torstai 26. helmikuuta 2015

Kylmä kesäkurpitsapasta

Kuulostaa ehkä oudolta syödä raakaa kesäkurpitsaa ja vielä pastan korvikkeena mutta lopputulos on herkullinen. Ainakin omaan makuuni!  Olen aina ollut kylmän pastan ystävä joten kun silmiini osui tämä resepti, niin pakkohan sitä oli lähteä testaamaan. Ja kaiken lisäksi kyseessä on raakaruoka (ainakin melkein) ja kasvisruoka, niin terveellisyyskin on huipussaan. Hommaahan tuossa kesäkurpitsan leikkaamisessa on mutta jos sattuu omistaa vihannesten spiraalileikkurin niin sillähän homma sujuu huomattavasti nopeammin. Itsellä sellaista ei vielä ole mutta heti kun sellainen löytyy, niin varmasti hankin. Sillä tätä pastaa tulen valmistamaan varmasti uudemmankin kerran. 


'

KYLMÄ KESÄKURPITSAPASTA (2:lle)
4  kesäkurpitsaa

kastikkeeseen:
1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl soija
1 limen mheu
3 rkl vettä
sriracha-chilikastiketta

lisäksi:
pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
puntti korianteria
kourallinen cashwe-pähkinöitä
chilirouhetta
sriracha-kastiketta (tai jotain muuta chilikastiketta oman maun mukaan.

-> Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin tekeytymään
-> Rouhi pähkinät ja hienonna korianteri
-> Veivaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla spaghetiksi tai leikkaa ohueiksi
suikaleiksi juustohöylän ja veitsen avulla.
-> Siirrä kesäkurpitsaspaghetti kulhoon, lisää pinaatin lehdet ja kaada
sekaan kastike. Tarjoile heti korianterin, pähkinärouheen, chilihiutaleiden ja
sriracha-kastikkeen kera. 


PS.
Spiraalileikkureita löytyy esim. Chez Mariuksen verkkokaupasta mutta varmasti myös muista laadukkaista keittiötarvikkeita myyvistä kaupoista. 

 http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=2445




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti