maanantai 10. marraskuuta 2014

Tämän viikonlopun touhuja...

Meillä mennyt viikonloppu alkoi perjantaina pienellä "taidehetkellä" sillä Kia halusi päästä askartelemaan heti kun koulusta kotiin saavuttiin. Niinpä kaivoin kaapista puisen rasian, jota neiti pääsi koristelemaan. Näitä pieniä puuarkkuja löysin eräänä päivänä tarjouksesta Al Campon supermarketista 1.50 € hintaan, joten niitä lähti mukaan useampia kappaleita. Juuri tällaisia hetkiä varten...  Joten ei muuta kuin askartelumaalit esille. 


Etukäteen olin ajatellut viettää ihan rauhallisen ja tavallisen koti-illan mutta neitipä halusikin lähteä museoon! Olivat nimittäin perjantai-aamulla käyneet koulun kanssa läheisessä modernin taiteen museossa ja neiti oli näyttelystä niin tohkeissaan, että halusi lähteä sinne heti uudelleen. Oli hauska kuulla, että mitä kaikkea näyttelystä oli jäänyt 3-vuotiaan mieleen sillä tarinaa riitti paljon. Ja kun neiti todellakin halusi sinne lähteä uudelleen, niin eipähän siinä auttanut muuta kuin suunnata takaisin keskustaan. Onneksi museo oli avoinna myös iltaisin, joten pääsimme näyttelyn katsastamaan. Museon henkilökunta oli hieman ihmeissään kun huomasivat, että sama pikkuneiti oli jo aamulla käynyt museossa.. Ei taida olla kovin yleistä, että 3-vuotiaat noin innostuvat taidenäyttelystä :-) 

Kyseessä on San Martin- modernin taiteen museo, joka sijaitsee aivan Kian koulun vieressä, Veguetan kaupunginosassa. Museo on avoinna tiistai-lauantai klo 10-21 sekä sunnuntaisin 10-14. Pääsymaksu oli aikuisilta 5 euroa ja lapset pääsivät sisään maksutta. 

Kan luokka kävi jo viime vuonna vierailemassa samaisessa museossa mutta silloin tietysti oli eri näyttely kyseessä. Vielä tuolloin Kia ei ollut vierailusta kovin tohkeissaan mutta jostain syystä tämänkertainen visiitti oli ollut mieleenpainuva.  Lasten mukana vierailulla oli yksi äideistä, joka on itsekin taiteilija ja näin ollen oli hyvä vetäjä kierrokselle.  Itse asiassa olisi ollut ihan mielenkiintoista päästä kyseiselle kierrokselle mukaan.. 

Tällä kertaa lapset kävivät tutustumassa kanarialaisen taiteilijan Pedro Denizin näyttelyyn: Welcome Bridge. Kyseessä on kaksiosainen näyttely: Bridge on projekti, jonka Pedro Deniz aloitti jo vuonna 1998 ja siinä hän lähetti maailman vesille lukuisia taidepitoisia pulloposteja. Osa niistä on kulkeutunut maihin mutta osa kulkee vielä jossain päin maailmaa. Etenkin tämä osuus näyttelystä oli jäänyt kovasti Kian mieleen. Toinen osuus, Welcome, koostui valokuvista ja videoista, jotka taitelija oli kuvannut Malissa. 

Voin myöntää, että kaikki taiteeseen liittyvä on itselleni hyvin vierasta ja taidemuseot (varsinkin modernin taiteen museot) ovat paikkoja, jonne en kovin helposti suuntaa vapaaehtoisesti. Joten arvostan kovasti sitä, että joku sitä ymmärtävä tarjoaa lapselleni mahdollisuuden myös näihin erilaisiin elämyksiin. Siitä suuri hatunnosto Kian opettajille, että he jaksavat vanhempien kanssa toteuttaa näitä projekteja. Ja tästä syystä olen itsekin suurella innolla mukana Kian luokan "kokkaustuokiossa". Näin tarjoan mahdollisuuden erilaiseen elämykseen niille lapsille, jotka eivät kotonaan pääse osallistumaan ruoanlaittoon ja leivontaan. Nämä erilaiset vanhempien järjestämät tuokiot ovat suuri rikkaus lapsille sillä näin he pääsevät tutustumaan täysin erilaisiin asioihin kuin mitä normaalisti koulussa tai perheen parissa. Ja tietysti samalla oppivat monia tärkeitä asioita ja taitoja.  

 

 
Museovierailun jälkeen suuntasimme läheiseen kirjastoon sillä halusimme tehdä Kialle oman kirjastokortin. Lapset nimittäin käyvät säännöllisesti koulun mukana myös läheisessä kirjastossa ja mikäli lapsella on oma kortti, niin hän voi sitten lainata aina myös jonkun kirjan. Ensimmäinen vierailu kirjastoon oli muutamia viikkoja sitten mutta silloin olimme juuri lomalla joten se jäi Kialta väliin. Mutta ensi maanantaina lapset suuntaavat jälleen kirjastoon, joten nyt neidillä on sitten myös oma kortti lainauksia varten. Mielenkiinnolla odotan, että minkän kirjan Kia valitsee mukaan. 

Ja kun kerran kaupungilla olimme, niin päätimme nauttia illallisen ulkosalla. Trianan ja Veguetan alueella on paljon kivoja ravintoloita terasseineen, joten pakkohan tilaisuus oli hyödyntää. Nimittäin aika harvoin sitä tulee illalla lähdettyä kaupungille ja vielä harvemmin käymme illallisella Las Palmasissa ja vielä Kian kanssa. Mutta tästä eteenpäin ehkä vähän useammin. Oli nimittäin oikein mukava perjantai-ilta. 

Päädyimme Veguetan katedraalin vieressä olevaan El Canalla -ravintolaan, jossa normitapasten lisäksi oli tarjolla myös vähän erikoisempia vaihtoehtoja. Ja silloin kun listalta löytyy mm. hummusta, tabbouleh-salaattia, falafeleja, friteerattuja munakoisoja pikantilla kastikkeella jne niin se vetää aina puoleensa. Tarjolla oli myös mielenkiintoinen valikoima viinejä mutta ne jätimme tällä kertaa testaamatta.. 

   

Lauantaina oli vuorossa tuplasynttärit sillä aamulla klo 10.30 olivat vuorossa Kian koulukaverin Tomasin synttärit ja myöhemmin iltapäivällä klo 16.30 alkaen tuttavaperheen lapsen 1-vuotissynttärit. Eli koko päivä yhtä fiestaa... huh, huh... 

Aamulla suuntasimme Kian koululle, jossa koulusynttärit tuttuun tapaan järjestettiin. Saavuimme paikalle noin klo 10.50 kuten tapana on. Eihän täällä kukaan paikalle ilmesty ajoisa.. tällä kertaa eivät edes itse kutsujat eli synttärisankari. Olimme muutaman perheen kanssa kolkuttelemassa koulun ovia mutta sitten selvisi, että sankari perheineen on vasta tulon päällä. Joten ei muuta kuin hetkeksi puistoon odottelemaan. Lopulta sankari perheineen saapui ja juhlat pääsivät alkamaan... 

 

 
Ensimmäisiltä synttäreiltä suuntasimme takaisin kotiin pariksi tunniksi lepäämään ja keräämään energiaa iltaa varten. Ja tämä oli hyvä idea sillä toisilta synttäreiltä palasimme kotiin vasta klo 20.30.
Kyseessä oli Jesuksen työkaverin Lucas-pojan 1-vuotissynttärit, joita juhlimme ihan pienellä seurueella eli neljä perhettä, yhteensä 5 lasta. Olemme kaikki muuttaneet tänne Gran Canarialle Fuerteventuralta suurin piirtein samaan aikaan reilu vuosi sitten. Eli seurueen kolme miespuolista ja yksi naispuolinen ovat olleet kollegoita Fuerteventuralla ja nyt siis kaikki samoissa hommissa täällä Gran Canarialla. Seurueemme on siis pitänyt yhtä jo vuosien ajan.. Lapsilla oli tuttuun tapaan huippuhauskaa yhdessä ja myös seurueen nuorin eli 1-vuotias Lucas oli kovasti menossa isompien perässä. Tarjolla oli ensin iltapäiväkahvit suklaakakun kera ja myöhemmin illalla saimme nauttia vielä herkullisia minihampurilaisia. 


 
Sunnuntai oli onneksi hieman "rauhallisempi" päivä. Tosin aamupäivä meni palaverin merkeissä, sillä suunnittelimme tulevan lauantain Suomi-koulun ohjelmaa toisen opettajan kanssa. Kia sai sitten samalla leikkiä tyttöjen kanssa. Iltapäivä sen sijaan leikittiin ihan kotosalla perheen kanssa - vähän rauhallisempi hetki viikonlopun päätteeksi. 

Olipa taas ohjelmantäyteinen mutta erittäin kiva viikonloppu. Ensi viikonloppuna meillä onkin vieraita sekä Suomesta että Madridista, joten mukavaa ohjelmaa on siis edelleen tiedossa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti