lauantai 22. marraskuuta 2014

Kanaa pepitoria

Pollo pepitoria on ollut lapsuudessa yksi puolisoni herkkuruokia ja sitä on yleensä aina tarjolla kun Madridissa vierailemme Jesuksen vanhempien luona. Yleensä tämä valmistetaan kanankoipipaloista, joissa on enemmän makua kuin rintapaloissa. Mutta ajattelin tällä kertaa kokeilla, että miten valmistuu ruoka ihan kanan fileepaloista koska koipipaloja ei jääkaapista tällä kertaa löytynyt.

En tietenkään huomannut kysyä Jesuksen äidiltä reseptiä joten ei auttanut kuin soveltaa. Joten tässä pollo pepitoria, minun tapaani.

Tällä kertaa käytin valmistukseen:
500 g kanan fileepaloja
3 valkosipulinkynttä murskana
persiljaa
yrttisekoitus-maustetta
punaista ja vihreää paprikaa pieninä paloina
sipuli pieninä paloina
reilu kourallinen manteleita rouheena
1 lasi valkoviiniä
kanalientä
oliiviöljyä, suolaa, sahramia

Sekoitin marinadin: yksi valkosipuli pieneksi paloiteltuna, persiljan, yrttisekoituksen, rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Laita kanapalat marinadiin n. 30 minuutiksi. Kun ovat maustuneet, ruskista kanapalat pannulla (ota vain väriä pintaan, ei kypsennetä). Laita kananpalat sivuun odottamaan.



Paahda pannulla nopeasti mantelit ja siirrä sivuun. Samalla paistinpannulla hauduta paprikat, sipulit ja valkosipulit. Soseuta massa ja lisää takaisin pannulle. Mukaan myös kanapalat. Lisää myös valkoviini, kanaliemi, sahrami sekä paahdetut mantelit. Anna kypsyä. Lisää tarvittaessa suolaa.



Abuelan luona pollo pepitoria tarjoillaan aina valkoisen riisin kera, joka tehdään puuroriisin tapaisesta riisistä. Ja se valmistetaan vähän risoton tapaan eli paahdetaan ensin valkosipulia oliiviöljyssä ja sitten riisit perään. Ja vettä vain sen verran että riisit peittyvät. Ja sitä sitten lisätään keittämisen aikana aina tarvittaessa. Ja lopuksi suolataan sopivaksi.  Näin riisistä tulee erittäin maukasta. 


Lopputulos oli ihan ok mutta ei kyllä maistunut ihan samalta kuin abuela Chatin versio. Veikkaisin, että siihen ei kuulu paprika sillä omassani se maistui aika voimakkaasti läpi. Tai ehkä laitoin sitä vain liikaa. Veikkaisin myös, että abuela Chatin versiossa on käytetty Jerezin viiniä sillä siitä tulee ihan toisenlainen maku kuin valkoviinistä. Ensi kerralla siis kokeilen noilla muutoksilla ja ehkäpä vaihdan nuo fileepalat niihin koipipaloihin sillä makua niissä on ihan eri tavalla. Ja ehkäpä myös pirautan abuelalle ennen seuraavaa kokkauskertaa, ihan varmuuden vuoksi... 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti