sunnuntai 30. elokuuta 2015

Jalkapallohuumaa Las Palmasissa

Täällä Espanjassa jalkapallokausi on taas startannut käyntiin ja tällä kertaa Las Palmas elää huumassa mukana. Kaupungin joukkue UD Las Palmashan nousi keväällä maan pääsarjaan ja se on melko harvinaista herkkua täällä. Edellinen kausi taisi olla joskus 2000-luvun alussa eli monet nuoremmat jalkapallofanit eivät ole saaren joukkuetta pääsarjassa nähneet. 

Nousuhuuman myötä UD Las Palmas on saanut varmasti paljon uusia kannattajia ja seuraajia. Ainakin jonot olivat melkoiset kun tämän vuoden kausipaikat tulivat myyntiin uusille jäsenille. Ihan halpaa puuhaa tuo ei tietenkään ole - katsomapaikasta riippuen kausimaksu on aikuisilta 290 € - 990 €. Eläkeläiset, nuoret ja työttömät saavat kalleimmista lipuista hieman alennusta mutta heillekin edullisin kausilippu maksaa tuon 290 €. Alle 8-vuotiaat lapset pääsevät sentään vähän edullisemmin. 


Mutta moni on tuon summan valmis sijoittamaan sillä jalkapallo on täällä, etenkin miesten keskuudessa, yksi elämän tärkeimpiä asioita. 


Meillekin tällainen kausilippu sitten hankittiin isännän toimesta. Tosin vain "puoliksi" eli hän jakaa sen työkaverinsa kanssa eli ihan jokaista matsia ei "pääse" katsomaan. Jesuksella on myös Real Madridin jäsenyys ja kausikortti, jonka hän on hankkinut jo yli 10 vuotta sitten asuessaan vielä Madridissa. Viime vuosien aikana sille ei kauheasti ole ollut käyttöä ja niinpä tälle vuodelle hän päätti laittaa sen vuokralle eli näin ei siitä tarvitse maksaa "turhaan". Ja nyt kun Real Madrid kerran tulee myös tänne pelaamaan, niin näkeepä ainakin yhden matsin niiltäkin kauden aikana - ellei sitten niin huono tuuri käy, että se ottelu osuisi juuri jonkin lomareissun ajankohtaan. Alustavan ohjelman mukaan tämä ottelu olisi vasta keväällä eli 13.maaliskuuta joten sihen on vielä aikaa eikä ensi vuoden lomien ajankohdista tietoakaan... 

Täällä Espanjassahan liigakausi alkaa näin elokuun lopussa ja sitä pelataan kevääseen asti. Kesäkuussa mestari on jo selvillä. Itse asiassa sarjan virallinen nimi on Primera Division mutta usein käytetään vain La Liga nimitystä. Sarjassahan pelataan jokaista joukkuetta (yhteensä 20 joukkuetta) vastaan kaksi kertaa - kerran kotona ja kerran vieraissa. 

Tänään kaupungin joukkueella oli ohjelmassa ensimmäinen kotipeli ja vastassa oli Valencian joukkue Levante UD. Peli päättyi hetki sitten 0-0 lukemiin - peli siis todellakin pelattiin sunnuntai-iltana alkaen klo 21.30. Ja tämä on aivan normaalia täällä Espanjassa! Suomessahan tapahtuma olisi varmaan tuohon aikaan jo K-18 mutta täällä Espanjassa lapsiperheetkin käyvät katsomassa näitä myöhäispelejä.  

Vaikka voittoa ei tullutkaan niin meillä ainakin isäntä oli ihan tyytyväinen. Ottelu oli ollut hyvätasoinen, tunnelma leppoisa ja otteluseurana muutama kollega, joiden kanssa voi samalla jutella. Mukavaa sunnuntai-illan ohjelmaa siis. Ja ennen kaikkea pieni "breikki" isännälle työkiireiden ja asuntokauppojen keskellä. 


Minua ja Kiaa tuskin saa tuonne stadionille houkuteltua mutta on se ihan hyvä, että jokaisella perheenjäsenelle on myös omat juttunsa. Isäntä voi käydä katsomassa jalkapalloa ja me "tytöt" harrastamme vähän muita lajeja. Sitä voisi vaikka kaivaa tuolta kaapin pohjalta vanhat ratsastusvermeet, jos vaikka itsekin innoistuisin taas lajista. Nimittäin Kia kävi tällä viikolla elämänsä ensimmäisellä ratsastustunnilla ja innostui ainakin sen verran, että haluaa tulevalla viikolla uudelleen. Ratsuna oli iäkkäämpi herra F1 ja tunnin vetäjänä ehkä vielä iäkkäämpi herra Enrique. 

 

 

Tuleva viikko on meillä "jännitystä" täynnä sillä tarkoituksena olisi saada kauppakirjat tehtyä uudesta kodista! Tarjouksemme meni siis läpi ja nyt homma on jo notaarion pöydällä. Saa nähdä, että pääsemmekö viikon päästä lomalle juhlistamaan kauppoja ja uutta kotia vai tuleeko vielä mutkia matkaan... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti