sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Viikonlopun tunnelmia "sairastuvalta"

Meillä on ollut suht rauhallinen viikonloppu sillä Kialle iski pe-la yönä korvatulehdus. Eli lauantaiaamulla piipahdimme klinikalla mutta särkylääkettä ja korvatippoja sieltä vain määrättiin. Täällä antibiootteja ei heti tarjota eli katsotaan ensin, että meneeko ohitse itsestään. Onneksi näyttää siltä, että tulehdus oli lievä sillä tänään enää neiti ei ole särkylääkettä edes tarvinnut. Hyvä niin... 

Meillä on nyt takana kuukauden putki kaikenlaista sairastelua - alkoi vatsataudilla, jatkui silmätulehduksella, sen jälkeen nuha, sitten yskä ja nyt viimeiseksi sitten tämä korvatulehdus. Ensin nämä Kialla ja itse olen saanut myös kaikki kokea, paitsi korvatulehdus ei ole vielä iskenyt (eikä toivottavasti tulekaan...) Kyllä tulee joululoma sopivaan hetkeen! 

Kialla on vielä huominen koulua ja sitten alkaa joululoma, joka kestää 7.1. asti. Eli toivottavasti sairastelut on nyt tältä osin ohitse.. Tosin parit koulujen joulujuhlat on vielä ohjelmassa - tulevana perjantaina on Montessori-koulun joulujuhla ja sitten lauantaina on vuorossa Suomi-koulun joulujuhla. Tärkeintä ohjelmaa tulevalla viikolla on kuitenkin ajanvietto Suomi-vieraiden kanssa eli huomenna saapuvat Kian mummu, Esa-pappa sekä isomummu tänne lomalle. Jee!! Olemme itsekin varanneet hotellin etelästä koko viikoksi, jotta saamme viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Ja onhan se mukavaa viettää viikko vähän "kesäisemmissä"  olosuhteissa. Tai ainakin sääennusteet ovat luvanneet ihan kivaa säätä etelään tulevalle viikolle - kuten yleensäkin... Esim. eilen lähdin ajelemaan etelästä Suomi-koulun jälkeen ja niin se sää taas muuttui tuossa 30 min ajomatkan aikana. Lähtiessä oli lämmintä ja aurinkoista mutta kun Las Palmasiin pääsin niin vettähän täällä satoi...

Hyvä puoli tässä Las Palmasin viileässä säässä on se, että täällä on helpompi päästä joulutunnelmaan. Ja siinä auttaa myös se, että kaikenlaista jouluaktiviteettia alkaa olla tarjolla. Parikin "pulkkamäkeä" löytyy kaupungista - tosin eivät ne tietenkään ole aitoa lunta vaan tekolumiratoja. Myös pari luistelurataa löytyy - toinen peräti ihan aitoa jäätä. Myös erilaisia joulunäytelmiä ja -aktiviteetteja on tarjolla tulevina viikkoina. Toki kaupunki on myös koristeltu joulukoristein - etenkin valaistukseen on panostettu paljon. Vielä emme ole ehtineet iltakävelylle näitä jouluvaloja ihastelemaan mutta ehdottomasti sekin pitää vielä jossain vaiheessa tehdä. 

Tänään kävimme katsomassa Las Arenas-ostoskeskuksessa tarjolla olevan jouluesityksen, Los Reinos de la Navidad. Kyseessä oli viisi lyhyttä "mininäytelmää" tai ei niitä oikein edes näytelmiksi voinut sanoa, sillä homma oli toteutettu aina yhden hahmon toimesta. Viisi hahmoa, viisi erilaista näyttämöä ja huonetta ja viisi minuuttia kukin show. Huoneesta toiseen ja 25 minuuttia myöhemmin homma oli ohitse. Ihan kiva juttu kuitenkin ja ei hintakaan ollut mikään paha, 3.50 € / hlö. 


 

 Toiselle joulupäivälle meillä on jo liput varattuna lasten musikaaliin ja myös varmasti luistelemaan suuntaamme jossain vaiheessa. Muita suunnitelmia ei vielä ole joululoman ajalle. Mutta eiköhän sitä kaikkea mukavaa puuhaa löydy ja veikkaisin, että aika ei ehdi käymään tylsäksi vaikka edessä on melkein kolme viikkoa lomaa. 

Itse olen siirtynyt jo "lomalle" eli kuntosalille en ole enää suunnannut vaan otan loppuvuoden nyt ihan iisisti. Ja vuoden alusta sitten katselen, että mitä, missä ja millä suunnitelmilla alan treenaamaan. Nimittäin kuntosalini jäsenyys loppuu vuoden vaihteessa enkä ole sitä ajatellut enää uusia sillä en ole enää pariin kuukauteen ollut tyytyväinen paikkaan ja sen tunteihin. Onneksi pari uutta salia on avaamassa tammikuussa, joten salin vaihto on todennäköisesti ainakin edessä. Mutta niitä mietin sitten vuodenvaihteen jälkeen. Siihen asti lepäilen, nautin ja ehkä vähän lenkkeilen. 

Nyt pakkailemaan matkakasseja tulevaa viikkoa varten ja huomenna sitten suuntaamme "etelän" lomalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti