sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vauhdikas viikonloppu takana - tervetuloa arki!!

Olemme taas viettäneet varsin ohjelmapitoista viikonloppua mutta kivaa on ollut. Tosin täytyy myöntää, että odotan jo huomista - maanantaita ja paluuta arkeen. Vaikka alkuviikko meillä onkin aina melko vauhdikas kun maanantaina on koulun jälkeen Kialla vielä englanninkielinen leikkikoulu, tiistaina tanssitunti ja keskiviikkona taas englanninkielinen leikkikoulu. Ja neiti itse vielä haluaisi toisen tanssitunnin torstaille mutta vielä toistaiseksi kerta viikossa on saanut riittää. 

Tämä viikonloppu meillä aloitettiin vauhdikkaasti jo perjantaina sillä suuntasimme iltapäiväkahville erään ystäväperheen luoksen. He olivat käyneet Kian koulussa tutustumassa ja olivat kovasti pitäneet siitä. Ja halusivat vielä kuulla meidän mielipiteemme asioista. Joten kävimme kahvittelemassa ja kertoilemassa omia kokemuksiamme. Ja samalla Kia pääsi touhuilemaan pienen Lucas-pojan kanssa, josta Kia pitää kovasti. Meidän pikkuneiti on todella vauvarakas ja Lucas on niitä harvoja pieniä, joiden kasvamista Kia on päässyt seuraamaan ihan syntymästä asti. Ja nyt pikkumiehelläkin ikää jo reilu vuosi eli kovaa vauhtia kaksikko touhuili yhdessä. 


 

Vierailulta suuntasimme suoraan elokuviin katsomaan Paddington- elokuvaa. Itse muistan tuon ihanan nallen omasta lapsuudesta sillä Suomessa aikoinaan pyöri alkuperäinen sarja ja pidin sarjasta kovasti. Ja etenkin siitä Paddington -nallesta. Joten totta kai elokuva oli pakko päästä näkemään.


 

Iso osa elokuvasta perustuu suoraan alkuperäiseen versioon, mikä ainakin omasta mielestäni oli ihana asia. Parasta elokuvassa onkin itse Paddington. Mutta elokuvaversion pienestä lisäjuonesta en pitänyt ollenkaan - Nicole Kidman näyttelee ilkeätä Millicentiä, joka työskentee Lontoon luonnonhistoriallisessa museossa ja jahtaa Paddingtonia. Hahmo muistuttaa hyvin paljon 101 dalmiatialaista -elokuvan Cruella de Viliä ja mielestäni hahmo ei sovi ollenkaan alkuperäiseen Paddington-tunnelmaan. Mutta muuten elokuva on kyllä viihdyttävää katsottavaa - niin aikuisille kuin lapsille. Vaikka loppujen lopuksi pidimme kaikki enemmän siitä vanhasta tv-sarjaversiosta. Onneksi niitä löytyi vielä youtubesta, joten niitä olemme viikonlopun aikana katsoneet useampia jaksoja. Kerta kaikkiaan hyvää englanninkielen harjoitusta Kialle. Suosittelenkin katsomaan elokuvan alkuperäisversiona, mikäli vain mahdollista.

Lauantaina aamupäivä meni Suomi-koulussa ja sieltä suuntasimme suoraan ystäväperheen luokse nauttimaan paella-lounasta ja viettämään synttäreitä. Mukava iltapäivä ja ilta - lapset touhusivat taas yhdessä kaikenlaista ja aikuiset saivat seurustella rauhassa monen monta tuntia. 


Sunnuntai aamun sentään vietimme rauhallisesti kotosalla Kian kanssa touhuten. Tosin juoksemassa kävimme Jesuksen kanssa molemmat. Tosin emme tietenkään yhtäaikaa - vuorosysteemi pelaa aina näissä viikonlopun urheilujutuissa. Ensin toinen Kian kanssa ja toinen urheilee, sitten vuoron vaihto. Näin pääsemme molemmat liikkumaan.Aamupäivällä teimme myös satsin sämpylöitä sillä leipä oli päässyt loppumaan enkä sitä varten jaksanut lähteä kauppaan. Nyt on sitten leipää huomen aamuksi. Samalla uunin lämmityksellä tein myös lounaan eli kana-satay vartaita. Nam, nam. 

Iltapäivä ja ilta menikin sitten vauhdikkaasti ystäväperheen pojan 3-vuotis synttäreillä. Kialla oli huippuhauskaa ja kenelläpä ei olisi ollut sellaisessa paikassa. Paikka on varta vasten tehty lasten syntymäpäiviä varten. Ja toki aikuisetkin viihtyivät sillä toiseen pöytään oli katettu naposteltavaa aikuisille ja siellä saimme ihan rauhassa istua monta tuntia sillä lapsia ei juurikaan näkynyt. Sen verran hauskaa heillä oli.  


Nyt hetki rauhoittumista sohvalla Masterchef Australian parissa ja sitten taitaakin jo sänky kutsua. Huomenna taas aikainen aamuherätys, Kia kouluun ja itse suunnistan heti aamusella Crossfit-tunnille. Täytyyhän ne viikonlopun aikana syödyt synttärikakut päästä polttamaan :-) 

Mukavaa alkavaa viikkoa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti