tiistai 2. joulukuuta 2014

Lohta filopaketissa

Tein tänään jääkaappiin pientä inventaariota ja huomasin, että paketti filotaikinaa oli vanhentumassa. Joten pakkohan se illalliseen oli hyödyntää ja tuloksena oli lohta filopaketissa. Itse asiassa olen tätä ennenkin valmistanut mutta viime kerrasta on kuukausia jo aikaa. 

Yleensä laitan lohen lisäkkeeksi marinoituja sieniä sekä pehmeäksi haudutettua purjoa. Mutta tällä kertaa ei kumpaakaan löytynyt eikä aikaakaan olisi ollut niiden valmistamiseen. Joten ajattelin kokeilla, että miten karamellisoitu sipuli sopii lohen kanssa. Ja yllättävän hyvinhän ne yhteen sopi.

Tämä on erittäin helppo ruoka valmistaa. Tällä kertaa pistin koko lohipalasen sisälle mutta kauniimmin saa tietysti esille kun leikkaa lohen valmiiksi annospaloiksi ja pakkaa ne yksitellen.

Ensimmäiseksi poistetaan kalasta nahka ja sitten se suolataan ja pippuroidaan maun mukaan. Tämä kannattaa tehdä ennen filotaikinapaketin avaamista sille taikinalevyt alkavat kuivua varsin nopeasti. Tai sitten säilyttää taikinan palasia esim. pyyheliinan alla.

Homma menee niin, että laitan uunilevylle ensin yhden filolevyn ja voitelen sen (joko voisulalla tai öljyllä). Sitten toinen taikina levy päälle ja taas voitelu. Ja näin toistetaan kunnes on sopivasti kerroksia. Yleensä laitan neljä-viisi taikinalevyä. Ja sitten vain lohi pala taikinan sisään ja lisäkkeet päälle. Tällä kertaa siis ihan karamellisoitua sipulia, jota oli jääkaapissa jo valmiina. Sitten vain paketti kiinni ja kannattaa laittaa liitoskohta pohjalle, jotta paketti ei aukea paistaessa. Uunissa n. 175 astetta ja n. 20 minuuttia. Tai vähemmänkin riittää, jos palat ovat pienempiä. Ja pinnan tietysti pitää olla sopivan ruskea ja rapsakka. 

Lohen voi nauttia ihan vain sellaisenaan salaatin kera sillä lohi + taikina on sen verran täyttävää, että mitään sen raskaampia lisäkkeitä se ei enää kaipaa. Ainakaan meillä. 


Maistui ihan mukavalle mutta vielä paremmin sisälle sopivat mielestäni sienet, jotka on paistettu pannulla ja maustettu sweet chili-kastikkeella. Taikka sitten marinoitu etukäteen. Ja lisäksi pehmeäksi paistettua purjoa. 

Ja jos taikinaa jää jäljelle niin lopuista voi tehdä vaikka jonkun simppelin jälkiruoan. Kaikista helpoimmalla pääsee, kun voitelee kolme kerrosta taikinaa ja käärii sisään banaanin. Rullalle ja uuniin. Maistuu herkulliselta esim. vaniljajäätelön kera. Ja jos haluaa vielä enemmän makua, niin banaanien mukaan voi laittaa vaikka rouhittua tummaa suklaata. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti