keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Lomaviikko Galiciassa

Kolme mukavaa viikkoa takana Suomessa ja matka jatkui ensin junalla Helsinki-Vantaalle ja sieltä lentäen Madridiin. Reissupäivä oli pitkä mutta sujui kuitenkin kaikin puolin mukavasti ja vielä illalla neiti jaksoi touhuta täydellä teholla Madridissa. Illallista nautimme Jesuksen veljen ja hänen puolisonsa kanssa ihan vain kotiterassilla sillä Madridin illat ovat näin kesällä todellä lämpimiä. Vielä puolen yön aikaan lämpöä oli 30 astetta! 


Seuraavana päivänä matka jatkui sitten lentäen Coruñan kentälle, pohjois-Espanjaan. Ja sieltä matka jatkui vielä noin 1.5 tuntia autolla kohti Espanjan pohjoisinta kärkeä. Siellä abuelot eli Kian Espanjan isovanhemmat viettävät kaikki kesät, paossa Madridin kuumuutta. Kylä on pieni, vakituisia asukkaita on joku 1500 mutta näin kesällä asukasmäärä varmasti tuplaantuu, kun vakituiset kesäasukkaat saapuvat paikalle. Pääasiassa asukkaat ja kesäasukkaat ovat jo eläkeiän saavuttaineita, joten tunnelma on hyvin rauhallinen. Mutta tällä kertaa paikale oli eksynyt meidän lisäksemme myös muita nuorempia perheellisiä, joten kylän kahdessa leikkipuistossakin oli seuraa Kialle joka päivä. Myös rannalla tietysti väkeä riitti aurinkoisina päivinä.

Sää Galiciassa on vähän kuin Suomen kesä - välillä paistaa kirkkaalta taivaalta mutta aika usein on myös pilvistä ja sateitakin saadaan. Meidän viikon lomailuun mahtui kolme rantapäivää, yksi täysin sadepäivä ja muut sitten enemmän, vähemmän pilvisiä/tuulisia päiviä. Mutta lämpötilat pysyvät näin kesällä yli 18 asteessa eli hyvin siellä tarkeni. 

Meidän lomaviikkomme oli rauhallinen, kuten kylän tapaan kuuluu. Itse kävin juoksemassa/treenamassa aina heti aamulla ja näin loppupäivä jäi sitten vietettäväksi muissa puuhissa. Muutamana päivänä nautimme rantaelämästä mutta muuten ohjelmassa oli mm. elokuvissa käyntiä, kävelylenkkejä, leikkipuistoelämää, paikallisten ruokien nautiskelua lounaan merkeissä jne. Jesuksen vanhemmille tällainen rauhallinen elämäntahti sopii hyvin mutta me aloimme jo neljännen päivän jälkeen kaipaamaan vähän "actionia" elämään. Mutta sitä valitettavasti näillä seuduilla ei kauheasti ole tarjolla... Ensi kerralla tyydymme siis ehkä 4-5 päivän vierailuun :-) 

Tässä tunnelmapaloja Galician reissulta:

                                                     O vicedo -kylän maisemia Vedet alueella ovat todella kirkkaita mutta aika raikkaita näin kesälläkin. Nyt aurinkoisina päivinä veden lämpötila oli 20 astetta. Mutta kyllä siinä juuri tarkeni kastella ja vähän uidakin. 


 


Jesuksen vanhemmat nauttivat raikkaista vesistä ja tekevät melkeinpä päivittäin uintireissun, jonka aikana ovat vedessä vähintään 15 minuuttia putkeen. Huh... Itse en kyllä tarkenisi, sen verran vilukissa olen...


Jesuksen isä on ollut nuoruudessa merikapteeni, joten totta kai heillä on myös pieni moottorivene, jolla sitten tekevät lyhyitä reissuja lähialueelle. Ja totta kai mekin kävimme veneilemässä. 
Joka vierailukerralla olemme myös vuokranneet kanootit ja niin teimme tälläkin kertaa. Näitä vuokrataan 20 € / päivä viereisessä Barqueiron kylässä. Sieltä meloimme sitten O Vicedon rannalle, jossa Kia odotti abuelon kanssa ja pääsi sitten mukaan lyhyelle melontaretkelle. 

 

 


 Juoksulenkkejä tuli tehtyä melkeinpä joka aamu - välillä rannalla, välillä pitkin kyläteitä ja välillä lähialueen metsissä. Sadepäivänä leikimme pitkän tovin kylän keskustan leikkipuistossa, joka on katettu. Ihan huippujuttu! 


Kävimme myös katsomassa Kian kanssa uusimman Pixar-elokuvan Inside out, espanjaksi del reves. Pidimme siitä kovasti! Mereneläviä tuli syötyä päivittäin sillä juuri muuta tällä seudulla ei edes tarjota. Tuoretta kalaa, mustekalaa, pikkumustekalaa, erilaisia simpukoita jne. Kiakin ihan reippaasti maisteli kaikkea. Kalan ja jättikatkarapujen lisäksi myös mustekalan jalat maistuivat neidille.  


Yhtenä päivänä söimme komeissa maisemissa Semaforo-nimisessä ravintolassa ja siellä käynti on kuuluut vakiopuuhiin jokaisella Galician reissulla. Viimeksi kävimme seudulla 3 vuotta sitten, Kian ollessa reilun vuoden ikäinen. Ja totta kai valokuva piti uusia: sama paikka, samat ihmiset mutta aikaa on kulunut kolme vuotta kuvien välissä. Vaikka reissu oli meidän makuumme ehkä vähän turhan rauhallinen niin ihan kivaa meillä kuitenkin oli. Tärkeintä tällä reissulla tietysti oli viettää aikaa Jesuksen vanhempien kanssa. Ja kyllähän se välillä on tärkeää myös rauhoittua ja levätä - ehdinpä pitkästä aikaa lukea rauhassa ja 2 kirjaa tulikin luettua matkan aikana.


Jesuksen vanhemmat ajoivat meidät eilen takaisin Coruñaan, josta lentomme lähti 22.30 kohti Gran Canariaa. Kotiin pääsimme yhden jälkeen (aikaeroa mantereeseen on tuntia). Nyt hyvin nukutun yön jälkeen ohjelmassa on sitten ollut laukkujen purkaminen, vaatteiden pesua  & silitystä sekä uudestaan pakkaamista. Huomenaamulla nimittäin matka jatkuu entiselle kotisaarelle Fuerteventuralle! 

Eikä harmita, että kotona olo jää näin lyhyeksi. Las Palmasin sää ei nimittäin oikein vakuuta - koko päivän on ollut tasaisen harmaata ja vettäkin on satanut. Ja kaiken lisäksi taloyhtiön uima-allas on edelleen korjattavana eli mielihyvin jatkamme lomanviettoa naapurisaarella. Sinne on luvattu aurinkoa ja tuulta eli täydellistä! Kitesurf-varusteet on jo autossa odottamassa, joten toivottavasti pääsemme nauttimaan hyvistä surffituulista. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti