaan ole tarjolla.  No, onneksi ystäväperheet ovat saarella eli heitä olemme nyt sitten tapailleet ahkerasti - viime sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina oli ohjelmassa ystäväperheiden tapaamisia. Ja tänään puolestaan kävimme yhdessä elokuvissa ja sitä ennen istuimme tunnin verran kahvilassa, niin että lapset saivat leikkiä ja touhuta hetken yhdessä. Eilen kävimme jälleen asuntokauppoja neuvottelemassa ja samalla reissulla kävimme myös Maspalomasin Holiday World-tivolissa. Siellä menikin pari tuntia mukavasti maailmanpyörän ja erilaisten karusellien kyydissä sekä lopuksi neiti kulutti viimeisetkin energiat kivassa leikkipaikassa, joka sijaitsee myös alueella. Siellä on mm. trampoliineja, pallomeri ja erilaisia kiipeilyjuttuja.  

Tietysti viikon aikana on myös lukuisat kerrat rakennettu erilaisia "jumpparatoja", leikitty ja pelattu kaikenlaista pikkuneidin kanssa, käyty puistossa, rullaluistelemassa, siivottu, leivottu, laitettu ruokaa jne. Eipä ole aika käynyt pitkäksi... 
  

Ja olenpa viikon aikana ehtinyt tietysti myös kuntoilemaan. Tosin vähän vähemmän & kevyemmin kuin normaalisti mutta pakolliset kolme kertaa ehdin kuitenkin crossfit-salille hikoilemaan. Itse vedän vielä aika kevyesti viiden viikon tauon jäljiltä ja osin myös siitä syystä, että energiaa pitää riittää myös pikkuneidin kanssa touhuiluun. Ja melkeinpä voisi sanoa, että Kian 12 tuntia Kian kanssa on myös rankemman puoleista "treeniä" - neiti kun ei paljon "armoa" anna vaan koko ajan mennään 100 % vauhdilla. Sohvalla & tietokoneella en todellakaan ehdi päivän aikana istua... 

Tällä viikolla meillä on crossfit-bunkkerilla ollut ohjelmassa ns. "nasty girls" eli koko viikon wodit (work of the day) ovat olleet eri tyttöjen / naisten nimillä varustettuja benchmark treenejä. Maanantaina oli ohjelmassa Fran & Annie, keskiviikkona Diane varustettuna 2 x 1km juoksulla ja perjantaina puolestaan Isabel + 100 kyykkyä (painot 50 % omasta henkilökohtaisesta maksimista). Nämä wodit on siis tehty treenin lopussa eli sitä ennen on jo vedetty lämmittelyt, tekniikka- ja voimatreenit.  

Huomenna ohjelma on vielä aika lailla avoinna. Iltapäivällä ehkä suuntaamme rannalle mutta aamupäiväksi pitäisi keksiä Kian kanssa jotain tekemistä kun Jesus on aamuvuorossa. Neiti tosin ilmoitti, että hän haluaisi siivota aamulla minun autoni eli ehkäpä käytän tilaisuuden hyväkseni ja pidämme aamulla autonsiivoustalkoot. Tänä aamulla siivosimme yhteistoimin koko kodin! 

Neidillä on tällä hetkellä meneillään kausi, että hän haluaa olla kovasti avuksi kaikessa. Oli sitten kyse siivouksesta, ruoanlaitosta, remonttihommista - mistä tahansa. Ja jos hänen apuaan ei halua, niin siitä hän todella loukkaantuu. Eli yritämme ottaa hänet mukaan kaikkeen - silläkin varauksella, että siivoukseen menee puolet enemmän aikaa kuin normaalisti ja joutuu ehkä tekemään tuplatyöt tai että keittiö on kuin pyörremyrskyn jäljiltä kun on leivottu tai laitettu ruokaa. Mutta tärkeää on ottaa neiti mukaan kaikkiin normaalijuttuihin sillä näin hän tuntee itsensä tärkeäksi ja osaksi tätä perhettä. Mikään ei ole lapselle niin turhauttavaa kuin se, että taitoja aliarvioidaan tai ei saa edes tilaisuutta niiden harjoittamiseen. Siinä se itsetunto ropisee kun ei apu kelpaa edes omalle perheelle...  Joten parasta mitä voi lapselle tehdä, on ottaa hänet mukaan. Antaa pieniä, hänelle sopivia tehtäviä. Tai jos lapsi haluaa pestä lattiat, niin anna hänen pestä (ja tee se itse uudelleen perässä, jos tarvetta on...). Mukavaa, aurinkoista viikonloppua. Kesä jatkukoon edelleen! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti