tiistai 6. tammikuuta 2015

Kolme kuningasta saapui tänään...

Tänään vietetään Espanjassa el dia de los Reyes Magos eli itämaan tietäjien päivää. Ja kyseessähän on paikallisille, etenkin lapsille, joulunajan tärkein päivä. Viime yönä kodeissa on vieraillut kolme kuningasta, Gaspar, Melchor y Baltasar, tuoden lahjoja kaikille viime vuoden aikana kiltteinä olleille. Tuhmille he tuovat vain hiiltä. Illalla jätetään kengät olohuoneeseen, jotta he tietävät jättää lahjat oikeille henkilöille, ja aamulla niitä paketteja sitten availlaan.

Täällähän joulupukki tuo yleensä vain jotain pientä lahjaksi ja isommat ja parhaimmat paketit ovat sitten itämaan tietäjien tuomia. No, meidän taloudessa menee toisin päin mutta totta kai jotain pientä oli meilläkin tänä aamuna odottamassa. Kia sai mm. nukenrattaat sekä hienon 30-osaisen prinsessa-palapelin. Minä sain lahjakortin urheilukauppaan, jotta voin ostaa itselleni juoksutakin ja Jesukselle oli puolestaan lahjakortti auton siivoukseen :-) Meillä on perinteenä viettää tätä päivää aina ystäväperheiden kanssa ja näin siis tänäänkin. Tapasimme klo 12 erään perheen luona ja siellä pistettiin paella-pannu kuumenemaan. Minä vein mukana texmex-salaatin ja muut olivat tuoneet mm. erilaisia leikkeleitä ja juustoa, hummusta kahdella eri tapaa sekä jälkiruoaksi tietysti roscon de reys-kakkua. 
Kakussa on aina sisällä sekä papu että lelu - pavun ostajalle lankeaa ostovuoro seuraavan vuoden kakkuun ja lelun saajalle on luvassa onnea alkavalle vuodelle. Ja sen kunniaksi saa vielä päähänsä hienon pahvikruunun. Tällä kertaa onnistuin saamaan lelun, joten toivottavasti oikein onnekas vuosi on tulossa. Ystävämme asuvat Las Palmasin "rinteillä", jossa lämpötilat ovat selkeästi alhaisemmat kuin mitä täällä alhaalla kaupungissa. Ja tästä syystä esim. monista kodeista löytyy takka. Mikä ihanuus olikaan lämmitellä takkatulen ääressä - ulkona kun oli vain 18 astetta eli melkoisen viileää. 

Olipas mukava iltapäivä - aikuiset sai taas jutella monta tuntia ihan rauhassa ja lapset leikkivät kiltisti keskenään. Syömään sentään malttoivat tulla välillä mutta muuten oli leikit koko ajan menossa. 

Nyt on sitten aika pakata laukut sillä huomenna suuntaamme saaren eteläosaan "minilomalle" mantereen sukulaisten kanssa, jotka saapuvat ensi yönä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti