perjantai 16. tammikuuta 2015

Omat suosikkiravintolani Las Palmasissa, Gran Canarialla

Olemme asuneet Las Palmasissa jo 1.5 vuotta mutta sen verran kiireistä on elämä, että tutustuminen kaupungin ravintoloihin on jäänyt aika vähille. Mutta tänä vuonna olisi tarkoitus tsempata tällä saralla. Tarkoitus olisi siis syödä enemmän ulkosalla vaikka se tarkoittaakin sitä, että omasta tarkasta ruokavaliosta pitää sitten vähän hellittää. Mutta eihän elämä voi niin vakavaa olla - näin lähes neljäkymppisenä on hyvä löytää se tasapaino elämässä hyvinvoinnin, herkuttelun, treenailun ja levon suhteen. Joten tällä periaattella mennään tämä vuosi - arkena pyrin treenaamaan säännöllisesti ja syömään mahdollisimman terveellisesti mutta viikonloppuisin voi hellittää ja helliä vähän itseään. Vaikka syömällä hyvin! 

Tällä hetkellä omia suosikkiravintoloita ei ole vielä kovinkaan montaa mutta tässä tämän hetken suosikit Las Palmasissa / Gran Canarialla. 


1. Segundo Muelle 
Perulais-japanilaista fuusioruokaa. Ravintola sijaitsee hotelli Santa Catalinan yhteydessä mutta omassa rakennuksessaan. Tilat ovat todella valoisat & avarat ja mikä parasta, ravintolassa on oma leikkihuone lapsille. Ja viikonloppuisin on paikalla myös lastenhoitaja, joka pitää seuraa lapsille jotta vanhemmat saavat syödä rauhassa. Lasten huone on tilava ja sieltä pääsee myös ulos, jossa on mm. trampoliini ja pieni pomppulinna. Kia on viihtynyt täällä joka kerta todella hyvin ja viikonloppuisin lounasaikaan paikalla onkin lähes pelkästään lapsiperheitä. Ruokalista on todella monipuolinen, tarjolla on mm. sushia vähän erikoisempaan tyyliin. Oma suosikkini on kampasimpukka-passionhedelmä yhdistelmä eli Maki de vieiras en salsa de maracuyá mutta myös muut ovat todella maukkaita. Ja osa juuri sopivasti tulisia meidän makuumme.  Perulaisen keittiön herkkuja, kuten cevicheä, on tarjolla useita erilaisia. Oma suosikkimme on cebiche de mariscos a los tres ajíes eli kolmen chilin mereneläväceviche. Listalta löytyy myös muita kalaruokia, risottoa, pastaa, lihaa ja salaatteja. Eli varsin monipuolinen valikoima. Ja lisäksi lapsille oma lista. Hintataso on mielestäni kohdallaan ravintolan tasoon nähden. Ei mikään halpa mutta ei missään nimessä kalliskaan ravintola. Suosittelemme! 
2. Summum 

Samalla perulais-japanilaisella linjalla mennään myös Summum-ravintolassa, joka sijaitsee Reina Isabel-hotellin 8.kerroksessa. Maisemat ovat todella upeat ravintolasta, joten ruokailu etenkin lounasaikaan tai auringonlaskun aikaan on upea kokemus. Sisustus on tyylikkäämpi ja tunnelma hienostuneempi kuin Segundo Muelle -ravintolassa ja tämä onkin enemmän pariskuntien suosima ravintola kuin perheravintola. Sopii loistavasti romanttiselle illalliselle.
Hinta-laatusuhde on kuitenkin mielestäni heikompi kuin Segundo Muelle -ravintolassa. Hintatasoltaan korkeampi mutta maut ja tarjonta eivät yltäneet Segundo Muellen tasolle. Mutta ehdottomasti vierailun arvoinen ravintola. 


3. Churrasco 

Argentiinalainen liharavintola, jossa erittäin hyvät annokset mutta hyvin pelkistettyyn tapaan. Lautasella tuodaan hienosti grillattu lihakimpale ja lisäkkeet eli käytännössä jonkin sortin perunat, tuodaan erikseen toisella lautasella. Mutta lihanystäville täydellinen ravintola! Oma suosikkini on chorizo-pihvi, joka on erittäin maukas ja mehukas lihapala. Saarella on kaksi ravintolaa, toinen Las Palmasissa (Olof Palme-kadulla) ja toinen puolestaan saaren eteläosasa, Meloneraksen alueella. 
4. Ginza 

Korealais-japanilainen ravintola, jossa todellakin voi kuvitella olevansa Koreassa. Tarjoilija ei juurikaan puhu englantia tai espanjaaa ja ruokalistallakin on kuvat selventämässä aterioiden sisältöä. Ravintolassa ei juurikaan näy matkailijoita eikä espanjalaisia, pelkästään aasialaisia. Alkuun kannattaa tilata talon alkupalat, joka pitää sisällään monta erilaista erikoisuutta. 

Meidän testaamamme ateriat ovat olleet makumaailmaltaan hyvin autenttisia ja juuri sopivasti pikantteja. Kannattaa tilata yhteiset annokset koko pöytäseurueen kesken sillä korealainen ruoka on parhaimmillaan jaettuna. 


5. Greek Tavern 

Kreikkalainen ravintola, joita on itse asiassa kaksi kappaletta ja ne sijaitsevat saaren eteläosassa. Toinen Playa del Inglesissä ja toinen San Agustinin ostoskeskuksessa. Jopa kreikkalaissyntyisen ystäväni mielestä ovat varsin hyvätasoisia kreikkalaisia ravintoloita. Kannattaa tilata yhteiset annokset koko pöytäseurueelle sillä jo pelkästään lukuisat ihanat alkuruoat ovat erittäin täyttäviä. Ja maistuvia! 

Listalle voisi lisätä vielä La Marinera-ravintolan, josta kovasti pitävät Jesus ja hänen vanhempansa. Kyseessä on täysin kanarialainen mereneläviin keskittynyt ravintola ja tarjolla on yksinkertaista mutta maistuvaa ja laadukasta ruokaa. Mutta itse en juurikaan kanarialaisista ravintoloista jaksa enää innostua. 


Toki muitakin ihan ok ravintoloita olemme löytäneet Las Palmasista (esim. Allende,  mutta nämä ovat ehdottomasti sellaisia, joihin jaksamme palata aina uudelleen. 


Koska syöminen ja herkuttelu on kuitenkin lähellä sydäntämme, niin totta kai uusia paikkoja pitää testata aina mahdollisuuksien mukaan. Ja tänä vuonna haluaisin testata ainakin seuraavat ravintolat:


- Deliciosa Marta 

Pitänyt ykkössijaa tripadvisorin ravintolalistalla jo pitkään ja monen mielestä kaupungin paras ravintola. Paikka kuitenkin pieni, joten pöytävaraus on tehtävä etukäteen. 

-Smile cooking & food

Itse asiassa kyseessä ei ole perinteinen ravintola vaan tavallisille ihmisille tarkoitettu kokkikoulu, jossa järjestetään erilaisia teemaoppitunteja. Paikan voi myös varata omalle ystäväporukalle eli yhdessä ensin opetellaan kokkailemaan vaikkapa marokkolaista, libanonilaista tai thaimaalaista ruokaa ja sitten lopuksi herkutellaan porukalla. Tämä voisi olla hauska kokemus esim. syntymäpäiväksi. 

- Nomiya 

Korealainen ravintola, jota monet pitävät kaupungin parhaana. Olisi mielenkiintoista päästä vertailemaan oman suosikkimme Ginzan kanssa. 

- Nawabi

Monien mielestä kaupungin paras intialainen ravintola. Ehdottomasti listalla ensimmäisenä vaihtoehtona kun seuraavaksi mietimme illallispaikkaa. 

- Burabo Izakaya 

Uusi japanilainen fuusioravintola, joka sijaitsee Alfredo Kraus-auditorion vieressä, rantakadulla. 

Kaupungissa on myös useita japanilaisia, jotka ovat ehdottomasti testaamisen arvoisia. Myös hyvä libanonilainen olisi hakusessa. Ja yleensäkin kaikki vähän erikoisemmat keittiöt ovat meidän suosikkeja, joten niitä varmasti tulee testattua. 


Hyvää ja herkullista viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti