maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulutunnelmaa kotiin...

Nyt kun joulukuu on alkanut niin voi hyvin mielin jo koristella kotia joulukuntoon. Eilen projektia jo aloittelin ja tänään kävin vähän ostamassa lisää koristeita, joten pääsin jatkamaan joulutunnelman virittämistä. Joulukuusi saa luvan odottaa ensi viikonloppuun ja muutama juttu pitää vielä ostaa mutta aika kivasti joulutunnelmaa saatiin kotiin. 

Eihän tästä nyt mitään sisustuslehtien tai -blogien veroista saa aikaiseksi mutta tärkeintä on kuitenkin tunnelma ja se, että kodissa on hyvä olla. Ja kaiken pitää olla sellaista, että Kiakin voi niihin koskea ja vaikka leikkiä, jos siltä tuntuu. 

Keittiön pöytätasolle laitoin muutamat tarjottimet - toisessa on glögivarusteet ja toisessa piparipurkit. Nyt ei näytä vielä kovin kauniilta mutta toivottavasti loppuviikosta näyttää jo vähän erilaiselta kunhan saamme vihdoin ja viimein kaakelit maalattua (jee, talon omistajat antoivat luvan maalaamiseen, jiiha) 


Keittiön oveen virittelin viime vuoden tapaan pipareita sillä kaulin tuntui vähän turhan jykevältä koristeelta oveen. Tosin pipareita saa olla vaihtamassa suurin piirtein viikon välein sillä kosteus iskee niihin tosi nopeasti. Samasta syystä täällä ei piparkakkutalotkaan kestä. 


Olohuoneen hyllykköön laitoin belenin eli joulukuvaelman, joka täällä löytyy kaikista kodeista. Se on espanjalaisille melkeinpä vielä tärkeämpi asia kuin joulukuusi suomalaisille. 


Belen on ihan tarkoituksella alahyllyllä, jotta Kia ylettyy siihen sillä jo viime jouluna neiti tykkäsi kovasti leikkiä sillä.  


Olohuoneen ruokailupöydän koristeena ihan vain joulupalloin koristeltu maljakko ja tuikkulyhdyt. 

Olkipukki ja tonttu ovat toistaiseksi vielä hyllykön päällä mutta kunhan saadaan kuusi nurkkaan, niin ne siirtyvät lattialle kuusen viereen. 


Olohuoneen hyllykön päällä on myös pieni tuoksukynttilä tunnelma antamassa. 


Telkkaritason päällä on pari kynttilälyhdyt, joissa sisällä pattereilla toimivat kynttilät. Lapsiystävällistä jälleen kerran... 


Ulkosalla etuterassilla joulupukki sai jouluvalot ympärilleen. 

Ja ikkunoihin viritin roikkuvat jouluvalot. 

Ja takaterasilla valot päätyivät kukkalaatikoihin, jotka tällä hetkellä ovat itse asiassa terassin lattialla sillä viime päivien myrskyt heittivät ne jo kertaalleen allasalueelle. Joten parempi näin... 

Ja oveen laitoin ihan perinteisen koristeen. Mieli teki jotain vähän modernimpaa mutta kun ei kaupoista löytynyt mitään sen kivempaa, niin vanha sai vielä luvan kelvata. 


Kian huoneeseen laitoin parit lumiukkokoristeet mutta jotain pientä pitää vielä kehitellä. Jos jostain löytyy kaunis minikokoinen valkoinen kuusi, niin sellainen voisi olla kaunis lisä. Ja jotain jouluvaloja pitänee myös viritellä. 


Niin se joulu saapuu kotiin täällä Kanariallakin.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti