torstai 5. helmikuuta 2015

Tämän viikon touhuja ja blogin synttärit

Olipa ihanaa saada taas rakkaat takaisin kotiin Madridin reissulta. Vaikka viikonloppuna en kotona ehtinyt juurikaan olemaan niin silti nekin vähän hetket tuntuivat kovin yksinäisiltä. Mutta hauskaa oli kuulemma Madridissa ollut. Hyvä niin! 

Tämä viikko on ollut taas ihanan arkista aherrusta... Kia kouluun, itse salille tai juoksemaan, sitten kaiken maailman asioitten hoitoa kuten lauantaisen Suomi-koulun valmisteluja, karnevaaliasun ompelua, ruokakaupassa käyntiä, siivousta, ruoanlaittoa jne. Sitten kiiruhtaen Kian koululle neitiä hakemaan ja iltapäivällä englanninkielistä leikkikoulua, tanssituntia, leikkupuistoilua jne. Tosin ulkoilut ovat kyllä jääneet aika minimiin tällä viikolla sillä kylmyys ja epävakainen sää jatkuu täällä edelleen. Juuri uutisissa oli, että Kanarialla on ollut kylmin tammikuu seitsemään vuoteen. Ja se tuntuu! Tällä viikolla ulkovarustukseen on päivälläkin kuuluneet saappaat, paksu neule+toppaliivi tai ohuempi neule+tuulenpitävä takki. Ei siis todellakaan mitään rantakelejä.. Eikä aurinkoa itse asiassa ole näkynyt moneen päivään - enpä edes muista, että milloin viimeksi.. Kotona ja koulussa ovat alkaneet karnevaalitunnelmat sillä Las Palmasin karnevaalit alkoivat viime viikolla ja seuraavat pari viikkoa olisi karnevaalihulinaa tarjolla kaupungilla. Mutta tuskinpa sinne kuitenkaan suuntaamme - varsinkaan näillä keleillä... Mutta pari karnevaalijuhlat on kuitenkin tulossa - yhdet koulussa ja toiset kotona. Eli pukujen valmistelu on menossa. Kialla kehittelin vaihteeksi inkkariasun sillä prinsessamekkoja kaapissa on jo ihan riittävän paljon. Vaihteeksi jotain muuta!  Otsapäähineen valmistimme Kian kanssa yhteistyössä ja mekon tein vanhasta puserosta. Ei siitä nyt ehkä ihan aito inkkarimekko tullut mutta ilman ompelukonetta ei voi ihmeitä saada aikaan. Ja tärkeintä on kuitenkin se, että asu on itse tehty. Tokihan niitä tuolta kaupasta saa halvimmillaan jopa kuudella eurolla mutta välillä on kiva opettaa, että kaikkea ei tarvitse aina ostaa valmiina vaan asioita voi myös tehdä itse. Askartelimme samalla myös hienon kuningaskruunun papille :-)  Tosin voi olla, että papi joutuu vielä vetämään mekon päälleen sillä opettajien mielestä olisi sopiva hetki opettaa, että jokainen saa olla sellainen kuin haluaa. Eli pojat voi karnevaaleilla pukeutua vaikka prinsessamekkoon, jos haluavat. Tai että vaaleanpunainen ei ole vain tyttöjen väri. Joten ei muuta kuin ostoksille - papille prinsessamekko ja vaaleanpunaine paita. Mitä ei isä tekisi tyttärensä tähden... 

Keskiviikkona meillä oli ohjelmassa vuoden toinen tapaaminen Kian opettajien kanssa ja samalla saimme vähän tietää, että missä mennään koulujutuissa. Tai tokihan aika pitkälti asioista olen perillä sillä joka päivä käytännössä juttelen opettajien kanssa. Mutta toki mukavaa on välillä istua ihan ajan kanssa ja keskustella Kian kehityksestä. Tämä vuosihan on menty vähän erilaisissa tunnelmissa kuin viime vuosi, jolloin Kia aloitti koulussa. Kiahan aloitti jo 2 vuoden ja 4 kk iässä mutta koska kyseessä ei ole perinteinen koulu, niin samassa luokassa on aina hieman eri ikäisiä lapsia. Viime vuonna neiti kehittyi kaikilla alueilla hyvää tahtia mutta silloin olikin neidillä selvästi vuorossa juuri kognitiivisten taitojen kehityksen aika. Tämä vuosi on taas luotu sosiaalisia suhteita. Opeteltu toimimaan ryhmässä, saatu ensimmäiset kunnon kouluystävät ja hankittu toisenlaisia taitoja. Toki neiti samalla on oppinut asioita (esim. numerot 0-20 on jo hallussa kuten myös kaikki kirjaimet neiti tunnistaa ja osaa luoda lyhyitä sanoja). Mutta viime vuoden kaltaiset isot askeleet ovat jääneet tänä vuonna sosiaalisten taitojen kehityksen varjoon. Neitiä ei esim. tällä hetkellä kiinnosta juurikaan muut kuin arkielämän taidot ja  äidinkieli. Mutta tämä on kuulemma täysin normaalia - eri osa-alueet kehittyvät eri tahtiin ja kun on saatu sosiaaliset taidot samalle tasolle kuin kognitiiviset taidot, niin sitten on jälleen niiden vuoro. Mielenkiintoinen juttutuokio siis takana. 

Tulevana viikonloppuna on taas Suomi-koulupäivä lauantaina ja teemana on Runebergin päivä sekä ystävänpäivä. Tänään valmistelin lorupussiin ystävä-aiheisia loruja, joita sitten luetaan. Ja tietysti tehdään paljon, paljon muuta mutta niistä sitten lauantain jälkeen. Saimme muuten Gran Canarian Suomi-koululle tehtyä nettisivut. Hyvin yksinkertaiset mutta kuitenkin. Sivut löytyvät täältä: http://grancanariansuomikoulu.simplesite.com/
Jesuksen veli suunnitteli koulullemme myös logon, joten olemme kerralla siirtyneet nykyaikaan. Tässä erilaisia versioita koulun logosta. 

 

Sunnuntaille on sitten varattu lentoliput Fuerteventuralle. Edessä olisi miniloma su-to mutta katsotaan nyt, että miten käy. Nimittäin sääennusteet eivät lupaa kovinkaan hyviä ilmoja. Pilvistä, viileää ja tuuletonta... Eli ei rantakelejä missään muodossa... Mutta toki varmaankin leijasurffausvälineet silti mukaan lähtevät. Varmuuden vuoksi... Ja onhan saarella odottamassa iso kasa ystäviä, joten tekemistä riittää varmasti. 

Tällä viikolla blogille tuli myös vuosi täyteen. Niin vauhdilla on aika mennyt... Mutta ainakin vielä ihan kivaa on kirjoitella ajatuksia ja kuulumisia joten homma jatkukoon. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti