keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Väliviikon touhuja ja hyvää uutta vuotta!!!!!!

Kialla on koulusta peräti kuukauden loma sillä aloitimme joululoman jo viikkoa aikaisemmin ja kun koulun pitäisi jatkua 7.1. niin Kia palaa kouluun vasta 12.1. Tämä myöhäisempi kouluunpaluu siitä syystä, että saamme mantereelta vieraita (Kian Pedro-serkku, Pedro-setä sekä Pedro-abuelo ja Chati-abuela elikkäs isovanhemmat) juuri Loppiaisen jälkeen. 

Toistaiseksi lomapäivät ovat menneet ihan mukavasti eikä ole aika käynyt vielä pitkäksi. Kaikenlaista olemme puuhailleet niin kotona kuin kaupungilla. Onneksi näin joulunaikaan on paljon erilaista ohjelmaa tarjolla lapsille ja näitä olemmekin hyödyntäneet kiitettävästi. Eri teatterit ovat tulleet tämän loman aikana tutuiksi!

Kotona olemme tuttuun tapaan piirtäneet, askarrelleet ja leikkineet. Uudet lelut ovat olleet todessa kovassa käytössä näiden päivien aikana. Tällä viikolla olemme käyneet katsomassa Punahilkka-musikaalia Guiniguada-teatterissa. Oli oikein kiva ja aikuiseen makuunkin menevä esitys. Satua oli hieman muokattu lempeämpään ja hauskempaan suuntaan ja saimme nähdä vähän modernimman version perinteisestä sadusta. 

Olemme käyneet myös iltakävelyllä Veguetan ja Trianan aluella ihailemassa lukuisia jouluvaloja, joita kaduille ja rakennuksiin on laitettu. 
Uuden vuoden kunniaksi meillä lähti osa joulukoristeista jo varastoon, lähinnä joulukuusi sekä punaiset koristeet. Loppiaiseen asti muut  eli lähinnä valot sekä kulta-valkoiset koristeet saivat jäädä vielä koristamaan kotia. 


Uudenvuoden juhlinta muuttui hieman suunnitellusta. Alunperin oli tarkoitus viettää iltaa kotosalla ystävien kanssa mutta sitten päätimmekin suunnata joukolla kaupungille, jossa juhlinta alkoi jo iltapäivällä. Täällä aattona monet kaupat sulkevat klo 15 ja siitä väki lähtee suoraan juhlistamaan vuoden viimeistä iltaa. Tapana on mennä vähän tapaksille ja samalla otetaan tietysti muutama copa, lasillinen. Ja tämän illan kunniaksi baarit ovat levittäytyneet kaduille eli tunnelmaa riittää. Monet ihmiset suuntaavat sitten klo 22 aikaan illalliselle johonkin etukäteen varattuun ravintolaan ja sitten sen jälkeen yöelämään. No, meidän juhlinta meni vähän rauhallisempaan tapaan... Eli kaupungilla viihdyimme n. klo 20 asti mutta sitten kaikki suuntasivat kotiin sillä pienimmät lapsista alkoivat olla jo väsyneitä ja nälkäisiä. Myös Kia. Mutta jonkun energiapiikin neiti sai illallisen jälkeen sillä valvoi lopulta 22.30 asti. Mutta rypäleiden syömiseen asti ei neiti enää jaksanut.. 

Klo 17 aikaan kaupungilla oli jo kova meno. 

 

Seurasimme myös uudenvuoden San Silvestre-juoksua, joka ohitti matkalla Veguetan kaupunginosan. Ensi vuonna pitää yrittää treenata sen verran juoksua, että voisi myös osallistua juoksuun. Tai eipä siihen ihan hirveitä vaadita kun kyseessä on vain 6 km juoksu.


Lapsilla oli taas huippuhauskaa keskenään. Isommat olisivat vielä hetken jaksaneet juhlia mutta seurueen pienimmät eli 3-vuotiaat alkoivat jo tuossa klo 20 aikaan hyytymään. No, ensi vuonna sitten hieman pidempään... Täällä Espanjassa tosiaan on tapana ottaa lapset myös mukaan juhlintaan - osa toki väsähtää jo aikaisemmin mutta monet jaksavat helposti valvoa puoleen yöhön. Eikä täällä katsota mitenkään paheksuen, jos pienimmät nukkuvat rattaissa sillä aikaa kun vanhemmat lapset ja aikuiset vielä jatkavat illanviettoa. 
  
Kuten etukäteen suunnittelimme, niin illalliseksi tilasimme sushia kotiin tuotuna. Tuon setin hinta oli n. 25 euroa ja riitti oikein reilusti kahdelle hengelle. Kia ei sushista välitä, joten neiti nautti sitten omana annoksenaan riisit ja lohet ihan erikseen. 


 

Siivouksen yhteydessä löysin myös yhdestä laatikosta vielä tinakenkiä ja kauhan, joten pitihän ne perinteiset uudenvuoden tinatkin valaa. Kia oli touhusta ihan tohkeissaan! 

 

Neiti sai sydämen ja toinen näytti hieman ratsastuskypärältä. No, ehkäpä neiti pääsee kokeilemaan sitä odottamaansa poniratsastusta vihdoin tulevana vuonna.

 

Omat tinani olivat ilmiselvästi kitesurf-leija sekä surflauta. Ehkäpä jotain surffireissua olisi siis luvassa ensi vuoden puolella?? Jesukselle puolestaan tuli purjevene ja Gran Canarian saari. Mitähän se mahtaa tarkoittaa?

 

Tällä kertaa nautimme rypäleet jo siinä vaiheessa kun kello löi 12 kertaa Madridissa. Ja tämän jälkeen suuntasimme jo nukkumaan eli ilotulitus jäi tänä vuonna näkemättä. 

Hyvää uutta vuotta 2015 !! Happy New Year 2015 !! Feliz Año Nuevo 2015 !!! 

Huomenna olisi tarkoitus aloittaa vuosi 2015 muutamilla muutoksilla - treenailut palaavat ohjelmaan kuukauden tauon jälkeen, kaikki sokerit ja muut herkut jäävät pois ainakin hetkeksi aikaa ja muutenkin olisi tarkoitus opetella syömään mahdollisimman terveellisesti. Toki kuitenkin kohtuuden rajoissa, pitäähän sitä elämästä myös nauttia. Mutta yritän opetella nauttimaan elämästä ilman niitä herkkuja... Mutta tarkemmin niistä ensi vuoden suunnitelmista toisella kertaa. Aamulla siis lenkkivaatteet päälle ja kevyelle juoksulenkille mars!! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti