tiistai 16. syyskuuta 2014

Tämän viikon touhuja...

Kian koulu alkoi vasta viikko sitten mutta tuntuu että siitä on jo ikuisuus. Olemme siis päässeet hyvin rutiineihin jälleen mukaan. Moni vanhempi tuolla taloyhtiön leikkialueella vielä tänäänkin valitteli, että miten vaikeata on ollut päästä takaisin rutiineihin. Lapset haluaisivat valvoa edelleen myöhään ja aamuheräämiset tuottavat vaikeuksia niin aikuisille kuin lapsille. Meillä onneksi sujui kivuttomasti - johtuen varmasti paljon siitä, että lomallakaan emme niin kauheasti aikatauluista lipsuneet. Toki silloin Kian nukkumaanmeno saattoi siirtyä joskus yhdeksään tai muutaman kerran jopa puoli kymmeneen mutta aika ajoissa kuitenkin pyrimme aloittamaan aina iltarutiinit. Ja myös aamulla heräsimme lomallakin yleensä viimeistään klo 8 aikaan. Joten suuria muutoksia ei tullut aikatauluihin koulun alkamisen myötä. Nyt pyrimme, että Kia on sängyssä viimeistään 20.15 (ja yleensä nukahtaa saman tien) ja herätys on puolestaan itsellä klo 7 ja Kialla klo 7.15-7.30. Yleensä neiti herää itse ihan automaattisesti joten aamuherätykset eivät ole Kialle mitenkään vastenmielisiä. Ja hyvällä tuulella aina herää. On siis tainnut tulla vanhempiinsa - illantorkkuja, aamunvirkkuja olemme kaikki. 

Nyt kun Kia on ollut koulussa niin itsellä on ollut aikaa tehdä juttuja, jotka ovat olleet ns. odotuslistalla. Eli odottamassa hetkeä jolloin olisi aikaa tehdä niitä. Näitä ovat olleet mm. muutamat sisustusjutut, jotka olen halunnut tehdä. 

Ensimmäisenä tehtävänä oli ripustaa Kian taulut seinälle. Tähän asti kehykset ovat olleet hyllykön päällä mutta ovat siinä vieneet turhaa tilaa ja nyt kun lisäksi tuli 3-vuotiskuvat niin eivät ne olisi enää siihen hyllykön päälle edes mahtuneet. Niinpä kehykset löysivät paikkansa Kian huoneen seinältä. Näin on hieno katsella, että miten neiti on muuttunut vuosien varrella eli alimmaiset ovat 1-vuotiskuvia, keskellä 2-vuotiskuvat ja ylhäällä nyt heinäkuussa otetut 3-vuotiskuvat. 

Kuvat olemme aina ottaneet samassa paikassa eli Foto-Friitalassa, joka sijaitsee noin 10 min ajomatkan päässä Porin keskustasta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Johanna Uusitalon otoksiin ja varmasti tuleme myös tulevaisuudessa jatkamaan tätä perinnettä. 


Tällä kertaa otimme myös perhekuvia sekä kuvia neljän sukupolven naisista. Onnistuneita nekin.

 

Viime viikonloppuna ehdimme myös hieman askartelemaan  sillä koulun jälkeen emme ole sitä enää harrastaneet. Iltapäivät olemme haluneet jättää toisenlaiselle yhdessäololle ja ulkoilulle. Mutta viikonloppuna ehdimme askartelemaan R-kirjain raketin ja samalla teimme vähän r-harjoitteita sillä sen lausuminen tuottaa vielä neidille vaikeuksia.


Myös eläintarhan kokoelmiin tuli uusi eläin eli askartelimme taannoisen Loro Parque-visiitin innoittamana delfiinin.

 

Eräänä päivänä istutimme Kialle pienen kukkatarhan. Löysin kukkakaupasta hauskan valmispaketin, jossa oli pakattuna multa, siemenet ja istutusrasia samaan settiin joten ajattelimme kokeilla että miten homma toimii. Koulussahan on oma puutarha, jossa lapset käyvät yleensä kerran viikossa tutustumassa luonnon ihmeisiin mutta kotonakin on kiva puuhastella jotain luontoon liittyvää. Koska kunnon pihaa meillä ei ole (vain kaksi laatoitettua terassia) niin muunlaiset istutukset eivät oikein onnistu. Eikä itsellä varmaan edes riittäisi viherpeukaloa niiden ylläpitoon. Mutta toivotaan, että saamme edes nämä kukkaset kasvamaan. 
Sunnuntaina meillä oli myös ystäväperheiden tapaaminen, joita pyrimme järjestämään aina mahdollisimman usein. Näin lapset saavat leikkiä yhdessä ja aikuiset jutella rauhassa. Yleensä menemme aika lailla nyyttärityylillä eli jokainen tuo mukanaan jotain. Tällä kertaa tein pikaisesti mukaan suklaacookies-keksejä, jotka menivätkin nopeasti parempiin suihin. Lisäksi tarjolla oli suklaakakkua. Nam, nam. 

Kyseessä on neljän perheen rinki ja kaikki muutimme tänne suurin piirtein samoihin aikoihin vuosi
sitten Fuerteventuralta. Eli tunsimme siis toisemme jo etukäteen. Lapsia on yhteensä viisi, joista 
    nuorin on 1-vuotias ja vanhin 5-vuotias. Leikit sujuvat yhdessä oikein hienosti.

    Yleensä olemme nähneet vuorotellen jonkun kotona mutta myös rantareissuja olemme paljon    
    tehneet taikka käyneet ravintoloissa lounaalla. Myös tulevalle lauantaille olisi tarkoitus järjestää 
    ohjelmaa. Mitä se tarkalleen tulee olemaan, niin sitä emme vielä tiedä. Katsellaan sitä sitten loppu-
    viikosta. Eihän espanjalaiseen elämäntapaan sovi, että tapaamisista sovittaisiin etukäteen kalenterin     kanssa vaan mennään enemmänkin ex tempore meiningillä. Kaikilla on toki mielessä, että      
    lauantaina nähdään mutta missä ja milloin, se selvinnee viimeistään lauantai aamupäivällä.

    Lauantaita siis odotellessa... ja sitä ennen ohjelmassa on mm.  kuntosalia, siivousta, ruokakaupassa 
    käyntiä, kokkailua sekä pienimuotoisia sisustusjuttuja kotosalla. Myös autotalli odottaa siivousta 
    mutta sen jätän suosiolla isännän tehtäväksi. 

    Nyt pensseli käteen ja maalauspuuhiin... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti