sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Viikonlopun touhuja


Tältä näytti eilen lauantaina Las Canterasin rannalla. Ei ihan rantakelejä täällä näin talvisin... Yleensähän Suomessa ajatellaan, että Kanarialla on aina kesä ja aurinko paistaa talvellakin joka päivä. Mutta tosiasiahan on toinen ja täällä voi myös myrskytä. Eivätkä tällaiset kelit ole edes mitenkään harvinaisia. Tokihan monesti tuolla saaren eteläosassa on paremmat kelit mutta kyllähän sielläkin on nyt tuullut ja satanut. Joten Kanarialle matkustavan kannattaa todellakin vilkaista sääennusteita etukäteen ja pakata mukaan myös vähän lämpimämpää vaatetta. Etenkin näin talvikuukausina...

Muistan opasajoita lukuisia kertoja kun suomalaiset saapuivat viettämään "aurinkolomaa" vaikka sääennusteet lupasivat kuvassa olevaa keliä koko viikolle. Eikä matkalaukussa ollut mukana kuin hellevaatteita. Ja sitten kauhea valitus siitä, että kun ei tarkene. Jep. Ei ole tosiaan ikävä niitä aikoja...

Näin normielämässä tällaiset kelit eivät niin haittaa. Viikonloppusuunnitelmia tehdään sitten sen mukaan, että mitä säät sallivat. Kuten olemme tehneet tänä viikonloppuna. Sääennusteet lupasivat myrskyisää säätä ja voimakkaat tuulet ravistelivatkin lauantaina. Mutta onneksi muuten olemme saaneet viettää viikonloppua ihan mukavissa keleissä eli ennustettuja sateita ei tullutkaan.

Lauantaina meillä oli taas vuorossa Suomi-koulu - tosin tällä kertaa vähän erilaisissa tunnelmissa. Vuorossa oli nimittäin elokuvapäivä, jota vietimme täällä Las Palmasissa toisen opettajan kotona.Ja sillä aikaa äitien kanssa saimme vähän jutella ja samalla jaoimme edelliskertana valmistamamme joulukortit ja -koristeet myyntiä varten. Toivottavasti kaikki menee kaupaksi...


Bongasin myös vierailun aikana hauskan joulukoristeen eli sisäoveen oli tehty lumikko. Ihan hauska mutta tuskin meille samanlaista ilmestyy koska ovet meillä ovat ruskeita.  Mutta hauska idea kuitenkin!Onneksi lauantaina aurinkokin paistoi hetken, joten pääsimme myös vähän ulkoilemaan. Vaikka tuuli olikin melko voimakas. Mutta saimme ainakin raikasta ilmaa! 

 

Lauantai-iltapäivällä suuntasimme Alfredo Kraus auditorioon, jossa oli lasten teatteriesitys: El gato con botas eli saapasjalkakissa. Kia ei ollut ensin kovin halukas lähtemään mutta loppujen lopuksi  neiti nautti täysillä esityksestä ja loppuilta kotona menikin teatteria leikkien. Lippujen hinta 7 € / kappale joten pienellä satsauksella saimme taas erilaisen elämyksen viikonloppuun.
Sunnuntaina vietimme rauhallista päivää ihan kotosalla. Leikimme, pelasimme dominoa & muistipeliä, katsoimme Helinkä Keiju-elokuvan sekä askartelimme kaikenlaista joulukivaa. Nyt kun joulukuu kolkuttelee jo oven takana, niin annoin itselleni luvan koristella kotia joulutunnelmaan. Eli jouluvalot ilmestyivät ikkunaan ja pari muutakin juttua kaivettiin esille. Ja ehkäpä ensi viikolla pitää mennä vähän joulukoristeostoksille.

Pihalle askartelin Kian toiveesta lumiukon. Ostin valmiita styrox-palloja, jotka maalasin lumisprayllä. Nenän tein myös valmiista styrox-kartiosta. Hattu, silmät, suu ja napit valmistuivat goma evasta (en tiedä suomenkielistä nimeä) mutta kyseessä on askartelussa käytettävä muovinen materiaali, joka on vahvempaa kuin kartonki mutta erittäin helposti leikattavaa. Ja kestää myös ulkona! Kädet tein piippukrassista. Helppoa ja suht edullista askartelua. Materiaaleihin meni 10 euroa.


 Lisäksi teimme pienen joulutarjottimen. Siihen ostin valmiita puumuotteja (3 poroa ja 2 kuusta), jotka maalasimme Kian kanssa askartelumaaleilla. Tarjotin vuorattiin pumpulilla ja koristeeksi laitoimme valkoisia pikkukiviä. Tulitikkurasioista askartelimme pienet joulupaketit. Jälleen kerran edullista sillä koristeet maksoivat yhteensä 5 euroa. Pumpulia löytyi omasta takaa ja kivet olemme keräilleet ulkoa syksyn mittaan. Löytyipä niillekin käyttöä.


Askartelimme myös erilaisia kuusenkoristeita, sillä Kian luokkaan on tuotu pieni kuusi ja jokainen lapsi saa tuoda sinne itsetehtyjä kuusenkoristeita. Joten tässä muutamia ideoita. Etenkin tuo joulukuusi oli sellainen, jonka pienempikin pystyy tekemään. Itse maalasin rungon askartelutikuista ja Kia sitten väritti ne vihreäksi ja koristeli kuusen erilaisilla tarroilla ja kimalleliimalla.
Keittiöön askartelin tällaisen joulukaulimen mutta voipi olla, että se ei sinne koskaan päädy. Ajatuksena oli ripustaa se keittiön oveen mutta koska ovi on lasia niin painava kaulin ei välttämättä ole paras koriste siihen. Joten ehkäpä tilalle pitää kehitellä vielä jotain muuta. Keittiö on muutenkin sellainen paikka, jota en oikein osaa koristella joulutunnelmaan. Meillä kun ei ole verhoja ikkunassa emmekä käytä pöytäliinaa ja pöytätasotkin alkavat olla jo niin täynnä, että mitään purkkeja tai purnukoita ei voi edes harkita. Mutta jotain pientä olisi kuitenkin kiva saada myös keittiöön.


Huomenna onkin sitten joulukuun ensimmäinen päivä ja aika avata kalenterin ensimmäinen luukku. Tai meillä on tällä kertaa vähän erilainen kalenteri eli joka päivä tonttu tuo jonkun pikkulahjan lapasen sisälle. Viime vuonna tein joulukalenterin samalla idealla mutta paperipusseista ja se oli siinä mielessä parempi, että pussit sai suljettua joten neiti ei päässyt niitä availemaan. Nämä tossut taas ovat avoimia, joten lahjat täytyy sujauttaa sisään vasta illalla neidin nukahdettua. Haastetta oli myös siinä, että löysin sopivan pieniä lahjoja mutta kyllä niitäkin sitten löytyi. Kalenterin uumenista löytyy jotain pikkuleluja, muutamia jouluaiheisia makeisia, askartelujuttuja ja värikyniä sekä myös jotain hyödyllistä, että pikkuhousuja ja sukkia.


Mukavaa Joulun odotusta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti