perjantai 3. lokakuuta 2014

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua

Taas on yksi "arkiviikko" takana ja edessä viikonloppu. Tosin tällä kertaa sen suhteen ei ole suurempia suunnitelmia sillä huomenna meillä on suuntana Suomi-koulu, jossa menee aamupäivä ja sitten iltapäivä meneekin varmaan ihan kotosalla sillä sunnuntaina on Jesuksella jo työpäivä.

Tänään sentään päätimme vähän lähteä kaupungille kävelemään. Meitä houkutteli keskustaan Umami-festivaali eli kansainvälinen ruokafestivaali, jota vietetään tänä viikonloppuna täällä Las Palmasissa. Tänään, huomenna ja sunnuntaina olisi tarjolla kaikenlaisia teemapajoja, joissa opetellaan laittamaan eri maiden ruokaerikoisuuksia. Tarjolla olisi ollut ruokakokemuksia Japanista, Meksikosta, Indonesiasta, Intiasta, Marokosta, Karibian alueelta ja Libanonista. Nämä päätin nyt jättää tällä kertaa väliin vaikka varmasti mielenkiintoisia olisivatkin olleet.
Sen sijaan suuntasimme Plaza Colon-aukiolle, joka oli festivaalin keskuspaikka ja siellä on koko viikonlopun ajan erilaisia ruokakojuja sekä musiikkiesityksiä. Me piipahdimme meksikolaisessa, intialaisessa sekä japanilaisessa ja ihan hyvät setit saimme reilulla 20 eurolla (meksikolainen lihaburrito, sushia, yakisoba-nuudeleita sekä intialainen mix-annos).

                                                          intialainen mix-annos 6 euroa
   

sushia 6 euroa

Kouluviikon päätimme tänään mukavissa tunnelmissa Plaza Santa Ana-aukiolla, joka on aivan Kian koulun vieressä. Ja sinne monesti suuntaamme koulun jälkeen hetkeksi sillä Kia pitää kovasti aukiolla olevista koirapatsaista. Ja mukavaa on myös juosta pitkin aukiota ystävien kanssa. Monesti nimittäin Kian kouluystäviä on paikalla samaan aikaan, joten saavat sitten yhdessä touhuta ja juosta hetken aikaa. 

Plaza Santa Ana on mielestäni yksi kauneimmista paikoista tässä kaupungissa sillä sitä ympyröivät kauniit, vanhat rakennukset kaupungin kulta-ajoilta. Ja kaiken kruunaa mahtipontinen katedraali, jonka torniin pääsee jopa kiipeämään. Sieltä onkin mahtavat näköalat ympärillä olevaan Veguetan kaupunginosaan. 

 


Aukion laidalla on pari viihtyisää kahvilaa ja muutenkin täältä Veguetan alueelta löytyy ihan kivoja kahviloita ja ravintoloita. Erityisen suosittu alue on aina torstai-iltaisin, jolloin alueen ravintolat viettävät torstaita eli kaikissa paikoissa on tarjolla maistuvia tapaksia edulliseen hintaan ja niiden kera saa oluen tai viinilasin eurolla. Eli väki kiertää paikasta toiseen maistamassa jokaisen ravintolan erikoisuuksia ja samalla sitten otetaan pari "copaa" ja vietetään aikaa ystävien kanssa. Hyvin tyypillinen espanjalainen illanviettotapa. Itse emme ole vielä tätä torstai-tapastelua päässeet testaamaan mutta ehkäpä jossain vaiheessa siihenkin tulee vielä sopiva hetki..

Huomenna siis suuntaamme taas aamupäivällä saaren eteläosaan, San Agustiniin, jossa Suomi-koulu kokoontuu. Ja mielenkiinnolla odottelen huomista sillä vuorossa olisi ensimmäinen virallinen opetuskerta pienten lasten kanssa. Teemana huomenna on; Minä päästä varpaisiin eli käsittelemme vartalon eri osia sekä aisteja. Olen kuluneen viikon aikana keräillyt materiaalia ja yrittänyt miettiä tuntien koostumusta jne. Joten ihan kylmiltään ei sentään paikalle tule mentyä. Mutta kyllä silti vähän mietityttää, että mihin sitä on taas lupautunut mukaan. Vaikka tunteja ei ole kuin joka toinen viikko niin näin ensikertalaisena sitä yrittää tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja näin ollen valmisteluun menee aina oma aikansa. Mutta toisaalta olen erittäin innoissani. Nautin kovasti viime talvena työskentelystä Kian koulussa joten mielenkiintoista päästä työskentelemään suomalaisten lasten kanssa.  Ja mikä parasta niin samalla saan vietettyä aikaa Kian kanssa ja suomenkielisessä ympäristössä.

                                      Minä päästä varpaisiin -materiaalia
 


Tällä hetkellä olen mukana toiminnassa vain ns. avustajana eli virallinen vastuu on edelleen vastaavalla opettajalla Micaelalla, joka onkin hoitanut hommaa jo useamman vuoden ajan. Mutta nyt kun lapsia on enemmän kuin moneen vuoteen, niin ryhmä piti jakaa kahtia ja pienemmille tarvittiin oma avustaja. Ja näin siis päädyin toimintaan mukaa.. Mutta positiivisella mielellä siis huomiseen!

Mukavaa viikonloppua - Feliz fin de semana !!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti