perjantai 13. helmikuuta 2015

Karnevaaliruokaa: kurpitsavohvelit

Ensi viikolla on jälleen vuorossa kokkaustuokio Kian koulussa ja opettajilta tuli pyyntö, että olisiko mahdollista tehdä jotain tyypillistä karnevaaliruokaa. Täällä Las Palmasissa ovat jälleen karnevaalit menossa ja koulussakin ohjelmaa on ollut sen mukaisesti, tänään mm. juhlittiin koulussa omia karnevaalijuhlia. Ja karnevaaliteema jatkuu vielä ensi viikollakin. 

 

Pienen tutkiskelun jälkeen selvisi, että täällä Gran Canarialla on tyypillinen herkku tähän aikaan vuodesta kurpitsaohukaiset, tortitas de calabaza. Näitä herkkuja syödään nimenomaan näin karnevaaliaikaan. Joten ei muuta kuin reseptejä vertailemaan ja testaamaan. Lettupannun kanssa touhuaminen ei ole lempipuuhaani, joten ajatellin hoitaa valmistamisen vohveliraudalla. Ensimmäisen testierän tein eilen ja taikina oli tyypillinen vohvelitaikina, johon vain lisättiin kurpitsaraastetta. En kuitenkaan ollut tyytyväinen makuun enkä rakenteeseen. Joten tänään oli testivuorossa kurpitsasose. Hieman enemmän työtä, koska ensin pitää valmistaa itse kurpitsasose mutta aika helpollahan se tulee kun vain keittää kurpitsat ja sitten soseuttaa tehosekoittimella. Halusin testata kanamunatonta taikinaa sillä jos jokainen lapsi tekee yhden munan taikinan, niin vohveleita on hirmuinen määrä paistettavaksi. Eikä kananmunaa voi oikein kätevästi mitenkään jakaa, joten helpompi tehdä munaton taikina. 

Tällä kertaa testauksessa oli seuraava resepti:
120 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suola
maun mukaan kanelia, muskottipähkinää ja kuivattua inkivääriä
2 rkl ruskeata sokeria
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
100 ml kurpitsasosetta
Ensin kuivat aineet sekaisin ja sitten vain lisäsin nesteet mukaan. Ja sekoitusta sen verran, että taikinasta tuli tasainen. Ja ei muuta kuin kuumalle vohvelipannulle kypsymään! 

Lopputulos oli erittäin onnistunut. Kurpitsa ja mausteet maistuivat mukavasti ja pintakin oli sopivan rapea. Eli todennäköisesti tällä reseptillä mennään siis ensi viikolla. Toki resepti pitää vielä testata uudelleen ennen torstaista kokkaustuokiota mutta lopputulokseen olin ainakin tällä kertaa todella tyytyväinen. Helppo ja nopea valmistaa, onnistuu taatusti myös pieniltä lapsilta kunhan vain tekee mitta-astiat valmiiksi tai auttaa mittaamisessa. Itse olen yleensä tehnyt kertakäyttömukeista mitta-astioita, joihin olen erikseen merkinnyt eri väreillä tarvittavat määrät ihan viivoin. Eli tyyliin: mustaan viivaan asti jauhoja, punaiseen viivaan asti maitoa  ja vihreään viivaan asti kurpitsasosetta. Kahdeksaa lasta kun ei pysty yhtä aikaa auttamaan mittaamisessa niin on helpompaa tehdä apuvälineet, jotta voivat itse hoitaa koko puuhan. Mutta toki parin lapsen kanssa onnistuu ihan normaaleillakin desimitoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti