perjantai 14. marraskuuta 2014

Treenimotivaatio hukassa...

Nyt se jokaisen treenarin kauhistus on sitten iskenyt minuunkin eli treenimotivaation puute!! Se tunne kun salille ei huvita lähteä ja silloin kun jaksaa lähteä, niin tehoista on puolet poissa ja treenaus maistuu ihan puulle. Ei kivaa.. Ei lainkaan... Onneksi syy on sentään tiedossa. Eli kyse ei ole siitä, että itse treenaaminen ei huvittaisi. Mutta salilla tapahtuneet muutokset ovat vieneet ilon koko treenauksesta. Ennen tulin treenien jälkeen kotiin tyytyväisenä ja iloisena mutta nykyään vain kiukkuisena ja pettyneenä. Ärsyttää!!


Kaikki alkoi noin pari viikkoa sitten. Silloin salimme ainoa kunnon bodycombat -tuntien vetäjä lopetti työskentelynsä. Itselleni tällä hetkellä bodycombat on ollut se ykköslaji ja etenkin tämä viimeisin koreografia on ollut mielestäni yksi parhaimpia. Combatia olen vetänyt 2-3 kertaa viikossa ja loput sitten pumpia sekä juoksua. Treenikertoja normiviikolla on ollut yleensä 5 kappaletta.

Mutta miten sitten kävikään? Bodycombatia vetämään tuli joku uusi tyyppi ja hän kuulemma vetää tunnit sitten aina juuri sen mukaan, mitä haluaa. Eli ei yhtään normi Les Mills-tuntia ole tiedossa. Ja sitä se sitten olikin.. yksi biisi yhdestä, toinen toisesta, kolmas kolmannesta jne. Koko teho menee siihen kun koko ajan pitää seurata, että mitä ohjaaja tekee. Sillä enhän nyt millään muista  kaikkia monen vuoden takaisia ohjelmia ulkoa. En tiedä, että miksi hän haluaa tunnit näin tehdä mutta palautteesta huolimatta tämä linja siis jatkuu. Joten bodycombat jäi itseltä täysin unholaan. Ihan protestiksi. Ja niin on tehnyt moni muukin...

No, onneksi sentään oli vielä muitakin tunteja. Tai oli. Nimittäin sama ohjaaja alkoi vetämään myös spinningiä. Ja samalla linjalla jälleen. No, onpa parissa viikossa tullut tilaa spinnisaliin kun kävijät ovat vähentyneet puoleen. Ja sama kävi lopulta myös pumpille eli siellähän se samainen vetäjä oli vetämässä torstaina bodypump-tuntia. Ja valitettavasti jälleen taas ihan omilla kuvioilla. Voi että kun ärsyttää!!

Toki ymmärrän, että siinä vaiheessa kun ohjelmia on väännetty pari kuukautta, on kivaa vähän vaihdella jne. Mutta se periaate että ei lainkaan vedä normiohjelmia, tuntuu jotenkin oudolta. Ja taatusti palautetta on annettu - niin ohjaajalle kuin kuntosalin johdolle. Mutta tuloksetta. Ja nyt siis kaikki tunnit ovat huonoja. Ehkä sen bodycombatin vielä olisin jotenkin kestänyt mutta kun viedä treeni-ilo kaikilta muiltakin tunneilta, niin vähitellen se motivaatio sitten alkaa hiipumaan.

Muutenkin hyvät ohjaajat ovat salilta pikkuhiljaa tämän 1.5 vuoden aikana lähteneet ja jäljelle on jäänyt vain vanhoja "konkareita", joita ei homma niin enää kiinnosta ja lisäksi uusia harjoittelijota (jotka ilmeisesti ovat jotain ilmaistyövoimaa ja koulutukseen liittyviä harjoitteluita tekemässä). Ohjaajien lisäksi salilla on toki muitakin pikku juttuja, jotka ovat vähentäneet treenausintoa, esim. huono ilmanlaatu. Salin yhteydessä on nimittäin myös uima-allas ja pieni spaosasto ja niistä tulee melkoinen kloorinkäry koko salille. Ilmastointi on ilmeisesti vedetty säästösyistä minimille ja välillä tuntuu, että pää hajoaa kun yrittää treenata. Puhumattakaan siitä, että välillä on mojova päänsärky treenailun jälkeen. Tästä syystä olenkin jo yhden treenauskerran viikossa vaihtanut juoksulenkkiin ulkona. Mutta ilmeisesti kohta pitää vaihtaa siis jotain muutakin.

Ongelmana vain tässä on se, että eipä ole kauheasti vaihtoehtoja että minne mennä. Luulisi tämän kokoisesta kaupungista edes yksi kunnon sali löytyvän mutta vaikeaa se on.. Muutamia olen käynyt katsomassa ja jonkun jopa testannut. Mutta vielä en ole löytänyt sitä "oikeaa".  Monilla saleilla ei juurikaan ole aamupäivätunteja ja  itse voin käytännössä treenata vain klo 10-12 välisenä aikana kun pikkuneiti on koulussa. Joten valinnanvaraa ei oikein ole.

Toki voisin unohtaa kaikki ryhmäliikuntatunnit hetkeksi ja keskittyä omatoimiseen treenailuun. Sitäkin olen toki miettinyt. Mutta kuntosaliharjoittelu ei tällä hetkellä vaan jotenkin houkuttele. Toki olen sitäkin kokeillut personal trainerin minulle suunnitteleman ohjelman avulla. Kyllähän se pari kertaa viikossa menee mutta entäs sitten ne muut 2-3 kertaa. Juoksua? En tykkää, tylsää puuhaa. Max. puol tuntia jaksan jolkottaa mutta sitten käy homma tylsäksi. Jotain pitäisi siis kehittää tilalle. Tokihan olisi tehokasta ja mielekästä, jos voisi vaikka palkata personal trainerin vetämään ihan omia tunteja 3-4 kertaa viikossa. Mutta siihen ei taida ihan budjetti venyä....

Salimaksut on maksettu etukäteen joulukuun loppuun joten 1.5 kuukautta tässä on aikaa miettiä. Ja katsoa, että josko homma salilla vielä muuttuisi. Salimaksu kun on kuukaudessa n. 80 euroa niin ei sitä oikein viitsi jättää käyttämättäkään.

No, onneksi tässä on edessä joulu ja muutamat vierailut sekä miniloma joten eipä sitä tehokasta treenaikaa loppuvuoden osalta edes ole enää paljoa jäljellä. Nyt on siis hyvä hetki miettiä tosissaan niitä vaihtoehtoja. Mitä ja missä haluan treenivuoden 2015 aloittaa.

Salimme seinällä on hyvä mietelause:Miksi sitten haluan treenata? Päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen? Mikä saa sinne salille hikoilemaan? Onneksi syyt ovat hyvinkin selvät itselleni:
- Haluan treenata siksi, että treenaamisen myötä jaksan ja voin paremmin. Niin fyysisesti kuin henkisesti.
- Haluan olla hyvässä kunnossa myös seuraavat 38 vuotta. Ja sen eteen on tehtävä töitä.
- Haluan olla liikunnallisilla ja melko terveellisillä elämäntavoillani esimerkkinä muille, etenkin omalle lapselleni.
- Treenaamaan lähteminen on myös tavallaan rentoutumista, hetki omaa aikaa. Aikaa olla yksin ja heittää aivot narikkaan. Silloin keskityn vain treenaamiseen, muusta viis.


Tulipa oikein kunnon vuodatusteksti mutta pääsinpähän vähän "tuulettamaan" ajatuksia. Nyt viikonloppu meneekin ihan muissa kuin treenitunnelmissa sillä ystäviä on vierailulla ja ajanvietto heidän kanssaan on nyt tärkeämpää kuin treenaus. Salille ehtii sitten taas ensi viikolla.

Hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti