lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulutunnelmaa kotiin - osa 2

Eilen oli vuorossa joulukuusen koristelu joten nyt koti alkaa olla jo täydessä joulutunnelmassa. Näillä koristeluilla mennään todennäköisesti tämä joulu ellei sitten jotain kaunista tule vielä jossain vastaan. 

Kian huoneeseen en tähän hätään löytänyt valkoista minikuusta valoilla, kuten olin suunnitellut. Joten se idea saa odottaa ensi vuoteen. Mutta löysin kuitenkin 9 eurolla ihan kauniin koristeen, joka kelpasi neidille. Pienet valot antavat tunnelmallista valoa neidin huoneeseen. 


Seinällä olevaan tauluasetelmaan vaihdoimme vähän "talvisemmat" kuvat, jotka ovat neidin tämänhetkisestä suosikkielokuvasta eli Frozenista. 


Myös Kian "kauppa" sai jouluvalot.


Keittiössä näyttää nyt huomattavasti paremmalta kun saimme kaakelit maalattua. Onneksi lähdimme maalausprojektiin sillä olen tuohon valkoiseen todella tyytyväinen. 


Glögitarjotin on ollut jo "hitti" sillä glögiä ei täällä ei tunneta. Mutta moni ystävistämme on tykästynyt sen makuun, joten tarjotin on päässyt jo hyvään käyttöön. Ja itsekin on tullut kyllä juotua glögiä 1-2 lasia illassa. Tosin pääasiassa alkoholitonta versiota.. Sitä keittelen ihan valmiista sokerittomasta Robinsons-tiivistemehusta, jota täällä myydään Carrefourin supermarketissa. Espanjassa ei tiivistemehuja käytetä, joten näiden löytyminen oli ihan lottovoitto. Omena-mustaherukkatiivisteestä saa mukavaa glögiä kun sitä hauduttaa mausteiden kanssa. Valmista glögimausteseosta ei täällä tietenkään myydä mutta hyvää saa kun laittaa kanelitankoja, kokonaisia kardemummansiemeniä ja kokonaisia neilikoita. 


Ja pipareita pitää tietysti olla vaikka aika vähän niitä meillä menee. Jesus ei juurikaan pidä niitten mausta eikä Kiakaan ole mikään herkkuhirmu. Mutta itse saatan napata pari piparia iltapäiväkahvin kera. Joulukuusi on meillä aikaisemmin ollut puna-valkosävyinen mutta tänä vuonna olen mennyt koristeluissa valko-kulta linjalla, joten ostin Hipercorin supermarketista 12 eurolla setin erilaisia kultaisia koristeita.Paikalliseen tapaan meilläkin on muovikuusi vaikka El Corte Inglesin tavaratalossa näin myynnissä olevan oikeitakin kuusia. Kiusaus sellaisen ostamiseen oli aika suuri mutta onneksi myyjä ei ollut paikalla. Säästyipä siinäkin varmasti 20-30 euroa. Ja eipähän ole niin siivottavaa tuon muovikuusen jäljiltä.. 


Nyt vielä joululaulut soimaan, lasi lämmintä glögiä ja sohvalle nauttimaan tunnelmasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti