torstai 20. marraskuuta 2014

Kuluneen viikon kuulumisia

Tällä kertaa kuulumiset tulevat pääasiana kuvina sillä viikko on ollut jotenkin niin sekava, että mitään järkevää tekstiä ei siitä saisi aikaiseksi. Ja lisäksi nyt houkuttelee sohva ja Australian Masterchef sen verran paljon, että päivitys tulee hyvin pikaisesti.

Kuluneella viikolla meillä oli vieraita sekä Suomesta (paras ysäväni perheineen) että Madridista (Jesuksen veli) ja tästä syystä olemme olleet aika lailla menossa koko viikon. Lisäksi viikkoa on "värittänyt" sairastelu sillä Kialla oli lyhyt vatsatauti pe-la mutta onneksi selvisimme siitä tosi vähällä. Pari pyttyistuntoa päivässä ja neiti oli kunnossa. Mutta kuten vatsaviruksilla on tapana, niin sehän on tarttuvaa lajia joten nyt olen itse ollut samassa taudissa viimeiset kolme päivää. Onneksi kyseessä on suht lievä virus eli ei sentään kaada petiin asti vaan suht normaalisti tässä pystyy elämään. Ja kun kerran sairastellaan, niin tehdään kunnolla eli Kia sai eilen silmätulehduksen joka tänä aamuna oli jo sen verran paha, että kävimme lääkärissä hakemassa antibioottitipat. Nyt jo päivän aikana on huomattavasti parantunut - kunhan ei nyt sitten tartu toiseen silmään. Tai meihin muihin...
Tällä viikolla neiti ei siis kauheasti ole koulussa ollut eli itselläkin ovat päivät menneet vähän normaalista poiketen. Mutta toivotaan, että viikonlopun jälkeen pääsemme taas normiarkeen.

Ystävämme lomailivat tällä kertaa saaren eteläosassa, Patalavacan alueella. Viime vuonna olivat Las Palmasissa ja säät eivät silloin oikein suosineet. Tällä kertaa oli nappivalinta sillä etelässä oli aurinkoinen ja lämmin viikko. Näkymät hotellin parvekkeelta olivat myös oikein mukavat...                              Anfin rannalla kävimme pariinkin otteeseen viikon aikana.
Ystävämme kävivät myös yökylässä meillä Las Palmasissa. Kia oli odottanut vierailua kovasti joten kaveruksilla riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita... 

    

Jesuksen veli tuli saarelle pikavierailulle sillä heidän bändillään (Alamedadosoulna) oli keikka täällä Gran  Canarialla. Meillä jäi konsertti väliin puhtaasti laiskuudesta sillä alkamisaika oli n. klo 01.00-02.30 yöllä. Ja Jesuksella oli seuraavana päivänä työvuoro, joten yön valvominen olisi ollut turhan rankkaa. Teimme kyllä sikäli ihan hyvän päätöksen sillä koko ilta ja yö oli todella sateinen eli olisimme joutuneet kuuntelemaan konserttia melkoisessa kaatosateessa. Oli ollut todella lähellä ettei keikkaa oltu peruttu mutta onneksi saivat vietyä loppuun ja kaiken lisäksi väkeä paikalla oli sateesta huolimatta ollut mukava määrä. 

Onneksi Kia ehti vähän leikkia myös Juanjo-sedän kanssa sillä neiti on täysin "ihastunut" setäänsä, joka jaksaa touhuta Kian kanssa. 


Lauantaina meillä oli myös Suomi-koulun askartelutalkoot, jossa menikin useita tunteja. Kaikista perheistä oli joku vanhemmista auttamassa ja valtavan määrä saimmekin koristeita ja kortteja valmiiksi. Puuhaa oli niin pienille lapsille kuin isommillekin ja totta kai myös vanhemmille. Eli todellakin koko joukon voimin niitä tehtiin. 

Joulukuusenkoristeiksi tarkoitettuja "pipareita" myydään 8 kpl pusseissa hintaan 5 euroa ja kortteja (kuorineen) puolestaan 6 kpl pakkauksessa hintaan 10 euroa. Toivottavasti saamme kaikki kaupattua sillä saaduilla rahoilla rahoitamme sitten lapsille järjestettävää retkeä keväällä.  

Keskiviikko olikin sitten syksyn/talven ensimmäinen kunnon sadepäivä ja vettä tuli koko aamupäivän varsin reippaaseen tahtiin.  Mutta Las Palmas selvisi tällä kertaa ilmeisesti vähemmällä sillä suurimmat tulvat olivat olleet saaren eteläosassa. Anfin rantakin näytti vähän toisenlaiselta... Onneksi oli ystäviemme kotiinlähtöpäivä, joten ei harmittanut ollenkaan.
  Tämä päivä ja huominen menevät nyt sitten kotosalla "sairastupaa" pitäessä. Mutta sehän ei haittaa sillä kaikenlaista mukavaa voi puuhata myös kotosalla. Etenkin kun sääennusteetkin ovat luvanneet sateita myös lähipäiville. Hyvää viikonloppua jo näin etukäteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti