sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tämän viikonlopun touhuja

Pitkästä aikaa olemme saaneet nauttia kauniista, aurinkoisesta viikonlopusta täällä Las Palmasissa. Vielä ei mihinkään hellelukemiin ole päästy mutta toki iltapäivällä on lämpöä ollut ehkä joku 23-24 astetta. Ihanaa! Ja kun vielä olemme saaneet nauttia auringosta ja sinisestä taivaasta niin vielä parempaa...

Päivät olemme aloittaneet aamiaisella terassilla, tänään nautimme myös lounasta terassilla ja muutenkin olemme viihtyneet paljon ulkosalla. Lauantaina suuntasimme heti aamupäivällä rannalle. Tällä kertaa emme kuitenkaan menneet kaupungin päärannalle eli Canterasille vaan pienemmälle Alcaravanerasin rannalle, joka sijaitsee toisella puolella kaupunkia. Ei välttämättä laadullisesti mikään paras ranta, koska se sijaitsee aivan sataman kupeessa mutta koska emme olleet aikaisemmin tällä rannalle käyneet, niin halusin käydä paikan katsastamassa. Sikäli kyllä ihan kiva, että on paljon suojaisampi kuin Canterasin ranta eli Kiakin tykkäsi leikkiä vedessä kun aallot eivät häirinneet.  

Iltapäivällä olikin sitten vuorossa synttärijuhlintaa sillä meidät oli kutsuttu Kian luokkakaverin synttäreille. Siellä vierähtikin sitten iltaan asti.. Mutta kivaa oli - lapset touhusivat taas keskenään ja aikuiset saivat myös nauttia olostaan. 

 Sunnuntaina meillä olikin sitten vuorossa leikkimökin maalaus- projekti. Mökki ehti jo pari viikkoa olla käytössä ja maalit hankittuna mutta odotimme vain sopivaa hetkeä ja inspiraatiota maalaukselle...  Tänä aamulla Kia sitten ilmoitti, että hän haluaa maalata leikkimökin. Ja koska muita suunnitelmia ei tälle päivälle ollut niin ei muuta kuin hommiin! Koko päivähän siinä käytännössä meni vaikka koko perheen voimin sitä maalattiin mutta välillä piti odotella kuivumista niin ehdimme toki päivän aikana muutakin tehdä. Tällainen siitä sitten tuli - valkoiset seinät ja harmaa katto + ikkunalaudat. Kia olisi halunnut vaaleansinisen mutta kun kaupassa ei sellaista väriä valmiina ollut niin sitten hän päätyi tähän yhdistelmään. Ja oikein hienohan siitä tuli! 

Toki sisältä pitää vähän vielä sisustusta parannella mutta valkoisen värin myötä valoa tuli aimo annos lisää sisätiloihin. Ja tarkoitus olisi, että myöhemmn teemme ehkä vielä toisen ikkunan pitkälle seinälle, jotta valoa saadaan vielä lisää. Mutta se jää vielä odottaamaan seuraavaa inspiraation hetkeä :-) 

Maalaushommien välillä neiti halusi päästä uimaan mutta koska taloyhtiömme uima-altaat ovat edelleen suljettuna (odottavat korjausta...) niin jouduimme tyytymään pieneen puhallettavaan altaaseen. Mutta eipä se neitiä kauheasti harmittanut - hauskaa oli siinäkin ja 1.5 tuntia taisi mennä vesileikkien parissa. 

  

Meillä ovat tosiaan taloyhtiön molemmat uima-altaat suljettuina ja ovat olleet jo viime lokakuusta lähtien. Pohjasta on lähtenyt paljon kaakeleita ja niitä pitäisi nyt uusia mutta mañana, mañana. Kukaan ei tarkalleen tiedä, että mikä on syynä viivästykseen. Joku sanoia, että taloyhtiö odottaa kaupungilta remonttiluvan saamista niin hommia ei voi aloittaa ilman sitä. Joku taas tiesi kertoa, että olisi jotain muita ongelmia sillä taloyhtiön edustaja oli ehdottanut altaan uudelleenpäällystämistä jonkinlaisella muovipinnalla ja näin homma olisi saatu jo hoidettua ja allas olisi avoinna mutta yksi asukas oli kuulemma kieltäytynyt tästä ehdotuksesta sillä hän halusi altaan kaakeleilla, koska on aikoinaan ostanut asunnon, jossa on kaakelipintainen uima-allas. Että silleen... 

Väki on tietysti aika harmissaan koska uima-allas on varmasti ollut monelle syynä siihen, että miksi näihin asuntoihin on päädytty asumaan. Ja sitten pitäisi viettää kesäkuukaudet ilman allasta. Remontti, jonka olisi hyvin voinut hoitaa noiden talvikuukausien aikana kun ilmat eivät todellakaan suosineet allaspuuhia. Mutta näin ei tietenkään ole tehty. Jäämme siis odottelemaan altaan avautumista - ehkäpä sitten elokuussa kun olemme Suomi-vierailun jälkeen jälkeen takaisin kotosalla... 

Illalla vietimme myös hetken Montessori-työskentelyn parissa koska Kia sitä pyysi. Tällä kertaa oli vuorossa kirjainlaatikot. Meillä on valmiiksi tulostettuna erilaisia kuvakortteja, joissa lukee kuvassa olevan asian nimi ja sitten Kia keräilee kirjaimet ja muodostaa näin sanan. Lyhyitä 3-4 kirjaimen sanoja neiti osaa jo aika hyvin "lukea" mutta jotkut kirjaimet tuottavat edelleenkin ongelmia. Esim. espanjankielessähän ei lausuta h-kirjainta ollenkaan, j-puolestaan lausutaan lähes h-kirjaimen tapaisena, y-kirjain on i jne. Koulussa Kia tekee siis vastaavia juttua espanjaksi mutta meillä nämä tehdään tietenkin suomeksi koska sitä haluan myös Kialle opettaa. Ja nämä sanojen muodostus-jutut ovat ensimmäisiä tehtäviä kun opetellaan lukemaan ja kirjoittamaan. Koulussa käytössä ovat pienet kirjaimet (jotka täällä opetellaan ensin) mutta meillä kotona käytetään pääasiassa isoja kirjaimia koska Kia oppi ne ensimmäisenä. Ja toistaiseksi neiti käyttää pääasiassa niitä silloin kun esim. itse kirjaimia kirjoittelee. Eihän niistä kirjoituksista tietenkään vielä mitään järkevää yleensä muodostu mutta toki osaa oman nimensä jo kirjoittaa sekä sen lisäksi Miia, papi ja mami. 
Huomenna olisi sitten maanantai ja paluu arkeen mutta me päätimme ottaa pienen varaslähdön kesälomaan eli neiti ei mene enää ensi viikolla kouluun muuta kuin tiettyinä retkipäivinä. Tiistaina on vuorossa kevätretki maatilalle, keskiviikkona uimaan ja perjantaina vietetään sitten lukuvuoden päättäjäisiä. Ne saavat olla tämän viikon ainoat koulujutut sillä en todellakaan halua niitä koulussa liikkuvia täitä tässä vaiheessa riesaksi. 

Viikko tulee siis olemaan hieman erilainen kun pitää kehitellä Kialle järkeviä aktiviteetteja joka päivälle. Pienen valmistelun se tietysti vaatii joka ilta, jotta seuraavana päivänä on ideat ja materiaalit valmiina mutta viime kesänä tämä oli meillä jo tapana joten käytäntö on jo testattu toimivaksi. Näin saamme päiviin tiettyjä rutiineja sillä ne ovat tärkeitä myös lomalla. Mutta liian totiseksi tai koulumaiseksi ei saa homma kuitenkaan mennä kun kerran ollaan lomanvietossa :-)  

Lisäksi neiti pääsee tietysti osallistumaan kaikkiin normijuttuihin eli kaupassa käyntiin, kodin siivoukseen, pyykkäykseen jne. Normaalistihan hoidan nuo jutut silloin kun Kia on koulussa mutta nyt sitten yhdessä. Aikaahan siihen menee melkein tuplasti enemmän kuin yksin tehden mutta toisaalta nämä ovat erittäin arvokkaita oppimishetkiä myös lapselle. 

Huomenna ohjelmassa olisi mm. kodin siivousta, ruokaostosten tekoa sekä Kian aktiviteetteina on erilaisia A/a- harjoituksia. Ja jossain välissä pitäisi piipahtaa myös crossfit-salilla treenamassa. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti