torstai 4. joulukuuta 2014

Keittiökaakeleiden maalausprojekti

Olen "inhonnut" keittiötämme siitä asti kun tähän asuntoon muutimme 1.5 vuotta sitten mutta koska asunto muuten on kiva, niin olen sitä yrittänyt sietää. Alussa suunnittelimme, että tekisimme ihan keittiöremontin omalla kustannuksella vaikka asumme vain vuokralla mutta sitä emme ainakaan toistaiseksi ole vielä tehneet. 

Nyt kuitenkin teimme pienen parannuksen sillä karmeanväriset kaakelit saivat uuden värin. En ymmärrä, että miksi ihmeessä asuntoon on rakennusvaiheessa laitettu leikkaussalin vihreät kaakelit, jotka eivät näytä hyvältä ja kaiken lisäksi imevät kaiken vähäisen valon jota keittiössä on. Ilmeisesti jonkun suunnittelijan mielestä ovat olleet kauniit koska kaikkiin taloyhtiön asuntoihin on rakennusvaiheessa sellaiset laitettu. Ja samaa vihreää kaakelia on myös pienessä pyykkihuoneessa keittiön vieressä. 

Onneksi asunnon omistajatkaan eivät pitäneet kaakeleista, joten saimme luvan maalaukseen. Projektiin tarvittavat tavarat ovat odottaneet jo kuukauden päivät sopivaa inspiraatiota mutta nyt vasta löytyi sopiva hetki. Eilinen ja tämä päivä hommaan meni mutta nyt näyttää jo vähän erilaiselta. Valoa tuli lisää valtavasti ja muutenkin ilme raikastui. 

                                 ennen                                                             nyt

Ihan ongelmitta ei maalaus mennyt enkä lopputulokseen ole täysin tyytyväinen. Maalausjälki olisi voinut olla paljon siistimpi. Mutta tällä mennään siihen asti kunnes keittiö jossain vaiheessa pitää kunnolla remontoida. Joko meidän tai omistajien toimesta.. 

Muutamia juttuja, joita kannattaa huomioida kaakeleita maalatessa:
- kunnon puhdistaminen on ehdottomasti tärkein juttu eli kaakelit pitää pestä hyvin ennen maalauksen aloittamista tai muuten hommasta ei tule mitään. 
- ensimmäinen maalaus kannattaa tehdä todella, todella, todella huolellisesti sillä kaikki valumat ja muut jäljet näkyvät läpi vaikka maalauspintoja olisi kolme. Itse maalasimme ensimmäisen kerroksen pensseleillä ja toisen & kolmannen telalla. Näin jälkikäteen olen sitä mieltä, että kaikki kerrokset olisi kannattanut maalata telalla. Ensimmäinen maalauskerta oli meiltä hieman huolimaton ja tästä syystä valumajälkiä tuli jonkin verran. Ja nämä sitten näkyvät edelleen vaikka maalauskertoja tuli kolme. 
- jokaisen maalauskerran jälkeen kannattaa pinnan antaa kuivua riittävästi. Meillä purkissa luki 6 tuntia mutta anoimme kuivia ensimmäisellä kerralla 8 tuntia ja seuraavien maalauskertojen välissä aikaa oli vieläkin enemmän. 
- Itse käytin reunojen ja muiden hankalien paikkojen maalaamiseen todella pientä pensseliä ja vaikka aikaa menikin enemmän niin lopputulos oli siistimpi kuin puolisoni osuudella, jonka hän suojasi teipein ja veteli sitten vähän ronskimmin ottein. Maalia oli tietysti joutunut teippien alle, joten lopussa oli aika urakka niitä siistiä. Eli huolellisela maalausjäljellä säästyy lopussa isolta puhdistusurakalta. Kaiken lisäksi teippi repi muutamasta paikasta mukanaan myös maalia, joita piti sitten lopuksi vielä korjailla. 
- Meillä kaakelit vaativat kolme maalauskertaa mutta vaaleammat sävyt menevät varmasti piiloon parillakin kerralla. 

Maalaukseen käytimme paikallisesta Leroy Merlin -rautakaupasta ostettua erikoismaalia, jonka hinta oli reilut 30 euroa / litra. Meillä meni reilu purkki. Loput on säästössä sen keittiön vieressä olevan pyykkihuoneen maalaamiseen kunhan seuraava sopiva hetki löytyy. 


Omistajat tulevat ensi viikolla käymään, joten pienellä jännityksellä odotan että mitä pitävät lopputuloksesta. Uskon ja toivon heidän olevan tyytyväisiä. Itse ainakin pidän uudistuneesta ilmeestä, niistä kauneusvirheistä huolimatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti