sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Viikonlopun touhuja...

Meillä on taas takana ohjelmantäyteinen viikonloppu ja huomenna on taas mukava palata "rauhalliseen" arkeen.  Tosin vain pariksi päiväksi sillä keskiviikkona alkaa loma.. 

Lauantaina vietimme aamupäivän Suomi-koulussa ja iltapäivällä puolestaan Jesus ja Kia suuntasivat mielenosoitukseen, jossa vastustettiin öljy-yhtiö Repsolin öljynporauksia Kanarian saarilla. Espanjan viranomaiset ovat antaneet Repsol-yhtiölle luvan etsiä öljyä ja kaasua Kanariansaarilta vaikka paikalliset ja ympäristöjärjestöt vastustavat hanketta voimakkaasti. Yhtiöllä on nimittäin lupa porauksiin vain n. 50 km päässä rannikosta, joka on täysin matkailusta ja sen tuomista tuloista riippuvainen. Eli mahdollinen öljyvuoto olisi katastrofaalinen saarille. 

Eilen järjestettiin porauksia vastustava mielenosoitus täällä Las Palmasissa ja siihen osallistui yli 20 000 paikallista. Itse en mielenosoitukseen osallistunut sillä en usko, että sillä on mitään vaikutusta poliitikkojen päätöksentekoon. Ja sitä paitsi päätökset on tehty jo aikaa sitten sillä ensimmäiset porausalukset ovat jo siirtyneet Fuerteventuran ja Lanzaroten lähivesistoille. En todellakaan kannata näitä öljynporauksia sillä uskon, että Kanarian saarilla pystyttäisiin tuottamaan lähes kaikki tarvittava energia uusiutuvilla energiamuodoilla. Aurinkoa, tuulta ja aaltoja täällä riittää ympäri vuoden. Eli jos vain haluttaisiin, niin kaikki resurssit olisivat olemassa. En myöskään usko Repsolin lupaksiin siitä, että poraukset tulevat tuomaan valtavan määrän työpaikkoja tänne Kanarian saarille, jossa työttömyys pyörii 30 % tuntumassa.
Espanjalaiset ovat kovaa kansaa osallistumaan erilaisiin mielenosoituksiin mutta harvoin niistä on ollut mitään todellista hyötyä. Toki medianäyttävyyttä hetken aikaa mutta varsinaiseen päätökseen tekoon on niillä pystytty vaikuttamaan hyvin vähän. Mielestäni asioihin vaikutetaan ihan toisella tavalla. Mutta valitettavasti politiikka tässä maassa on täysin kieroutunutta ja jos ei järjestelmää muuteta, niin ei täällä kansalaisilla myöskään tulevaisuudessa ole minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin. Mutta se politiikasta. Paljon puhetta mutta vähän tekoja. Valitettavasti. Mutta kysynpä vain, että moniko kanarialainen olisi todellisuudessa esim. valmis maksamaan sähköstään enemmän, jos se olisi tuotettu muulla kuin öljyllä tai kaasulla? Entä jos tulisi kansalaisäänestys vaikkapa siitä, että pitäisikö lain mukaan kaikkiiin taloihin asentaa esim. aurinkopaneelit vedenlämmitystä varten. Olisivatko paikalliset valmiita maksamaan kulut? No, joka tapauksessa toivon että mitään onnettomuuksia ei porauksissa satu sillä Kanarian saaret ilman rantoja olisivat kuin Disneyland ilman satuhahmoja. Ei niissä kulisseissa kukaan haluaisi vierailla?
Sunnuntaina meillä oli puolestaan ohjelmassa tapaaminen ystäväperheiden kanssa lounaan merkeissä. Tarjolla oli kotitekoista paellaa ja jälkiruoaksi juustokakkua ja suklaakonvehteja. Nam, nam. Mutta tärkeintä kuitenkin oli viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. 
Myös lapsilla oli huippukivaa yhdessä sillä tämä viiden lapsen seurue on viettänyt aikaansa yhdessä tiiviisti viimeiset kolme vuotta. Seurueessa on nimittäin kolme kappaletta kolmevuotiaita, jotka syntyivät kaikki Fuerteventuralla neljän kuukauden sisällä. Lisäksi on yksi 4-vuotias poika ja yksi 6-vuotias tyttö. Ja kaikki tulevat loistavasti toimeen keskenään ja leikit sujuvat niin hyvin että perään ei tarvitse paljon katsoa. 
Pieni sadekuuro yllätti iltapäivällä mutta siitäkin huolimatta lämmintä riitti 25 astetta. Myöhemmin seurasimme uutisista Teneriffalle osuneita kaatosateita & tulvia ja olimme tyytyväisiä, että eivät tänne Gran Canarille osuneet. 


Iltapäivä meni nopeasti hyvässä seurassa ja samalla porukalla jatkamme taas viikon päästä, jolloin edessä on kolmen päivän tapaaminen entisellä kotisaarella Fuerteventuralla. Nimittäin tämä seurue on tavannut toisensa siellä - miespuoliset seurueen jäsenet ovat olleet työkavereita siellä vuosien ajan. Eli mukava tapaaminen on siis odotettavissa Fuerteventuralla. Sitä odotellessa... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti