sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pitkä viikonloppu Fuerteventuralla

Jesuksella oli ohjelmassa jalkapalloturnaus manner-Espanjassa, joten me päätimme pikkuneidin kanssa suunnata viikonlopun viettoon vanhalle kotisaarelle. "Koti-ikävä" olikin jo aika iso sillä viime käynnistä ehti vierähtää jo kolme kuukautta. Meille se on pitkä aika! 

Vaikka Jesus ei tällä kertaa päässyt mukaan, niin reissu oli siitä huolimatta ihana ja onnistunut. Kolme päivää meni nopeasti mutta ehdimme tehdä kaikenlaista mukavaa. Oli kiva nähdä ystäviä, viettää rantaelämää, herkutella, kävellä vanhoilla kotikaduilla ja nauttia Fuerteventuran ihanasta tunnelmasta. On se kyllä sellainen paratiisisaari! 

Ja sääkin suosi reissua sillä päivälämpötilat olivat 25-30 asteen välillä ja öisinkin oli mukavan lämpöistä. Ei tarvinut vetää pitkiä housuja jalkaan, kuten täällä Las Palmasissa... On se jännä, että miten sää ja lämpötilat vaihtelevatkin täällä Kanarialla pienelläkin välimatkalla. Esim. tällä viikolla Gran Canarian eteläosassa on hikoiltu yli 30 asteen lämpötiloissa kun taas Las Palmasissa on päästy juuri ja juuri päälle 20 asteen. Ja Las Palmasissa vielä tuuli puhalsi pohjoisesta viilentäen ilmaa kun taas etelässä löyhytteli lämmin etelätuuli. Ja tosiaan välimatkaa se 50 km.  No, Fuerteventuralla onneksi paistoi ja lämmintä riitti - meidänkin akut on nyt ladattu auringoenergian voimin :-) 

Tällä kertaa majoituimme aivan Corralejon keskustassa, Fuentepark -huoneistohotellissa. Ei paljon parempaa sijantia voisi olla - pääkatu on nurkan takana ja lähimmälle rannalle matkaa noin 200 metriä. Maksoimme huoneesta 52 € / yö (ilman aterioita), mikä on normitaksa tähän vuoden aikaan. Sillä ei saa mitään luksusta mutta mukavan ja siistin 3tähden huoneiston kyllä. Ja meillehän se riittää!


Huoneessa oli odottamassa myös pieni yllätys - Kialle tikkareita ja suklaata sekä minulle pullo viiniä. Henkilökunta on nimittäin tuttua niiltä ajoilta kun vielä matkaoppaana työskentelin. Onhan se mukavaa, että vielä muistetaan! Ja lisäksi johtaja lupasi ensi kerralla huoneen paljon parempaan hintaan kunhan otan suoraan häneen yhteyttä :-) Onhan se pienikin säästö aina tervetullut, etenkin kun suhteellisen usein saarella kuitenkin vieraillaan. Eikä sitä omaa loma-asuntoa ole sieltä vielä tullut ostettua... 


Hotellilla ei turhaan ruuhkaa ollut, joten allasalueellakin oli rauhallista. Ja mikä parasta, niin tässä hotellissa ei ole minkäänlaista "animaatio-ohjelmaa" . Itse en niin välitä siitä, että koko ajan joku kailottaa mikrofoniin että mitä ohjelmaa on tulossa ja sitten käydään aurinkotuolista repimässä erilaisiin peleihin ja leikkeihin. Ei kiitos! Nautin mielummin hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta... 


Vaikka hotelli itsessään on jo vanha niin siitä on pidetty hyvää huolta. Huoneistot ovat siistejä vaikka toki ikä näkyy pienessä kuluneisuudessa. Huoneistoissa on pieni keittiö (jopa uuni löytyy), olohuoneessa levitettävä sohva (josta taitaa saada makuupaikat kahdelle lapselle) sekä tietysti erillinen makuuhuone. Kylpyhuoneessa on suihku. Ja kaikissa huoneissa joko parveke tai terassi sisäpihalle päin.  Omasta mielestäni parasta ovat kuitenkin keskusta sijainti, rauhallisuus ja ystävällinen henkilökunta. 
Tällä kertaa emme ehtineet Corralejon mahtavalle dyynialueelle mutta rantaelämää vietimme keskustan rannalla, joka sijaitsi vain 200 m päässä hotellilta. Tuo keskustan ranta ei ole todellakaan mikään paras mahdollinen ranta uimiseen mutta eipä tuo nyt niin haittaa, etenkin kun merivesi on vielä tähän vuodenaikaan sen verran viileää, että  veteen ei todellakaan tee mieli. Siispä tyydyimme ihan rantaleikkeihin. 


 


Yhden aamupäivän vietimme myös Corralejon pienessä vesipuistossa. Eihän sieltä kovin montaa erilaista mäkeä löydy mutta etenkin pienempien lasten kanssa ihan riittävästi aktiviteetteja. Ja mikä parasta, niin ruuhkia ei yleensä ole joten turhaa jonottamistakaan ei tarvitse harrastaa. Mikä ainakin itseä monesti harmittaa isoissa ja mahtavissa vesipuistoissa - joka paikkaan on pitkät jonot ja sitten itse liuku on ohi minuutissa.. No, sitä ongelmaa ei siis ole Corralejon vesipuistossa. Ainakaan tähän aikaan vuodesta... Alle 4-vuotiaat pääsevät vesipuistoon maksutta, lapsilta veloitettiin 19 euroa ja aikuisilta 25 euroa. Lisäksi myynnissä näkyi olevan erilaisia useamman päivän lippuja. Residentit eli saarten asukkaat saavat hinnoista - 50 % alennusta. Eli meidän vierailu kustansi siis 12.50 €, ei paha. Puisto on avoinna näin kesäkuukausina joka päivä klo 10.30-17.30. Talvella puisto sulkee yleensä ovensa parin kuukauden ajaksi sillä altaita ei lämmitetä. 


 


Lounasta nautimme missä milloinkin (hotellissa, ystävien luona, lentokentällä) mutta illalliselle suuntasimme sitten aina johonkin Corralejon ravintoloista. Siellä kun noita omia suosikkeja riittää.. 

 Näin matkailualan ammattilaisena on mielestäni aika uskomatonta, että Corralejon kaltaisessa perhelomakohteessa ravintolat eivät ole lapsiperheitä huomioineet mitenkään. Ja tilaa kyllä leikkipaikalle olisi monissa ravintoloissa... Toki monet matkailijat (etenkin perheet) suosivat nykyään hotellien tarjoamia all inclusive- paketteja (valitettavasti) joten ehkä sikäli on ymmärrettävää ravintoloiden suhtautuminen asiaan.. Mutta toisaalta Corralejossa asuu myös paljon paikallisia, jotka tykkäävät kyllä käydä ulkona syömässä lastensa kanssa. Ja etenkin kesäaikaan saarella lomailevat espanjalaiset suosivat myös ihan ravintoloissa syömistä. Joten asiakaskuntaa luulisi myös löytyvän. Itse ainakin myönnän helposti valitsevani sellaisen ravintolan, josta leikkipaikka löytyy jos vain ravintola muuten miellyttää. Toki ruoan laatu ja valikoima vaikuttaa myös vaakakupissa eli mitään surkeaa ruokaa en kyllä suostuisi syömään vaikka tarjolla olisi valtakunnan hienoin leikkipaikka lapsille. Eli jotain rajaa sentään ;-) 

Kian toiveesta kävimme pääkadun varrella olevassa Pizzeria Lucassa, jossa on koko kaupungin ainoa leikkihuone lapsille. Ja ruoka täyttää myös omat tasovaatimukseni - paikan omistaja-kokki vääntää herkullisia pizzoja (ja muuta listalta ei edes löydy...) ja kun viinilistalta löytyy vielä oma suosikkiani eli proseccoa, niin tyytyväisyys on taattu. 
Yksi suosikkini on myös Sushi-e, joka on täysin sushiin erikoistunut ravintola. Valikoimaa rittää ja tarjolla myös vähän erikoisempiakin juttuja.  Mutta lapsille ei löydy leikkipaikkaa eikä edes lasten ruokalistaa, joten lasten kanssa ei välttämättä ole paras mahdollinen paikka. Kia tosin on sen verran tottunut ravintolassa kävijä, että tämäkään ei ole ongelma. Mukaan varataan piirustuslehtiö ja värikynät sekä mini-ipad, niin neiti kyllä viihtyy. Ja illalliseksi hänelle  tilasimme panko-kuorrutettuja katkarapuja sekä sushiriisiä (ei näitä listalla ollut mutta tekivät kyllä pyynnöstä) joten lasten aterioiden puuttuminenkaan ei ollut mikään ongelma. 


Viimeisenä iltana söimme puolestaan El Olivo- ravintolassa, joka on myös yksi suosikeistani. Lähinnä siksi, että ruokalista on mielestäni varsin mielekiintoinen. Tarjolla on vaikutteita vähän eri puolilta maailmaa - omat suosikkini ovat naudanliha tartar sekä tonnikala tartar. Ja jälkimmäinen tuli tilattua tällä kertaa. Listalla on paljon pikkuannoksia, jotka sopivat hyvin espanjalaiseen tyyliin jaettavaksi pöytäseurueen kesken eli pääsee maistelemaan erilaisia juttuja. Mutta toisaalta itselle riitti ihan yksi annos pieneksi illalliseksi sillä raskaan lounaan jälkeen ei ollut mikään iso nälkä. Kia totesi heti annoksen nähtyään, että sehän on selvä purjelauta vedessä! 


Piipahdimme myös ystävien luona vierailulla Antiguan "maaseudulla". Sieltä löytyy Kian paras Fuerteventura-ystävä Noelia, joka on meidän neidin tapaan espanjalais-suomalainen. Eli ihanaa, että tytöt pääsevät leikkimään ja touhuamaan ihan suomenkielellä. Lisäksi heillä on koiria, kissa ja kanoja joten meidän neidille sitä maaseudun eksotiikkaa. Ennen pihasta löytyi vielä vuohikin mutta se oli hiljattain päätynyt ruokapataan... Ja ties vaikka tulevaisuudessa pihasta löytyisi vielä poni tai hevonenkin :-) Siitä ainakin Kia tykkäisi! 

 

Lisää ystäviä ja eläinystäviä tapasimme Corralejossa. Kialla oli superhauskaa pikkuisten Teo ja Ryan-koirien kanssa, etenkin Teon vesileikeille neiti nauroi ihan kippurassa. Teo onkin melkoinen vesipeto ja näin kesäkuumalla uima-allas on sen lempipaikka. Ja bodyboard-surflauta on ihan ykköslelu. Sillä se "surffasi" pitkin allas monen monta kertaa ja sen päältä hyppäsi sitten uimaan. Sitten ylös altaasta, hetken kuivattelu ja taas sama uudestaan.. Ihan uskomaton tapaus! 


Täytyy kyllä sanoa, että Kian kanssa on ihan huippua reissata. Ei tarvitse pelätä, että neiti vetäisi esim. lentokoneessa jotain itku-potkuraivareita (tai yleensäkään missään..) ja muutenkin neiti tietää, että miten pitää käyttäytyä. Ihmisiä tervehditään kohteliaasti, asioista keskustellaan eikä vinguta&vonguta sekä ravintoloissa käyttäydytään ihmisiksi. Toki energiaa ja vauhtia neidissä riittää mutta tarvittaessa neiti osaa kyllä hiljentyä ja rauhoittua. Silloin sitten kaivetaan vaikka värikynät ja piirustuslehtiö esille. 

Kia on onneksi oppinut sen, että kun kaikki käyttäytyvät hyvin, niin kenenkään ei tarvitse hermostua ja silloin kaikilla on kivempaa. Ja silloin ehditään tekemään kaikenlaista kivaa! Välillä tehdään asioita, joista aikuiset tykkäävät enemmän, välillä mennään pikkuneidin toiveiden mukaan ja välillä tehdään sitten asioita, jotka ovat kaikista kivoja. 


 

Ihan huippukiva tyttöjen reissu siis takana. Nyt olemme takaisin jo kotona Las Palmasissa ja huomenna odottaa taas arki. Mutta siitäkin me nautimme kyllä ihan täysillä! Tämän kevään aikana olemme reissaanneet melkoisesti mutta nyt ei ole uusia reissuja tiedossa ennen heinäkuista Suomen vierailua. Mutta onneksi kaikenlaista mukavaa extraohjelmaa kuitenkin tiedossa: ystävien vierailua saarella, espanjan isovanhempien vierailu sekä tietysti Kian syntymäpäivät. Niiden suunnittelu pitäisikin pikkuhiljaa aloitella.. ehkä niistä muutama sana seuraavalla kerralla... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti