maanantai 13. heinäkuuta 2015

Suomi-loman viimeinen viikko

Reissun viimeiseksi viikoksi saimme Jesuksen seuraksemme eli koko perhe koossa! Ensimmäisenä Kia halusi viedä papin Hoploppiin sillä se on neidin lempipaikkoja. Siellä meni pari tuntia taas vauhdilla. Onneksi oli hiljaista ja tyhjää, joten papi pääsi touhuamaan neidin mukana.Tällä viikolla olemme viettäneet joka päivä pari tuntia Porin maauimalassa sillä halusimme nähdä, että mitä lapset touhuavat suomalaisessa uimakoulussa ja miten Kia siellä viihtyy. Ja hyvinhän tuo meni. Veden kylmyyttä neiti valitteli tosin joka päivä mutta siitä huolimatta sitkeästi hän veti koko viikon. 

Olemme liikkuneet paljon pyöräillen sillä täällä Suomessa on niin mahtavat pyörätiet, että niillä kelpaa huristella. Ja sää on suosinut myös pyöräilyä, vain muutamana päivänä satoi niin että oli tartuttava auton rattiin. Pyöräilyä tulee kyllä ikävä-kotipuolessa Las Palmasissa ei sitä tule juurikaan harrastettua. Lähinnä siksi, että pyöräteitä ei juurikaan löydy ja liikenteen seassa pyöräily on Espanjassa melko riskialtista touhua.
 


Ostin näppärän kesäfillarin kierrätyskeskuksesta, hintaa tällä menopelille tuli 30 euroa.


Olemme saaneet myös nauttia Suomi-herkuista-tällä kertaa kuvassa isomummun herkkupöytä.

Porealtaassa on myös polskittu melkeinpä joka päivä. On tuo aika mahtava laite, jää palju kakkoseksi mennen tullen. Veden lämpö vajaa 40 astetta ja poreissa juuri sopivasti tehoa. Voipi olla, että kotiinkin hankimme vielä vastaavan altaan.Kia on päässyt leikkimään paljon suomi-ystäviensä kanssa, etenkin Niilo-ystävä on neidille tosi tärkeä.Jazzit kuuluivat luonnollisesti myös viikon ohjelmaan. Konsertissa kävimme vain perjantaina mutta muuten jazztunnelmista nautimme toki kaupungilla ja jazz-kadulla koko viikon. On se hienoa, miten Pori herää eloon aina jazz-viikolla. Väkeä, tapahtumia ja tunnelmaa riittää! Vaikka sääennuste lupasi vesisadetta konserttipäville niin melko hyvässä säässä jazzit saatiin vietyä läpi. Ei mitään hellettä kuten viime vuonna mutta kyllä se aurinkokin jaksoi paistaa ihan kivasti. Lauantaina sadetta saatiin vähän reilummin mutta silloinkin väkeä oli ollut paikalla n. 20 000. 
Viikonloppuna kävimme myös Tampereella ja Särkänniemessä. Jälleen oli tuuria säitten suhteen sillä koko aamupäivän ja päivän oli poutaista ja sade iski vasta iltapäivällä kun olimme jo lähdössä. Kiva reissu! 


Koiramäen alue oli itselleni uusi tuttavuus ja pidin siitä kovasti. Tällä kertaa emme kuitenkaan ehtineet siellä viettää kuin hetken sillä delfinaarion esitys odotti. Emme edes suunnitelleet sinne menevämme mutta Kia halusi ehdottomasti päästä delfiinejä katsomaan. Joten sinnehän sitten suuntasimme.
Mutta hyvä että näkemistä jäi myös seuraavalle kerralla...

Sunnuntaina heitimme vielä viimeisen lenkin ja nautimme mahtavista lenkkikeleistä ja maisemista. Näitä tulee myös ikävä kun Las Palmasin asfalttiviidakossa taas joudumme juoksemaan. Juoksukin kulkee paremmin kun täällä saa raikkaassa ilmassa juosta metsän keskellä eikä tarvitse liikenteen pölyjä nieleskellä. No, onneksi vielä suuntaamme viikoksi Pohjois-Espanjaan ja Galiciaan, jossa ilma ja maisemat ovat aika lailla Suomen veroiset. Siellä kelpaa myös lenkkeillä!Nyt on sitten taas laukut pakattu js huomenna jatkuu matka. Junalla Tampereen kautta Helsinkiin ja sieltä illalla Finnairin siivillä Madridiin. Ja sieltä matka jatkuu sitten seuraavana päivänä lentäen Coruñaan ja sieltä vielä autolla 1.5 tuntia kohti Espanjan pohjoisinta kärkeä ja pientä O Vicedon kylää.

Mukava ja monipuolinen Suomi-reissu on nyt takana. Kaikkea kivaa olemme ehtineet kolmessa viikossa tehdä ja Kiakin on saanut taas kunnon kielikylvyn. Mukaan kotiin lähtee myös lähes 20kg suomalaisia lastenkirjoja, joita kelpaa sitten kotona lueskella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti