keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pakkausta ja muita viikon touhuja

Tämä viikko on mennyt vauhdilla normijuttujen, matkavalmistelujen, tapaamisten ym. parissa. Huomenna sitten lähdetään reissuun ja takaisin palaamme Kian kanssa vasta pääsiäisviikolla. Matkalaukut on pakattu, Kian tehtävämateriaalit ovat valmiina ja tänään ehdittiin juhlia myös Jesuksen synttäreitä lyhyen kaavan mukaan. Pidetään isommat synttärit sitten kun olemme takaisin kotisaarella yhdessä omien synttärieni kanssa. 

Pakkauspuuhissa Kia oli suurena apuna sillä neiti pakkasi itse omat vaatteensa. Olin etukäteen tehnyt listan, jossa oli vaatteet ja lukumäärät. Montako paria sukkia, monetko sukkahousut, montako paitaa, montako hametta/housuja jne. Kia itse olisi pakannut mukaan vain hameita mutta lopulta sain suostuteltua ottamaan edes parit housut myös mukaan, varmuuden vuoksi. Tosin suuresti epäilen että neiti niitä päälleen suostuu laittamaan... 


 

 

Laukussa puolet täyttyi Kian tavaroilla ja loput sitten omillani. Ja mukaan pakkasin vielä pieneen kokoon menevät matkakassin, sillä paluumatkalla tavaraa on varmasti kaksi kertaa enemmän. Yleensä kun Suomesta tulee kannettua aika paljon juttuja mukana...

Vajaa 20 kg tavaraa ja näillä mennään seuraavat kolme viikkoa pikkuneidin kanssa. Ja todennäköisesti mukana on vaatteita enemmän kuin tarpeeksi. Jopa lenkkarit ja muut kuntosalivaatteet mahtuivat mukaan ongelmitta. Pääsee sitten lomallakin treenamaan! 


 

Olemme myös nauttineet ihanan keväisistä ilmoista ja illoista. Muutamat päivät ovat olleet vuodenaikaan nähden jopa harvinaisen lämpimiä kun vielä illallakin oli 27 astetta lämmintä. Nyt päivälämpötilat ovat hieman laskeneet mutta siltikin päästään jo mukavasti yli 20 asteen. Kevättä ilmassa! 
 

Tänään juhlimme lyhyen kaavan mukaan myös Jesuksen synttäreitä. Koska sankari ei halunnut kakkua niin päätimme tehdä papille edes pikaiset mikromuffinssit juhlan kunniaksi. Tämän helpommaksi ei leivonta enää käy - ainekset vain sekaisin, silikonivuokiin (tai vaikka kahvikuppiin) ja sitten mikroon pariksi minuutiksi. Eivät ehkä maailman parhaita ja kauneimpia leivonnaisia mutta hätätilanteessa ajavat asiansa. Kialle kun oli tärkeää, että papi pääsee puhaltamaan kynttilän. 

Kahteen muffinssivuokaan tai yhteen isoon kahvikuppiin tarvitaan:
2 rkl jauhoja 
2 rkl kaakaojauhetta (100 %)
2 rkl sokeria 
1/3 tl leivinjauhetta
1 rkl öljyä
1 rkl maitoa
1 kananmuna
1 rkl nutellaa
Ensin kuivat aineet, sitten nesteet, haarukalla sekaisin ja mikroon kypsymään! 

Synttäreitä juhlistimme myös ystävien kanssa lounaan merkeissä. Suomessa taitaa olla tapana, että sankarille kustannetaan ateria mutta täällä toisin päin - eli sankari kuittaa koko porukan laskun. Mutta iltapäivä oli hintansa arvoinen. Kiva nähdä vielä ystäviä ennen reissua.Lounasta nautimme suosikkiravintolassamme eli Segundo Muellessa, jossa on perulais-japanilainen keittiö. Herkuttelimme siis mm. erilaisilla cevicheillä ja  susheilla. Nam, nam. Herkullista kuten aina. 

 


 


Ruoan lisäksi tämän ravintolan hyviin puoliin kuuluu lasten leikkihuone, jota ei kovin monesta espanjalaisesta ravintolasta löydy. Viikonloppuisin paikalla on jopa lastenhoitaja, joka kehittelee lapsille kaikkea puuhaa mutta näin arkisin lapset voivat leikkiä huoneessa ihan keskenään. Ja siellähän ne viihtyivät - me vanhemmat saimme syödä ja jutella rauhassa. 


Huomenna sitten reissuun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti