tiistai 23. joulukuuta 2014

Enää yksi yö jouluun.

Täällä joulunvietto alkoi hieman "hiekkaisissa" tunnelmissa sillä tämän aamun aikana taivas täyttyi jälleen hiekasta. Jo toisen kerran tässä kuussa tuuli kääntyi puhaltamaan Afrikan suunnalta ja calima toi hiekan mukanaan. Tällaisissa tunnelmissa vietettiin tiistaipäivää Gran Canarialla... Näkyvyys on ollut todella heikko päivän aikana. Näin voimakasta calimaa en muista nähneeni pitkään aikaan ja hiekkaa on satellittikuvankin perusteella ilmassa melkoisia määriä. 


Mutta hyvä puoli on se, että lämpötilat ovat ihan mukavat eli aika t-paita kelissä vietetään joulua tänä vuonna. Aamupäivällä vietimmekin mukavat pari tuntia leikkipuistossa touhuten ja kauniista päivästä nauttien. 

Iltapäivällä kävimme vihdoin ja viimein luistelemassa eli Kia pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa kokeilemaan luistimia ja luistelua. Kovasti tätä on odotettu ja kotona neiti on "kuivaharjoitellut" jo pidemmän aikaan. Ja ihan innolla neiti lähtikin puuhaan ja alkuharjoittelun jälkeen neiti menikin jo ihan yhden käden varassa ja vauhtikin lisääntyi koko ajan. Varmaan parin kerran jälkeen neiti menee jo ilman tukea, sen verran hyvin homma sujui. Toki puuhaa helpotti se, että kyseessä oli muovijäärata, joka on huomattavasti hitaampi ja pehmeämpi alusta kuin oikea jää. Mutta oikein hyvä vaihtoehto pienelle harjoitteluun. Ja keväällä sitten Suomessa pääsemme jo oikealle jäälle harjoittelemaan. 

 
Neiti jaksoi yllättävän hienosti koko 45 minuutin vuoron ajan ja kotona jo kyseli, että koska mennään uudestaan. 

Muuten aatonaaton ohjelmassa on ollut lähinnä jouluruokavalmisteluja sillä kaikenlaista purtavaa olisi tarkoitus ottaa mukaan huomiselle jouluillalliselle ystävien luokse. Tänään tein rosolliainekset purkkeihin valmiiksi eli huomenna ei tarvitse kuin koota salaatti ja tehdä kermavaahtokastike. Myös karjanlapiirakat ja munavoin tein valmiiksi. Kuten myös kotitekoiset suklaakonvehdit.  Huomiselle jäi vielä myös kylmäsavulohimoussen teko sekä sienisalaatin valmistaminen. Mutta niihin ei onneksi kovin kauan mene aikaa. Näiden lisäksi olisi tarkoitus viedä mukana lihapullia sekä tietysti pipareita&sinihomejuustoa. Ja glögiä tietysti, alkoholipitoista ja alkoholitonta. Saa nähdä, että mitä muut tuovat ja minkälainen joulupöytä saadaan aikaiseksi..

Elämäni toinen satsi karjalanpiirakoita ja ihan hyviä niistä tuli vaikka ulkonäkö ei ehkä olekaan sieltä kauniimmasta päästä. Mutta ehkäpä seuraavalla kerralla tulee jo vähän edustavamman näköisiä. Ja kun munavoita laittaa päälle, niin eihän se ulkonäkö edes niin haittaa. 
Valmistin 70 % suklaasta kolmea eri versiota konvehteja: minttukrokantti, maapähkinävoi ja pipari-rusina. Näitä sitten herkutellaan pitkin joulua sekä tietysti huomenna jälkiruoaksi illallisella. Vaikka jotain ihan kunnon jälkiruokaakin on taatusti tarjolla. Maanantaina tein myös piparkakkutalon, joka oli tarkoitus ottaa aattona mukaan lasten tuhottavaksi. Mutta niinhän siinä kävi, että kosteus teki tehtävänsä jo yhdessä päivässä ja tiistaina talo luhistui. Niinpä sitä tuhotaan sitten ihan kotosalla... 

 
Huomenna Jesus on aamuvuorossa eli pääsee vasta klo 15 aikaan kotiin. Mutta eipä tuo haittaa kun päivälle ei ole muita suunnitelmia olemassa kuin illallinen ystäväporukassa. Ja sinne suuntaamme vasta klo 18 aikaan. Eli aamupäivä ja päivä vietetään ihan rauhassa kotosalla. Katsomme Kian kanssa varmaankin jonkun jouluelokuvan ja lounaaksi varmaankin nautimme ihan vain riisipuuroa. Jotta jaksamme sitten illalla herkutella... 
Ja tietysti jossain vaiheessa varmaan pukki käy tuomassa lahjat ja ne olisi tarkoitus avata ennen kuin illalliselle suuntaamme. 

Hyvää ja rauhaisaa Joulunaikaa kaikille!!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti