lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kuluneen viikon toimia

Viimeinen viikko täällä kotosalla on mennyt vähän erilaisesti kuin mitä suunnittelin. Tarkoitus oli treenata ahkerasti koko viikko, jotta voisi sitten jatkaa hyvää treenivirettä heti kun pääsee lomanviettoon Suomeen. Mutta toisin kävi. Flussa iski ja koko viikko on mennyt treenaamatta! Ensin tuli kurkkukipu, sitten iski yskä ja lopuksi vielä kunnon "räkätauti". Nyt yskä ja kurkkukipu on jo selätetty mutta ihan kunnossa en ole vieläkään. Tänään kyllä suuntasin jo pienelle juoksulenkille. Etukäteen pelkäsin, että miten mahtaa juoksu sujua joten siitä syystä en uskaltanut vielä kovin pitkälle lenkille lähteä. Mutta ihan suht vaivattomasti tuo 6 km sujui joten huomenna ehkä jo vähän enemmän. 


Flunssasta huolimatta olemme puuhailleet kaikenlaista tässä viikon aikana. Kun ei kuumetta missään vaihessa ollut niin pedin pohjalle ei sentään tarvinut jäädä. Tässä tunnelmapaloja tältä viikolta:

                                           Lounasta korealaisessa Ginza-ravintolassa

 

                       Kian ystävän Blancan 5-vuotis synttäreillä
 


Juhannuksen kunniaksi grillattiin. Täällähän juhannusta vietetään 23-24.6. eli aattona väki kerääntyy viettämään iltaa Canterasin rannalle ja puolen yön aikaan on ilotulitus. Meiltä tämä jäi väliin koska Jesus oli yövuorossa mutta keskiviikko 24.6. oli sitten pyhäpäivä ja sen kunniaksi meilläkin grillattiin. 
 


Viime sunnuntaina kaupungissa juhlittiin myös yömyöhään sillä sunnuntaina varmistui UD Las Palmasin eli paikallisen jalkapallojoukkueen nousi pääsarjaan. Ja siitähän riemu nousi! Viime vuonna nimittäin joukkue oli aivan hilkulla nousta mutta viimeisessä pelissä iski kaaos ja silloin nousu haaveksi. Mutta tänä vuonna siis nousu onnistui. Kaupungin joukkue ei ole aikoihin ollut pääsarjatasolla, joten tästä syystä futishuuma on vienyt koko kaupungin mukanaan. 


Rannallekin ehdimme tästä yhtenä päivänä. Onneksi ei ollut kovin kuuma aamupäivä, joten nuhaisenakin jaksoi olla hyvin rannalla. Uimiset jätimme kuitenkin tällä kertaa väliin sillä Kia oli samassa flunssassa juuri viime viikolla... 
Kian toiveesta leivoimme myös pipareita tällä viikolla. Onneksi oli taikinaa valmiina pakkasessa. 
 

 

Kävimme myös katsomassa elokuvissa Minisankarit ruohonjuuritasolla -elokuvan, joka on ranskalaiseen lastenohjelmaan perustuva. Siinä pääosisa ovat ötökät ja ihmisiä ei näy käytännössä lainkaan.  Elokuvassa ei myöskään puhuta vaan ötökät ääntelevät kaikki omalla tavallaan. Kuulostaa ehkä omituiselta mutta elokuva oli yllättävän kiva ja myös hyvin opettavainen. Se on kuvattu kauniissa maisemissa ranskalaisessa luonnonpuistossa ja elokuvan pääosissa olivat leppäkertut ja muurahaiset. Juonena käytännössä oli se, että mustat muurahaiset löytävät suuren sokerirasian, jonka punaiset muurahaiset haluavat heiltä varastaa. Kaikilla elokuvan eläimillä oli omat "luonteensa":  leppäkertut olivat fiksuja ja reiluja, punaiset muurahaiset ilkeitä, mustat muurahaiset ahkeria, kärpäset puolestaan härnäsivät vain muita ötököitä ja hämähäkki oli auttavainen. Jotenkin inhimillinen elokuva sillä eiväthän oikeassa elämässäkään ötökät puhu. Sopii siis loistavasti Montessori-ideologiaan sillä sen mukaan olisi tärkeää, että lapsille opetetaan faktoja elämästä eli esim. luetaan sellaisia kirjoja, joissa ihmiset ovat ihmisiä ja eläimet eläimiä. Ei niin, että eläimet kuvataan ihmisinä ja että ne osaisivat puhua, pukeutua tai käyttäytyä muuten ihmisten tavoin. Koska niin ei ole oikeassakaan elämässä. 
Taidetuokio, osa 2. Paul Klee: Moonshine Alfredo Kraus -auditoriossa lastenteatterissa: Hanhi, joka muni kultamunia -esitys 

 


Iltapäiväkävelyllä Las Canterasi rantakadulla 


Matkalaukkukin on jo lähes lähtövalmiina. Aika tarkasti sain pakattua sillä painoa tuli 19.5 kg ja sillä sitten pitäisi pärjätä seuraava kuukausi. Treenivaatteetkin sain mahtumaan mukaan sekä vähän tuliaisia. Ja tuossa määrässä on siis kaikki meille kahdelle: vaatteet, kengät, kosmetiikka jne. 

Huomenna sitten vielä nautitaan kotosalla olosta ja kerätään energiaa matkapäiviä varten. Ehkä myös piipahdamme rannalla. Ja maanantaina kohti Suomea! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti