perjantai 12. syyskuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä...

Yleensä kun elokuu vaihtuu syyskuuksi niin ajatukset kääntyvät jo jotenkin syksyyn. Vaikka täällä ei siltä oikein tällä hetkellä tunnu. Nimittäin kesä on meillä oikeastaan vasta alkanut nyt syyskuussa - aurinko paistanut lähes joka päivä kirkkaalta taivaalta ja lämpötilat ovat 25-30 asteen välillä. Näin vuoden täällä asumisen kokemuksella voin sanoa, että syyskuu on ehdottomasti parasta aikaa tässä kaupungissa. Etenkin nyt kun koulut ovat alkaneet ja muutenkin lomat loppuneet niin altaalla ja rannalla on ihan rauhallista. Saa nähdä, että kauanko saamme näistä kesäsäistä nauttia mutta toivottavasti vielä pitkään. Mukavaa vaihtelua nähdä aurinko ja sininen taivas niin monen pilvisen kuukauden jälkeen.

                              Aamulenkillä Las Canterasin rantakadulla. Ei pahat maisemat lenkkeillä...

Ensimmäinen kouluviikko on takanapäin ja paluu arkeen on sujunut mukavasti ja ongelmitta. Etukäteen vähän jännitti, että mitenkä neiti suhtautuu kouluun palaamiseen kun takana on kuitenkin yli kaksi kuukautta lomaa. Ja lomalla puuhailtu kaikkea kivaa ja menty aika paljon pikkuneidin ehdoilla.  Mutta sinnehän se paineli kouluun täydellä riemulla ja vielä onnellisempana sitä olen koulusta hakenut. Ilmeisesti ystäviä ja koulua on ollut siis jo hieman ikävä. Ensimmäinen päivä oli kuulemma mennyt ihan vain parhaiden kouluystävien kanssa touhuten mutta nyt pari viimeistä päivää neiti oli jaksanut jo keskittyä työskentelyynkin. Tosin aika vapaasti saavat työskennellä vielä tällä hetkellä sillä luokan uudet tulokkaat vaativat vielä erityishuomiota. Kestää aina aikansa ennen kuin lapset oppivat "talon tavoille" sillä Montessori-kouluissa työskentely poikkeaa todella paljon normaalista koulusta.

Keskiviikkona alkoi myös Kian englanninkielinen leikkikoulu, jossa olisi siis tarkoitus käydä kahdesti viikossa. Etukäteen vähän jännitin myös sitä että mitenköhöhän neiti siellä pärjää ja tykkääkö olla. Mutta ainakin näin ensimmäisen tunnin perusteella voin sanoa, että jännitin ihan turhaan. Opettajan mukaan Kia pärjästi erittäin hyvin vaikka onkin ryhmänsä nuorin. Tällä kertaa mukana oli yhteensä viisi lasta ja vanhimmat olivat 5-6 vuotiaita. Ja Kia ryhmän ainoa 3-vuotias. Muut lapset olivat ihan puhtaasti espanjalaisista perheistä joten Kian oli helppo mennä uutena mukaan koska englanninkieli on jo melko hyvällä pohjalla. Mutta toki tuo koulu tekee hyvää, sillä opettaja on ihan amerikkalainen joten puhuu hyvällä aksentilla. Ja toki sanavarastokin varmaan kehittyy siellä vähän toisella tapaa kuin ihan vain kotosalla puhuttaessa. Tosin lastenohjelmien katsominen vain ja ainoastaan englanniksi on kyllä ollut hyvä päätös sillä niiden avulla neidin sanavarasto on kehittynyt todella hienosti. Itse asiassa neiti on tällä hetkellä niin innostunut englannin puhumisesta että haluaisi sitä harjoitella ihan koko ajan myös meidän kanssa. Mutta itse yritän kuitenkin pitää kiinni siitä, että englantia puhutaan silloin kun olemme koko perhe yhdessä ja kahdestaan Kian kanssa puhumme sitten vain suomea. Ettei suomi jäisi ihan unholaan..

Ensimmäisellä kerralla olivat laulaneet Kialle jo tuttua Do you like - laulua. Tätä monesti laulamme yhdessä ja keksimme hauskoja ruokayhdistelmiä. Tällä viikolla olemme ottaneet iltapäivät rauhallisesti sillä neiti on ollut normaalia väsyneempi. Mutta se on toki ihan normaalia kun koulussa kuitenkin touhuavat niin paljon kaikenlaista. Ja ilmeisesti jotain pientä flunssapoikasta on pukkaamassa sillä ainakin tänään neiti on niiskuttanut nenäänsä aika ahkerasti. No, nin se flunssakausi taas alkaa koulun alkamisen myötä... Täytyy vain toivoa, että päästään yhtä helpolla kuin viime vuonna. Silloin Kia oli koulusta pois vain pari päivää sairastamisen takia.

Nyt on edessä rauhallinen viikonloppu sillä Jesus on töissä molempina päivinä joten sen suurempia suunnitelmia emme voi viikonlopulle tehdä. Mutta jotain hauskaa varmasti puuhailemme Kian kanssa. Ainakin jotain leivontajuttuja on mielessä ja tokihan myös ranta & uima-allas houkuttelevat jos ilmat jatkuvat yhtä kauniina.


               Kia ei ole mikään suuri jäätelön ystävä mutta Calippo-mehujäät maistuvat aina.

Tähän loppuun vielä linkki videoon, joka on tehty Kian koulusta (Escuela Montessori Gran Canaria). Myös minä ja Kia vilahdamme videossa pikaisesti leivontaosuudessa. Video on kuvattu toukokuussa ja meillä sattui olemaan juuri sinä päivänä leivontatuokio Kian luokan kanssa. Joten sämpylän leivonta puuhat on nyt sitten kuvattu mainosvideolle..

http://vimeo.com/102619489


Mukavaa viikonloppua! Ja nautitaan auringosta !!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti