torstai 30. huhtikuuta 2015

Kukkakaalista monenlaista ruokaa

Meillä on tällä viikolla vietetty oikein kukkakaaliviikkoa, sillä tiistaina ostin kaupasta kaksi isoa kukkakaalia ja kotona hurautin niistä rouhetta. Eli kukinnot monitoimikoneeseen ja hetkessä tulee kukkakaalista kuin riisiä! Tosin paljon terveellisempää ja hiilihydraatteja huomattavasti vähemmän kuin riisissä. 



Viikon aikana olen sitten käyttänyt tätä "kukkakaaliriisiä" monessa ruoassa. Ensimmäisenä valmistin siitä couscousia. . Mutta valmistus on helppoa, joten varmasti sitä tulen tekemään kohta puoliin uudelleen. Ja mukava puoli on se, että tätä ruokaa voi vaihdella ihan sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja mikä omaan makuun sopii. Itse paahdoin kukkakaaliriisit kevyesti pannulla (ei ruskisteta), lisäsin kanelia, garam masalaa ja suolaa mausteeksi sekä pieni ripaus kookossokeria makeutta antamaan. Sitten voi lisätä oman maun mukaan esim. kanaa (valmiiksi kypsennettynä) tai pähkinöitä sekä rusinoita. 

Seuraavana päivänä kukkakaalista valmistui "korma" tyylistä kastiketta. Paahdoin pannulla pienessä tilkassa sipuleita ja currya (oman maun mukaan mutta itse laitan aina runsaasti). Sitten kukkakaalit pannulle paahtumaan ja vähän suolaa & garam masalaa & chiliä mausteeksi. Hetken päästä kikherneet (valmiina purkista) joukkoon ja lopuksi kookoskermaa. Ja tarvittaessa voi lopuksi lisäillä mausteita, mikäli makua ei ole riittävästi - lisää vain currya, garam masalaa ja tarvittaessa ripaus kookossokeria makeutta antamaan. Päälle vähän tuoreita korianterinlehtiä silputtuna. Nam, nam. Maistuu ihan sellaisenaan tai esim. quinoan kera. 



Kolmantena päivänä valmistui kukkakaaliriisistä sushia. Muuten ihan normaaliin tapaan tein sushit mutta riisin sijaan käytin siis kukkakaaliriisiä. Ja lisäsin hieman psylliumia joukkoon, jotta "riisistä" tulisi vähän tahmaisempaa, normaalin riisin tyylistä. Ja hyvin toimi!




Neljäntenä päivänä valmistui sitten pitkän viikonlopun kunniaksi kukkakaalipitsaa. Jälleen tein pohjan kukkakaalirouheesta, johon lisäsin joukkoon mausteita (oreaganoa, savupaprikajauhetta, timjamia, basilikaa ja suolaa), kananmunia sekä psylliumia. Annoin "taikinan" levätä hetken ja sitten muotoilin siitä pieni pizzapohjia. Uuniin 200 asteeseen n. 30 minuuttia ja sitten päälle normaalit pizzajutut oman maun mukaan. Meillä meni ihan tomaattisosetta (mahdollisimman sakeata), tacomaustettua kanajauhelihaa ja hieman juustoraastetta. Ja sitten vielä uuniin n. 15 minuutiksi niin että juustoraaste sulaa ja saa väriä. Ja tarjoiluvaiheessa päälle rucolaa ja tabascoa. Hyvältä maistui tämäkin vaikka näyttää ehkä vähän oudolta. Pohja jäi nimittäin turhan paksuksi tällä kertaa. Mutta ensi kerralla ohuempi ja sitten näyttääkin jo ehkä pizzalta. 


Pari mielenkiintoista kukkakaalireseptiä on vielä mielessä, joita pitää päästä ehdottomasti testaamaan. Seuraavaksi varmasti testiin lähtee kukkakaaliriisistä valmistettu tabbouleh-salaatti, joka onkin kesäruokaa parhaimmillaan sillä se nautitaan kylmänä. Sopii loistavasti vaikka piknikille mukaan otettavaksi. Harmi kun kukkakaalit loppuivat tällä kertaa sillä huomenna olisi ohjelmassa piknik. Vappuahan ei täällä Espanjassa vietetä mutta 1.toukokuuta on toki vapaapäivä myös täällä eli sen kunniaksi suuntaamme kesän ensimmäiselle piknikille. 


Mukavaa toukokuuta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti