torstai 25. syyskuuta 2014

Tällä viikolla meidän keittiössä....

Viime viikolla kirjoittelin siitä, että mitä ruokaostoksilla tuli kaupasta hankittua ja tässäpä nyt sitten niistä valmistettuja tämän viikon aterioita. Toki tuli käytettyä vähän pakkasestakin tavaraa sekä kuivakaapin antimia mutta näitä meillä siis nautittu tällä viikolla: 

Valmiista kana + wokvihannes setistä valmistui eräänä päivänä nopea currykanawokki. Paketissa oli myös parsakaalin palasia mutta ne keräsin pois ja keitin erikseen Kialle. Neidin herkkua kun on keitetty parsakaali. Tämä on tällainen kiireisen arkipäivänä pikalounas. Ja maistui myös Kialle - neiti ei pientä mausteisuutta pistä pahakseen.

                                         
Salaattipussista kaadoin nopeasti pohjan lautaselle, päälle tuoretta mangoa, avokadoa, ankankoipea paloina (ankka oli valmiiksi kypsennetty) sekä kastikkeena ihan balsamico.  Ja ripaus murskattuja pähkinöitä rapeutta antamaan. Illallinen on valmis!



Lohesta valmistui tällä kertaa hunaja-harissa glaseerauksella maustettua lohta, joka nautittiin couscousin kera. 


                                             

Sisäfilee päätyi lautaselle ihan vain nopeasti pannun kautta. Ja lisäkkeenä nautittiin uunissa paahdettuja papuja, joista on tullut oma suosikkiherkkuni viime aikoina. Pavuista leikkasin terävät kärjet pois ja levitin uunilevylle. Päälle hieman oliiviöljyä, merisuolaa rouhittua sekä mustapippuria. Ja uunissa 220 asteessa niin kauan että saavat sopivasti väriä. Ei mene kauan, max. 15 min. Ihanaa!





Vaihteeksi tein myös jotain suomalaista eli lihamureketta. Mutta pieni lisätwisti tuli siitä, että laitoin sisälle cheddar-juustoviipaleita. Ne maistuivatkin mukavasti ja antoivat muuten vähän tylsälle lihamurekkeelle sopivasti makua. Lisäkkenä nautittiin tabbouleh-salaattia eli keitettyä bulguria, tomaattia, kurkkua, punasipulia, lehtipersiljaa, minttua, oliiviöljyä, sitruunamehua, ripaus suolaa & ruokosokeria & mustapippuria.









Jesuksen pyynnöstä valmistin tällä viikolla pitkästä aikaa sienirisottoa. Tuoreiden sienien sijaan jouduin tyytymään kuivattuihin mutta onneksi  paikallisesta tukusta löytyy hyvä valikoima kuivattuja sieniä, joita meiltä löytyy aina kaapista. Niistä ja riisistä tulee pahanpäivän-ruoka eli kun muita

aineksia ei ole enää jääkaapissa tai pakastimessa, niin sitten turvaudutaan sienirisottoon.



Intialaiset ruoat ovat yksi meidän suosikeista mutta niitä jaksan harvemmin valmistaa kotona. Tai kana kormaa tulee kyllä valmistettua monesti mutta etenkin curryt ja lampaanliha ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Viime satuin löytämään Al Camposta valmiiksi paloiteltua lampaanpotkaa, joten sitähän oli pakko ostaa iso satsi kotiin. Ja vihdoin uskaltauduin kokeilemaan, että mitä siitä saisi aikaiseksi. Rogan josh on yksi meidän lemppareista eli tomaatti- ja jogurttipohjainen lammascurry. Tein ensin kokeiluerän ihan pannulla mutta se ei täysin miellyttänyt, joten jatkoin jalostamista ja pienen maustamisen jälkeen laitoin kastikkeen uuniin hautumaan tunniksi lisää ja johan tuli parempaa. Ei ehkä ihan vielä ravintolatasoa mutta erittäin maukasta kuitenkin. 

                               



Meillä monesti illalla nautitaan salaattia ja tällä viikolla valmistui nopeasti myös kana caesar- salaatti.



Gluteenittomat suklaamuffinssit onnistuivat paremmin kuin mitä osasin odottaa. Niistä tuli täydellisen meheviä ja ihanan suklasia. Toki mantelijauho maistuu ja tuntuu rakenteessa mutta mielestäni sopivat muffinsseihin hyvin.




                                         Muffinsseja varten tarvitaan:

                                         3.5 dl mantelijauhoja
                                         1    dl riisijauhoja
                                         0.5 tl ruokasoodaa
                                         2 rkl  makeuttamatonta kaakaojauhetta
                                         1 dl    kookossokeria (voi myös käyttää tavallista tai ruokosokeria)
                                         150 g suklaata rouhittuna (valkoista ja tummaa)
                                         2  dl   maitoa
                                         1 dl    makeuttamatonta omenasosetta
                                         1 dl    öljyä
                                         1        kananmuna

                                         -> sekoita kuivat aineet keskenään

                                         -> sekoita kosteat aineet keskenään
                                         -> lisää tarvittaessa maitoa, mikäli taikina tuntuu liian jäykältä.
                                         -> laita muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia

                                     

                                     




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti