lauantai 10. tammikuuta 2015

Minilomalla Gran Canarian eteläosassa

Olemme viettäneet tämän viikon saaren eteläosassa, tarkalleen Meloneraksen alueella, sillä Jesuksen vanhemmat, veli ja veljenpoika ovat olleet täällä lomalla. Ja näin tammikuussa säät Las Palmasissa ovat sen verran epävakaiset, että päätimme suunnatan "etelään" loman viettoon.

Tällä kertaa majoituimme Meloneraksen alueella, joka on melko uusi alue Playa del Ingelsin ja Maspalomasin eteläosassa. Käytännössähän alue on yhtä aluetta San Agustinista aina Melonerakseen asti mutta jokaisella osalla on oma nimensä. Pohjoisesta päin saavuttaessa on ensin San Agustin, sitten Playa del Ingles, sitten Maspalomas ja lopuksi Meloneras. Näistä Meloneras on uusinta aluetta ja siellä on pääasiassa 4-5 tähden hotelleja ja alue on tyyliltään täysin toisenlainen kuin esim. Playa del Ingles, joka on rakennettu 60-70 luvulla ja täynnä kaikenlaisia hotellirumiluksia tuolta ajalta. Meloneraksen alueella kulkee kiva rantakatu aina Maspalomasin majakalle asti ja sen varrella on kivoja ravintoloita ja kahviloita. Tunnelma etenkin auringonlaskun aikaan ja illalla oli varsin leppoisa. Lomailijat tällä alueella ovat pääasiassa pariskuntia ja perheitä, mitään vauhdikasta yöelämää ei Melonerasin alueelta löydy. Onneksi. Sitä etsivät viettävät lomaansa Playa del Ingelsin puolella.

Majoituspaikaksi valikoitui Bahia Meloneras- niminen kompleksi, joka aikoinaan on rakennettu huoneistohotelliksi mutta myöhemmin huoneistot myytiin yksityisomistukseen ja nyt alueella onkin pääasiassa ihan vakituisia asukkaita. Kyseessä on 2-3 makuuhuoneen asunnoista koostuva alue, jossa on isot uima-altaat taloyhtiön pihalla. Itse asiassa nämä asunnot olivat ensimmäisiä joita näimme, kun aloimme asuntoja saarella etsimään vuosia sitten. Silloin olimme nimittäin aika vakuuttuneita siitä, että haluamme asua eteläosassa mutta niin sitten kävi, että kun muutto myöhästyi lopulta vuosia niin lopulta päädyimme Las Palmasiin. Enkä vieläkään ole ihan varma että miksi... Nyt oli siis todella mielekiintoista nähdä, että mitä on eläminen tällä alueella. Ja totta puhuen, heti ensimmäisenä päivänä olimme erittäin ihastuneita niin taloyhtiöön kuin alueeseen. Yleensähän espanjalaiset vieroksuvat asumista matkailualueella mutta Jesus ei onneksi koe sitä mitenkään  negatiivisena. Päinvastoin. Ja puhuimme jopa siitä, että jos emme olisi niin tyytyväisiä Kian kouluun Las Palmasissa, niin ehkä muuttaisimm samantien saaren eteläosaan. Kyllä se aurinko ja jopa 5 asteen lämpötilaero näin talvella vaikuttaa kummasti mieleen. Ei täällä Las Palmasissa näin talvella voi nauttia aurinkoisista ja lämpimistä iltapäivistä terassilla shortsit ja t-paita päällä! 

Meloneraksen alueella on myös paljon ravintoloita ja kahviloita eli kivoja paikkoja käydä ulkoilemassa. Kunnon supermarkettia ei löydy mutta pienempiä minimarketteja useampia ja niistä löytyy kyllä kaikkea tarvittavaa. Ja lähin isompi ruokakauppa löytyy n. 5 min päästä El Tableron ostoskeskuksesta tai 10 min päästä San Fernandon alueelta. Eli käytännössä normaali elämä onnistuu myös etelässä vaikka matkailualueesta onkin kysymys. Voi siis olla, että tulevaisuudessa tulee vilkaistua myös noita etelän asuntomarkkinoita ja ties vaikka joku päivä suuntaamme sinne... 

Joka tapauksessa mukavat päivät vietimme etelässä. Tuuli puhalsi näinä päivinä idästä ja kovaa, joten rannalla emme olleet kuin yhtenä päivänä. Mutta onneksi terassilla oli suojaista, joten siellä oli mukava viettää päivää. Ja Kia sai touhuta serkkupojan kanssa. Kävimme yhtenä päivänä myös Puerto Ricon Angry Birds-activity parkissa ja molemmilla oli siellä huippuhauskaa. 

 
Vietimme myös Jesuksen velipojan syntymäpäivää ja sitä herkuteltiin suklaisella sacher-kakulla. Nam, nam. 

Ja myöhemmin kävimme vielä illallisella rantakadulla, Sushi&Mex -ravintolassa. Ja hyvät sushit tulikin nautittua. 

  

Kävimme myös Bali-ravintolassa syömässä, jossa testasimme maisteluaterian sisältäen n. 20 eri ruokalajia. Hintaa tällä oli 23 euroa per henkilö ja ainakin meidän mielestämme oli ihan hintansa arvoinen. Meille riitti annokset sellaisenaan mutta halutessamme olisimme voineet tilata mistä tahansa lautasesta lisää. 


Herkuttelun vastapainoksi oli ihanaa käydä juoksulenkillä Meloneraksen rantakadulla. Olipa pitkästä aikaa kivaa juosta shortsit ja t-paita päällä kun Las Palmasissa on saanut juosta tuulitakki päällä. Vähän toisenlaista täällä saaren eteläosassa... 
Kävimme myös hemmottelemassa läheisen Lopesan Costa Meloneras-hotellin kylpylässä. Pääsymaksu oli 30 euroa mutta ehdottomasti paikka oli hintansa arvoinen. Ensimmäisenä piti levätä huoneessa, joka jäljitteli kohtua. Todellakin! Siellä oli kohtua jäljittelevä tunnelma: pehmeät ja lämpimät vesisängyt, rauhallinen vesimusiikki lorisi taustalla ja kaikki sisustettu hyvin erikoiseen tapaan mutta 15 minuutissa ajatukset siirtyivät rentoutustilaan ja oli hyvä jatkaa muihin hoitoihin. 


Seuraavana oli vuorossa Himalajan suolahuone, jossa hengiteltiin suolaista ilmaa 15 minuutin ajan. 

Tämän jälkeen höyryhengiteltiin 15 minuuttia turkkilaisen saunan tyylisessä huoneessa, jossa oli hyvin voimakas eucalyptustuoksu. Kyllä lähtivät flunssa viimeisetkin palaset keuhkoista liikkeelle.  


Sitten oli vuorossa kävelyä kylmävesialtaassa, tropiikkiallas ja -suihku. 


Matka jatkui turkkilaisen saunan kautta kellunta-altaaseen, joka jäljitteli Kuolleenmeren olosuhteita. 

Ja sitten normaalin saunan kautta iglon sisälle viilenemään ja takaisin saunaan. 

Ja lopuksi rentoutumista ulkoaltaissa, jossa oli vähintään 28 asteista vettä. Sen verran lämmintä, että siellä tarkeni hienosti pimenevässä illalla. 


Kyllä oli rentouttava kokemus ja sinne on suunnattava tulevaisuudessa uudelleen. 

Mukava reissu siis kaiken kaikkiaan ja nyt olemme jo takaisin Las Palmasissa. Huomenna lähtevät Jesuksen veli ja veljenpoika kotimatkalle ja Jesuksen vanhemmat maanantaina. Ja silloinkin onkin sitten paluu arkeen edessä - koulu ja harrastukset alkavat jälleen lähes kuukauden tauon jälkeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti