tiistai 17. helmikuuta 2015

Karnevaalijuhlintaa kotosalla

Tänään on vietetty täällä Las Palmasissa karnevaalitiistaita eli martes de carnaval, joka on pyhäpäivä. Koska päivä osui sopivasti Jesuksen vapaapäivälle ja muillakin ystävillä oli vapaata, niin pitihän tämä tilaisuus hyödyntää. Joten päätimme kutsua ystävät kotiin juhlimaan! 

Olimme etukäteen tilanneet ruoat sillä tällä viikolla on sen verran kiireitä, että en olisi millään ehtinyt parille kymmenelle henkilölle laittaa ruokaa. Sapuskat tilasimme La Cocotte- nimisestä paikasta, joka valmistaa joka päivä tuoreita "valmisruokia" myytäväksi toimipisteessään mutta heillä on myös catering toimintaa. Tilaukseen meni libanonilainen menu eli tarjolla oli hummusta ja babaganoush-tahnaa pitaleipien kera, couscousia, lihavartaita sekä libanonilaisia uunivihanneksia. Lapsille puolestaan oli pasta carbonaraa. Koko setti maksoi 150 euroa, sisältäen ruoat 12 aikuiselle ja 8 lapselle. Ja ruokaa oli sen verran, että couscousia. vihanneksia ja pastaa jäi vielä huomiselle lounaallekin. Myös maku oli hyvä eli varmasti tulevaisuudessakin tulemme käyttämään samaista paikkaa. Tykkään kyllä kokata ja isollekin porukalle mutta välillä on vain mentävä helpomman kaavan mukaan.

Kotia sisustimme hieman karnevaaliteeman tyylin mukaisesti eli tänä vuonna Las Palmasissa teemana oli 1001 yön tarinat.  


Päivä oli huippuhauska. Klo 12.30 saapuivat ensimmäiset vieraat ja väki lähti kotia päin n. klo 19.30 eli mistään parin tunnin lounaskekkereistä ei siis ollut kysymys. Mutta niinhän se on, että aika menee nopeasti on mukavaa! 

Myös lapsilla oli huippuhauskaa keskenään. Ainoastaan 1-vuotias pikku-Lucas ei vielä muiden lasten seurasta välittänyt mutta muuten lapset viettivät koko päivän yhdessä leikkien. Edes yhden yhtä pikkukinaa ei päivän aikana syntynyt. 

Ruoan jälkeen nautimme jälkkäriksi brownieta, paahtovanukasta ja suklaamoussekakkua, joita vieraat toivat mukanaan. Ja lopuksi vielä muutamat mojitot ja gin tonicit, tietysti... 

 

Huomenna taas paluu arkeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti