maanantai 2. maaliskuuta 2015

Reissu varattuna: Gran Canaria - Madrid - Andorra - Barcelona - Suomi - Gran Canaria

Muutaman viikon netissä pyöriminen on tuottanut tulosta ja saimme vihdoin varattua reissun ensi viikolle. Jesuksella alkaa nimittäin silloin 10 päivän loma ja pitäähän se hyödyntää. Ja kun perään tulee vielä pääsiäinen, niin samalla sitten suuntaamme Kian kanssa Suomeen kun kerran koulusta on lomaa. Kunnon kiertomatka on siis luvassa! 

Melkoista palapeliä on aina tuo reissun suunnittelu ja varaaminen. Monta päivää meni miettiessä, että minne oikein suuntaamme. Rantalomalle leijasurffaamaan vai lumilomalle? Koska kesä ja rantakelit on täälläkin tulossa niin päädyimme suuntaamaan lumilomalle - näin Kiakin pääsee vähän laskettelua kokeilemaan. Viime talvena neiti kävi kertaalleen suksien päällä mutta nyt olisi tarkoitus aloittaa ihan hiihtotunneilla. Parille ensimmäiselle päivälle olemme varanneet yksityisopettajan pariksi tunniksi ja sitten loppuajan toivottavasti neiti pärjää jo ryhmätunneilla ja meidän kanssa. Itse olen jo tuon hiihtopuolen kokonaan unohtanut ja Jesus ei ole sitä koskaan kokeillutkaan niin parasta palkata suosiolla joku ammattilainen opettamaan. 

Tässä kuvia joulukuulta 2013. Silloin neiti oli selvästi vielä turhan pienikokoinen mutta nyt 15 kk isompana ja vahvempana on jo varmasti eri meno. 


 

Oma pulmansa oli sitten päättää, että minne suuntaamme lumilomalle? Sierra Nevada vai joku muu Espanjan laskettelukohteista? Andorra? Vai Alpit? Hinnoissa ei suuria eroja ole mutta rinteiden määrässä ja lumen laadussa sitäkin enemmän. Sierra Nevada olisi ollut kaikista helpoin vaihtoehto mutta siellä ei kai ihan kauheasti ole ollut tänä talvena lunta, joten lämpimien kelien osuessa nekin vähät sulavat nopeasti pois. Meillä on ollut myös huonoa tuuria viime kerroilla Sierra Nevadassa sillä sumuisen, sateisen ja tuulisen sään vuoksi on rinnetunnit jääneet aika minimiiin. Eikä sitä viitsisi sinne asti matkustaa vain sitä varten, että istuu hotellissa. Alpeilla olisi takuuvarmaan lunta mutta sieltä ei oikein löytynyt mitään sopivaa hotellia kohtuuhintaan. Siis niin, että hissi ja rinteet olisivat vieressä. Joten päädyimme lopulta Andorraan, jossa olimme myös viime talvena. Sieltä jäi hyvät fiilikset ja kun luntakin on rinteissä paljon, niin mahdollisuudet hyvällä hiihtolomalle ovat olemassa. Toki kaikki riippuu sitten lopulta säästä eli pidetään peukkuja, että aurinko paistaa ja tiedossa olisi kauniita keväisiä päiviä rinteessä. Varasimme hotellin Soldeun kylästä, joka on yksi Grandvaliran hiihtokeskuksen kylistä. Olimme samaisessa paikassa myös viime vuonna, joten tiedämme tarkalleen että mitä saamme. Hiihtohissin ja rinteet hotellin vierestä, hyvätasoisen hotellin, jossa mm. kuntosali, kylpylä ja  kiva lasten leikkihuone sekä Soldeun kivat lasten rinteet ja palvelut. Viime kerralla meillä oli majoitus pelkällä aamupalalla mutta nyt otimme puolihoidolla, sillä kylässä ei kauhean paljon ollut ravintolavalikoimaa. Eli ei tarvitse sitä sitten pimeässä enää lähteä etsimään vaan voimme syödä mukavasti hotellissa. Ja lounas tulee kuitenkin nautittua jossain rinneravintolassa. Viimeksi oli Sport hotel Village -hotellissa mutta tällä kertaa hoteli oli jo täynnä joten varasimme sitten sisarhotellin, joka sijaitsee tien toisella puolella. Eli sijanti lähes yhtä hyvä - ainoastaan rinnenäkymä puuttuu huoneesta. Viime reissulla ikkunasta oli suora näkymä rinteille. Andorraan suuntaamme muutaman mutkan kautta. Ensin lennämme nimittäin Madridiin pariksi päiväksi  - tarkoituksena on tietysti viettää aikaa Jesuksen vanhempien kanssa mutta myös tavata ystäviä. Sitten lennämme Barcelonaan, josta otamme vuokra-auton alle ja ajomatka kestää Andorraan n. 3 tuntia. Perillä olisi tarkoitus olla 6 yötä eli 5 päivää rinteessä. Ja sitten taas sama ajomatka takaisin Barcelonaan, jossa vietämme vielä yhden päivän ja yön. Näin pystymme tapaamaan myös Barcelonassa asuvia ystäviä. Ja sitten onkin Jesuksen aika palata takaisin kotiin ja töihin. Me puolestaan jatkamme Kian kanssa Suomeen Norwegianin siivin. Ja Helsingistä vielä Poriin junalla. Huh, huh.. 

Paluumatka onkin sitten huomattavasti nopeampi ja suorempi sillä sain varattua Tjäreborgilta edulliset lennot Turusta suoraan tänne Gran Canarialle. Jee! Helpottaa kummasti kun ei tarvitse Helsinkiin asti taas matkustaa junalla tai bussilla. 

Tällainen reissu olisi siis reilun viikon päästä tiedossa. Sitä odotellessa... 

PS.
Kustannuksia koko reissusta tuli kolmelle hengelle noin 2200 € + hissiliput, välinevuokraus ja hiihtokoulu. Onhan se iso summa rahaa mutta toisaalta ihan kohtuuhinta kun ottaa huomioon, että pelkästään GC-Helsinki-GC lennot tulevat helposti maksamaan kahdelle n. 700-800 €. Jos ei satu hyviä tarjouksia olemaan. 

Toki majoituksen Andorrassa olisi saanut halvemmallakin, jopa 400 eurolla,  mutta silloin pitää tinkiä sijainnista. Lähellä rinteitä ja hissiä hinnat ovat kaksinkertaiset. Jos reissussa olisi vain aikuisten kesken, niin silloin majoituksella ei niin väliä olisikaan mutta pienen lapsen kanssa sitä sijoittaa mielummin vähän enemmän siihen, että on puitteet kunnossa. Jos vaikka sattuu ne huonot kelit niin ei tarvitse vain siellä neljän seinän sisällä istuskella. Nyt hotellissa on iso lasten leikkihuone, jossa leikkiseuraa on tarjolla varmasti. Ja lisäksi hotellista löytyy myös kuntosali ja kylpylä, jos huonot kelit sattuvat. 

Lennot Gran Canaria - Madrid (kolmelle henkilölle, sisältäen laukut ja istumapaikat) 185 €
Lennot Madrid - Barcelona (kolmelle henkilölle, sis.laukut ja istumapaikat)  185 €
Autovuokraus 7 päivää Barcelonasta 140 € + bensiini
Hotelli 6 yötä Grandvalira (3hh puolihoidolla) 980 €
Hotelli 1 yö Barcelona 65 €
Lennot Barcelona-Helsinki (kahdelle, sisältäen laukut ja istumapaikat)  415 €
Junaliput Helsinki-Pori (kahdelle) 35 €
Lento Barcelona-Gran Canaria (yhdelle, sisältäen laukun) 60 €
Lento Turku-Gran Canaria (kahdelle, sisältäen laukut ja istumapaikat) 150 € 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti